PzKpfw VI 'Tiger' I Ausf.E 1:72
Postat 15 October 2008 - 06:28 PM
Postat 15 October 2008 - 06:53 PM
Postat 15 October 2008 - 10:53 PM
http://www.pbase.com.../image/21505718
O comparatie intre 3 kit-uri: http://www.missing-lynx.com/reviews/small/...arisonsb_1.html
O realizare SUPER (ce-i drept 1/35): http://forum.axishistory.com/viewtopic.php...p;sk=t&sd=a
Ce ti-ar prinde bine:
http://www.amazon.com/gp/reader/1841769428..._pt#reader-link
http://www.amazon.com/Modelling-Tiger-I-Os.../ref=pd_sim_b_2
Postat 15 October 2008 - 11:16 PM
Aditzu, la 15 Oct 2008, 18:53, a spus:
Setul 404 este intre primele incercari ale Trumpeter de a produce figurine. L-am vazut si nu m-a impresionat indeajuns incat sa il si cumpar, mai ales ca are cam acelasi pret ca un set Dragon Gen 1, care este net superior ca detalii. In plus, nu prea se preteaza pe langa un Tigru...
Aceasta postare a fost editata de Danu: 15 October 2008 - 11:37 PM
Postat 16 October 2008 - 07:46 AM
Aditzu, la 15 Oct 2008, 19:28, a spus:
... sau cum viata bate filmu'!
Postat 16 October 2008 - 12:19 PM
Si m-am gandit la ceva: Pot face un Tiger functionabil daca i-as pune un motoras pe baterii ?
Are putere motorasul pt a pune in functiune tancu, gandindu-ne la greutatea lui ?!
In loc de motorul de plastic al tancului ar merge motorasul ?
Stiti la ce fel de motoras ma refer nu?! Dintr'acela care era la masinute :D
Postat 16 October 2008 - 01:13 PM
Ia stai putin !.......tragem aer in piept, ne relaxam......
.... si recapitulam:
- vrei o "taratoare" la scara 1/72 (te gandesti ca ar merge si 1/35), buuuuun....
- parca i-ai face si un interior,ok...
- eheeeee! da' cum i-ar sta cu niste senile mobile, hopa!.....
- si daca tot sunt mobile (despre senile zic): ce sa-l mai impingi cu mana, pai un motor electric n-ar fi mai bun; ba ar fi ...........
...........deja suna ceasul si trebuie sa ne trezim si parca vad venind si o marmota cu ceva lucitor in mana ( membrul anterior).
Acum, vorbind serios: deja cred ca te supraestimezi; e foarte bine sa ai incredere in tine si sa visezi la lucruri marete si fapte de vitejie DAR........fa toate astea FIIND SIGUR ca esti cu picioarele pe pamant.
Deasemenea, pune-ti o intrebare: "Vreau sa ma apuc de-adevaratelea de modelism ?". Iti spun asta pentru a te gandi bine daca nu cumva e doar o influenta a "Bibliei dupa Sven". Daca raspunsul la intrebare este hotarat "DA" atunci ia o macheta simpla si ieftina (chiar daca nu foarte corecta vizavi de realitate) si DU-O PANA LA CAPAT (asa cum poti, nu trebuie sa-ti fie frica de rezultatul final). Cand ai ajuns acolo, reciteste topicul aici de fata...........si mai vorbim dupa.
Mai multe de zis, a zis AdiP:
AdiP, la 14 Oct 2008, 21:31, a spus:
Incepe cu inceputul, fa o macheta asa cum crezi tu ca ar da mai bine( pe gustul tau) si p-orma vor fi destui care sa iti arate ce ar mai trebui modificat, aranjat ,etc.
Asa am invatat si invatam in continuare toti cei cu pasarica asta.
...................
Adi
Succes!.....si spor la treaba !
Aceasta postare a fost editata de alaur: 16 October 2008 - 01:42 PM
Postat 16 October 2008 - 07:18 PM
Completeaza-ti si tu profilul ca sa ne cunoastem mai bine intre noi.
Vezi daca reusesti sa ajungi la vreuna din intalnirile lunare din Bucuresti (sambata asta ar fi una din ele). Vorbeste cu alexie ca el ne mai viziteaza, poate vii cu el. Nu stiu la Constanta daca se intampla ceva in acest sens.
Postat 16 October 2008 - 10:16 PM
Sa stii ca alexie taie, spinteca, inteapa...........dar nu musca. Nu trebuie sa-ti fie frica.
Daca totusi iti este, sa stii ca se pot folosi descantece. Eu le mai spun si "cuvinte magice".
Aceasta postare a fost editata de alaur: 16 October 2008 - 10:16 PM
Postat 17 October 2008 - 12:04 AM
Ceea ce iti doresti tu - Tiger 1 radiocomandat la 1/72? - nu este imposibil de realizat, insa necesita un volum imens de munca de ceasornicar. In primul rand, asa cum discutam mai ieri cu un bun prieten, senilele sunt punctul slab al machetelor 1/ 72: abia se gasesc statice cat de cat acceptabile, daramite mobile, si mobile care sa reziste la ceva rulare. In al doilea rand, ar fi galetii, iar din punctul asta de vedere Tiger nu este un subiect prea fericit pentru o macheta mobila, avand in vedere numarul si dispunerea lor. Iar un motor electric este indeajuns doar daca vrei sa mearga inainte si inapoi, daca vrei mai mult, ti-ar trebui vreo 2, sau un sistem foarte ingenios (si minuscul) de transmisie diferentiala. Cat despre turela...
Lasand visurile deoparte, iata deci cateva probleme depistate la o analiza superficiala.
Machete lipsite de detaliu si acuratete cu cate un motor electric sau doua gasesti usor si la preturi destul de mici. Daca vrei si ceva detaliu, machetele radiocomandate devin foarte scumpe, ajungand pana la cateva mii de euro: Leopard 2A6 Tamiya 1/16 are la capitolul dotari optionale pana si stabilizator giroscopic pentru tun...
Sunt sigur ca majoritatea dintre cei care facem machete statice si-ar dori sa fie cat mai functionale si s-au bucurat la un moment dat ca rotile sau galetii se invart, suspensia este mobila, se mai deschide o trapa, se invarte elicea, etc. Insa iti spun din proprie experienta, dupa un numar x de machete terminate vei ajunge sa pertuiesti in primul rand acuratetea si detaliul si sa privesti cu dispret, spre exemplu, arcuri care fac ca tunul de la M1 Abrams Dragon sa reculeze 'just like the real thing'.
Asa cum a spus si Alaur, stai, trage un pic de aer in piept si gandeste-te bine ce iti doresti cu adevarat. Vrei mai degraba o macheta cat de cat detaliata, sau mai mult o jucarioara mobila? Sfatul meu pentru inceput este sa lucrezi cateva machete fara sa te preocupe prea mult acuratetea lor, eventual la mai multe scari ca sa descoperi cu care esti mai confortabil. De asemenea, nu lua machete foarte scumpe sau complicate. Just enjoy modelling!
PS: Senilele Academy nu sunt mobile. Daca vrei sa le faci mobile trebuie (teoretic...) sa dai o multime de gauri mici care mai trebuie sa fie si coliniare. AFV Club face un set 'workable' mai ieftin, daca nu te lasa inima (sau punga) sa dai pe un set Modelkasten sau Friulmodel cat pe o macheta (si am mentionat ca seturile sunt la 1/35?). Insa trebuie sa intelegi ca toate seturile astea sunt in primul rand pentru a imbunatati look-ul senilelor din vinil, care nu 'cad' foarte estetic pe galeti.
Postat 17 October 2008 - 11:30 AM
Citeaza
Le-am avut si sunt foarte proaste.Nu pot fi facute "workable" decat de catre un chinez(desi ma indoiesc).Si nu asta le face proaste, ca nu sunt "workable", sunt proaste pt. ca asa sunt gandite.
Cat despre scara, pentru mine 1/35 este perfecta.Este destul de mare incat sa sesizezi masivitatea unui tanc si destul de mica incat sa nu iti ocupe jumate de masa.
Un tiger I la scara 1/35 are 27cm aproximativ,cu tot cu teava(cel mare din poza).
Exista si scara 1/48(cel mic din poza).
Iar 1/72 este mai mic decat 1/48 cu cat 1/48 este mai mic ca 1/35(aproximativ).Ai inteles ceva ?
Nu lua in seama calitatea machetei ca eram si eu la inceput.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 17 October 2008 - 11:42 AM
Postat 17 October 2008 - 06:09 PM
Postat 18 October 2008 - 07:41 PM
Postat 18 October 2008 - 07:50 PM