Ministrung selfmade
Postat 20 January 2013 - 11:22 PM
Sunt nou pe forum ca si utilizator, dar il urmaresc de multa vreme.
Vreau sa imi faci si eu un traforaj electric si am vizitat mai multe forumuri pentru a ma informa. Nu am putut sa nu observ lucrarile domnului Traian. As avea o intrebare totusi, daca se poate...
Pentru ce este bara aceea reglabila insemnata in poza alaturata?
Multumesc
Postat 30 January 2013 - 11:10 PM
Slay3r, la 20 January 2013 - 11:22 PM, a spus:
Pentru ce este bara aceea reglabila insemnata in poza alaturata?
Bara, in imagine inca in faza primara, actualmente complectata si cu o talpa elastica e un palpator care reglat la grosimea materialului de taiat il tine lipit de masa ca sa nu vibreze dupa panza.
Postat 31 January 2013 - 06:57 PM
M-am apucat si eu sa imi fac ceva scule... sper ca nu deranjez.. vreau doar niste pareri..
La circular panza este prinsa pe un ax de roata de bicicleta cu 2 rulmenti prinsi cu bride de masa. Capacul este temporar pana voi gasi o modalitate sa ii pun unul care sa il pot si regla pe verticala. Iar traforajul i-am facut proba dar nu imi place cum merge.. vad ca are prea multe vibratii si nu taie precis...
Postat 01 February 2013 - 02:38 PM
La circular, ar fi mai nimerit pentru masa o foaie de placaj in locul aluminiului , nu pentru ca aluminiul nu ar fi bun dar e cam subtire si are si suprafata rugoasa fapt ce ingreuneaza lucrul. Ar fi ideal o placa de aluminiu de 3 - 4 mm. cu suprafata neteda. Pentru reglajul adancimii la masinaria ta cel mai comod e ca un capat al mesei sa il fixezi cu balamale iar celalalt il poti ajusta dupa necesitati cu distantiere intre suportul de dedesubt si blat.
Unde ai gasit panza?
Postat 01 February 2013 - 06:09 PM
Nu stiu daca am voie sa spun numele sitului de unde le-am cumparat, dar mizez pe faptul ca primele 10 posturi sunt verificate de un moderator si am sa scriu. Daca dansul considera ca nu am voie rog sa stearga linkul : http://tools-online....l-btcs-860.html
In cazul in care nu am voie sa pun link poti cauta pe google acest nume: Set 6 discuri pentru Mini Circular Einhell BTCS 860
Este un set de 6 bucati cu pretul de 83 lei. Sunt 2 asa ca in imagine, 2 T20 lemn si 2 diamantate. Nu am nevoie de cele diamantate dar m-a incantat pretul dat fiind faptul ca nu am mai gasit decat cate o singura bucata la pret de 50 poate 60 lei. Dimensiunile lor sunt Ø 85 x Ø 10 mm x 1.6 mm.
Intentionez la traforaj sa ii fac un cadru mai rigid, observand ca se curbeaza cand e folosit... Problema mea ar fi urmatoarea: ar fi o problema daca intind panza prea tare? cum stiu care ar fi tensiunea maxima la care sa ma opresc? Pentru ca am luat alt arc ... mult mai tare si vreau sa ii fac si un sistem de strangere ca la fileurile de tenis de camp.. cu surub. Dar nu stiu cat de tare am voie sa intind sa nu se rupa panza.
La circular intentionez sa ii schimb placa de deasupra dar momentan nu am avut una mai groasa din aluminiu.. am optat pentru aluminiu din cauza sigurantei... am o teama :) si daca e sa iasa panza de acolo sa nu treaca prin aluminiu.Cu toate ca nu cred ca ar avea posibilitatea sa iasa de acolo .. dar ma face pe mine sa ma simt mai bine.
Postat 02 February 2013 - 09:03 AM
Indicat e sa ai un sistem de reglaj a tensiunii arcului si testezi cum merge mai bine. Tensiunea maxima e cea la care panza se rupe imediat ce intra im lemn. Cea optima e cea la care revine fara sa se indoaie si o aproximezi dupa cea data de un cadru de traforaj manual. ,,La mana'' incearca sa obtii o tensiune putin mai mate decat cea pe care o simti la aprinderea unei brichete de la care poti sa mai cresti daca e necesar.
De acord cu masa din aluminiu, nu fiindca ar sari panza, nu are cum decat daca se sparge, grija ar trebui concentrata la degete, referirea am facut-o dat fiind ce ai folosit, mi se pare subtire, fapt ce duce la vibratii iar suprafata striata ingreuneaza lucrul si ,,fura la ochi'' cand tai. Ar trebui deasemeni sa concepi si un distantier cu care sa reglezi latimea taieturii si care sa iti pastreze liniaritatea debitarii.
Postat 02 February 2013 - 12:11 PM
Revenind la traforaj, ma gandeam ca ar fi mai bine sa fac un cadru metalic. Pentru a scapa de situatia in care lemnul se onduleaza si plus ca ar fi mult mai subtirel decat hardughia care mi-a iesit mie.
Postat 08 February 2013 - 12:38 PM
Slay3r, la 07 February 2013 - 03:39 PM, a spus:
Daca ai fi aproape de http://www.rhcforum....er/page__st__30
am putea incerca sa ne asociem in cumparare.
Postat 31 March 2013 - 10:19 PM
http://www.youtube.c...p?v=wnv0DAR_gWA
Postat 02 April 2013 - 04:37 PM
Saci, la 31 March 2013 - 10:19 PM, a spus:
Am spus de multe ori chiar daca nu cu aceleasi cuvinte ca inventivitatea nu e limitata decat de disponibilitatea neuronilor proprii de a depune un minim efort. O latura a aspectului e ca un bolovan se poate despica atat prin mijloace precolumbiene cat si cu o panza diamantata, dar, ceea ce ofera rezultatele multumitoare intr-o anume situatie e pentru situatia si momentul respectiv, ideal. Totusi sa nu uitam ca nici mana fara unealta (in situatia relevata mai mult piciorul} nici unealta fara mana nu valoreaza nimic iar filmuletul o releva perfect.
P.S. afirmam la un moment dat ca rusii au facut pistoale mitraliera pe strunguri actionate la pedala, exemplul e destul de asemanator. Totusi sa ne bucuram de evolutie.