Hummel-1/72 ...need help
Postat 19 October 2008 - 06:45 PM
Singura problema intalnita sunt decalurile.Atat in kitul Dragon cat si in cel Revell apare aceasi inmatriculare...ma refer la 110 din Normandia "Clausewitz".Daca cineva are poze sau ceva informatii despre aceasta ,i-as ramane indatorat...
Postat 19 October 2008 - 10:53 PM
Istoria unitatii:
-in ajunul anului nou1942,Hitler isi exprima dorinta de a infiinta doua noi divizii SS:au fost amindoua organizate ca divizii mecanizate,devenind mai tarziu divizii blindate(a 9-a si a 10-a SS)si botezate cu numele a doi eroi din istoria Germaniei( Divizia a 9-a SS a fost botezata dupa numele lui Frederik Barbarosa,erou german mort in 1094 si inmormintat la castelul Hohenstaufen,pe care l-a ctitorit,erou pentru care Hitler avea o mare admiratie).
Divizia ce mai tarziu avea sa se cheme chiar Hohenstaufen,a fost gata echipata in ianuarie 1943,luna in care s-a stabilit cartierul general al diviziei la Berlin Lichterfelde,iar in a doua jumatate a lui februarie,la comanda marii unitati a fost numit" SS BrigadenFuhrer und GeneralMajor der Waffen SS" Wilhelm(Willi)Bittrich.
Hohenstaufen a fost o divizie foarte tanara(la propriu),cca.60-70% din efectivele sale fiind contigentele anului 1925-1926,deci trei sferturi dintre oamenii diviziei aveau varsta in jurul a 18 ani.In cautare de oameni-noi recruti,s-a apelat si la etnici germani,mai ales din Ungaria.
Cea mai mare parte a anului 1943,divizia si-a petrecut-o in Franta,cu instructia si preparativele pentru a fi pusa la dispozitia O.K.W.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 October 2008 - 10:55 PM
Postat 19 October 2008 - 11:23 PM
Intre iulie'43 si sfarsitul anului,pe langa instructia continua,la nivelul diviziei au avut loc schimbari in ordinea de bataie a unitatii;cel mai important lucru(asta te intereseaza pe tine):a fost detasat un "abteilung" de artilerie autopropulsata,ce se va dota mai apoi cu Hummel-uri,si sosirea noilor tancuri Panther.
In vara lui 1944,divizia se afla in Ucraina,pentru refacere,in vederea lansarii unei noi ofensive spre est;in 6 iunie,insa,aliatii au debarcat in Normandia si planurile ofensivei spre rasarit,au fost anulate.
Astfel fiind,pe 12 iunie primii oameni ai diviziei au parasit Polonia cu directia spre Franta.
In a doua jumatate a lui august,s-a format ceea ce se va numi "punga de la Falaise"in care erau stranse 19 divizii germane(dintre care 5 SS).Pentru a evita incercuirea completa(intre armata a 3-a USA si canadieni),nemtii au fost nevoiti sa incerce o strapungere prin spatiul stramt dintre Falaise si Argentan.La aceasta trecere au reusit sa scape diviziile Hohenstaufen si Das Reich.
Retragerea a inceput pe 22 august,zi in care Corpul 2 Blindat SS a primit ordin sa se retragadincolo de Sena, Divizia a 9-a Hohenstaufen urmind sa acopere retragerea.Au urmat lupte grele,in special in zona Amiens(de unde se pare ca provine si poza cu"110".
Imagini atasate
Postat 20 October 2008 - 03:31 PM
Postat 20 October 2008 - 07:25 PM
Oricum istoria lui 9SS Panzer Division "Hohenstaufen",este cat se poate de reala.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 October 2008 - 07:28 PM
Postat 31 October 2008 - 08:44 PM
Deci,Hummel early,Normandia 1944,Das Reich-Dragon 1/72:
Postat 06 January 2009 - 04:54 PM
Imaginile sunt putin lucioase, dar este de la lumina folosita, se vede ca ele in realitate sunt mate.
Postat 06 January 2009 - 11:12 PM
Primul arata frumos, insa al doilea arata lucrat mult mai ingrijit la interior, cel putin pana acum.
Ceea ce apreciez in mod deosebit e caderea senilei (stanga/dreapta) imediat dupa roata intinzatoare, in partea superioara evident. Aceasi apreciere fata de culata piesei, cu mult mai putina "rugina", fata de prima.
Daca-mi permiti un sfat :-Nu il albi prea tare, sa nu se piarda din detaliile fine ale exteriorului.
Spor in continuare !
Later Edit :
Stiu ca ai remarcat si tu, dar nu ma pot abtine : -atentie la gura tevii !
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 06 January 2009 - 11:13 PM
Postat 07 January 2009 - 12:03 AM
http://www.cartula.r...?showtopic=4563
Primul ,cel de la Dragon["Clausewitz"] e deocamdata in lucru...l-am matuit bine si cam atat.In curand sper sa-l termin,in functie de ce imi misca in cap .
Postat 07 January 2009 - 12:12 AM
Postat 07 January 2009 - 04:15 PM
O singura poza arata relativ similar cu modelul, prima, care posibil sa fi servit drept sursa de inspiratie. La restul insa pur si simplu senila nu e atat de lunga incat sa atarne asa. Nu imi dau cu parerea despre munca depusa si despre efort, pe care le aplaud, ci despre kitul in sine, sper sa nu fiu gresit inteles :)
Postat 08 January 2009 - 12:47 AM
@ dani: Pune te rog doua poze facute vertical de sus cu interiorul la cale doua modele, sa vedem o comparatie si sa decidem cat de importante sunt detaliile la compartimetul de lupta. La Dragon podeaua nu are detaliile de anti alnecare. Cat de important este? (intreb eu dupa ce mi-am luat foto-etch de la Eduard!)