Forum Machete,Modelism,Hobby: Nimitz Italeri 1:720 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nimitz Italeri 1:720

#1 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 18 October 2008 - 08:02 PM

Am cumparat acum ceva vreme cateva kituri produse de Italeri, ale unor portavioane, ultimul din serie asamblat fiind Nimitz.
Un kit ok pentru nivelul la care lucrez eu deocamdata, nu necesita lucru suplimentar privind chituirea excesiv, eu a trebuit sa fac cateva prelucrari in plus datorita unor greseli initiale :drinks: .

Iata cateva imagini din timpul montajului si vopsirii:

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de stageexp: 18 October 2008 - 08:03 PM

#2 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 18 October 2008 - 08:04 PM

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#3 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 18 October 2008 - 08:05 PM

Cateva imagini cu produsul final:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 18 October 2008 - 08:52 PM

Salut Stage
Foarte ingrijit vopsit .
3 Intrebari:
-De ce e asa lucioasa puntea ?
-De ce avioanele si antenele "insulei" nu sunt vopsite in totalitate ?
-De ce "catargele" par a fi trestii batute de vant (atat groase cat si indoite)?
Ma repet, frumoasa vopsirea (merge si linia de plutire), insa prea mare constrastul lucrului ingrijit raportat la ceea ce am intrebat mai sus.
Adi

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 18 October 2008 - 08:53 PM

#5 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 18 October 2008 - 09:39 PM

Puntea este lucioasa prin contrast cu restul, pentru ca intr-adevar am folosit un spray gri lucios. Scopul a fost unul de test, am vrut sa vad daca este vreo dif. la lipirea decalurilor, fata de cazurile trecute cand am folosit vopsea mata. Aarata ciudat in poza, in realitate parca este un pic mai bine, nu are aspectul sticlos.

La catarge, antene sau ce sunt, rezultatul este dat de primele mele incercari de a obtine "bare" subtiri prin tragerea resturilor de culate dupa incalzire :dribble: . Nu au iesit cine stie ce, cred ca greseala a constat in faptul ca lasam piesele pe masa de lucru inainte de racirea completa. Va urma vopsirea lor probabil.

Antenele insulei au fost vopsite inainte de desprinderea de pe rame, dar in urma lipirii au suferit modificari, am constata ca totusi nu este intotdeauna o buna idee vopsirea inainte de lipire a componentelor mici.

Mai este mult de imbunatatit, recunosc, chiar si linia de plutire a iesit mai bine la acest model fata de primul :drinks: , dar mai este mult de lucru pana voi ajunge la performantele demne de lauda ale celor care mai multa experienta. Am urmat sfaturile anterioare de a taia banda de mascare pe lungime, pentru a obtine o linie cat mai dreapta, dar au aparut migrari si in acest caz.

Am avut ceva probleme la vopsire, si aici si la alta macheta in lucru, Savannah, desi am procedat la o spalare initiala cu apa calda si detergent si chiar partial pe unele zone curatire cu alcool. Cred ca lucrurile se datoreaza in principal incompatibilitatii unor vopseluri cat si necesitatii folosirii unui primer.

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 19 October 2008 - 12:20 AM

Puntea portavionului matuieste-o cat poti tu de mult. In realitate este tratata cu un strat antiderapant extrem de rugos, n-are absolut nici o urma de luciu.

In rest, imi place cum ti-a iesit, felicitari!.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi