Forum Machete,Modelism,Hobby: Ministrung selfmade - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ministrung selfmade

#266 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 02 February 2013 - 09:03 AM

Multumesc pentru informatie.
Indicat e sa ai un sistem de reglaj a tensiunii arcului si testezi cum merge mai bine. Tensiunea maxima e cea la care panza se rupe imediat ce intra im lemn. Cea optima e cea la care revine fara sa se indoaie si o aproximezi dupa cea data de un cadru de traforaj manual. ,,La mana'' incearca sa obtii o tensiune putin mai mate decat cea pe care o simti la aprinderea unei brichete de la care poti sa mai cresti daca e necesar.
De acord cu masa din aluminiu, nu fiindca ar sari panza, nu are cum decat daca se sparge, grija ar trebui concentrata la degete, referirea am facut-o dat fiind ce ai folosit, mi se pare subtire, fapt ce duce la vibratii iar suprafata striata ingreuneaza lucrul si ,,fura la ochi'' cand tai. Ar trebui deasemeni sa concepi si un distantier cu care sa reglezi latimea taieturii si care sa iti pastreze liniaritatea debitarii.

#267 Useril este offline   Slay3r 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-December 12

Postat 02 February 2013 - 12:11 PM

Multumesc si eu pentru informatii si pentru rabdare. Ai dreptate, este subtire. Ideea este sa gasesc ceva care sa fie la limita dintre suficient de gros si suficient de subtire pentru a nu micsora prea mult inaltimea de taiere. Din cate am inteles panza trebuie sa fie cu cativa mm deasupra materialului. Problema mea este ca nu stiu de unde sa gasesc o astfel de placa... Cat despre distantier, stiu ca imi trebuie si am in cap cateva posibilitati. pentru moment am incropit unul pentru a verifica functionalitatea circularului. Nefiind experimentat in aceste lucruri am considerat ca este cel mai bine sa o iau din aproape in aproape. Chiar daca este mai mult de munca, intentionez sa iasa un lucru bun.

Revenind la traforaj, ma gandeam ca ar fi mai bine sa fac un cadru metalic. Pentru a scapa de situatia in care lemnul se onduleaza si plus ca ar fi mult mai subtirel decat hardughia care mi-a iesit mie.

#268 Useril este offline   Slay3r 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-December 12

Postat 07 February 2013 - 03:39 PM

Are cineva idee unde as putea gasi o placa de genul acesta? Aluminiu de 4, 5 mm cam la 300 mm du 250 mm?

#269 Useril este offline   mihaighe 

• Membru deplin
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 23-January 11
  • Interests:Tot ce tine de mecanica si de electrica,si ultimul hobby-acvaristica.

Postat 08 February 2013 - 12:38 PM

Vezi postareaSlay3r, la 07 February 2013 - 03:39 PM, a spus:

Are cineva idee unde as putea gasi o placa de genul acesta? Aluminiu de 4, 5 mm cam la 300 mm du 250 mm?

Daca ai fi aproape de http://www.rhcforum....er/page__st__30
am putea incerca sa ne asociem in cumparare.

#270 Useril este offline   Saci 

• Membru deplin
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 01-February 11
  • Interests:Motociclism

Postat 31 March 2013 - 10:19 PM

Si eu care credeam ca-mi trebe motor electric, ... si alte alea pt. un strung selfmade :)

http://www.youtube.c...p?v=wnv0DAR_gWA

#271 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 02 April 2013 - 04:37 PM

Vezi postareaSaci, la 31 March 2013 - 10:19 PM, a spus:

Si eu care credeam ca-mi trebe motor electric, ...

Am spus de multe ori chiar daca nu cu aceleasi cuvinte ca inventivitatea nu e limitata decat de disponibilitatea neuronilor proprii de a depune un minim efort. O latura a aspectului e ca un bolovan se poate despica atat prin mijloace precolumbiene cat si cu o panza diamantata, dar, ceea ce ofera rezultatele multumitoare intr-o anume situatie e pentru situatia si momentul respectiv, ideal. Totusi sa nu uitam ca nici mana fara unealta (in situatia relevata mai mult piciorul} nici unealta fara mana nu valoreaza nimic iar filmuletul o releva perfect.
P.S. afirmam la un moment dat ca rusii au facut pistoale mitraliera pe strunguri actionate la pedala, exemplul e destul de asemanator. Totusi sa ne bucuram de evolutie.

#272 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 02 October 2013 - 07:27 PM

Ingros un pic obrazul si invadez topicul lui Traian ca sa supun atentiei, o bijuterie:

precum si o constructie interesanta (are si avans long.):

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi