Inca nu am terminat tot ce mai am de adaugat la strung dar nu am rezistat tentatiei nici de a mesteri si nici de a arate ce se mai poate face in domeniu. Ideea e colectata de pe adresa ruseasca prezentata anterior dar adoptata dupa sapaturi ulterioare.Deci in ideea prelucrarii pieselor mici din lemn sau plastic pentru modele am plecat de la doua elemente de baza
un hard vechi dar in stare de functiune
si o sursa de asemeni functionala
ca sa nu intru in prea multe amanunte pe parcurs voi face acum specificarea ca in capacul sursei am facut 4 gauri de 3 mm diametru pentru fixarea hardului, gauri ce se observa pe respectivul capac,facute dupa gaurile de prindere a capacului de pe spatele HD (pe care eu nu l-am avut)
am demontat capacul hardului dupa care am detasat piesele cu capetele de citire si am retinut pentru continuare ceea ce se vede
si am continuat demontarea retinand:
HDul meu avea doua discuri,sunt si cu mai multe,necesar e doar un disc si cu distantierele.Pentru montare la loc,compensarea grosimii unui disc e facuta cu un disc decupat la dimensiuni din hartie abraziva,daca sunt mai multe discuri compensarea va trebui facuta cu distantiere confectionate self.Nu e necesara pastrarea a mai mult de un disc intru-cat e bine sa se usureze sarcina de pe motor.
astea sunt componentele pentru continuare incluzand si discul abraziv