Forum Machete,Modelism,Hobby: PzKpfw VI 'Tiger' I Ausf.E 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PzKpfw VI 'Tiger' I Ausf.E 1:72

#21 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 15 October 2008 - 06:28 PM

Si apropo, cartile lui Sven sunt biblia mea! Bine sunt Bibliile mele! Acesti oameni au vazut mult la viata lor, pacat ca mor la final aproape toti in afara de Heide(Hitler-pupa-n-fund) si Sven. Oricum nimeni nu poate descrie un tanc WW2 mai bine decat un veteran. El a vazut, trecut prin, distrus, aplaudat, scuipat, injurat acesti mastodonti de metal. Orice veteran, la vederea acestor machete, simte o atractie si un fel de ura pentru multe dintre ele. :friends: :drinks:

#22 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 15 October 2008 - 06:53 PM

Trumpeter 404 PANZER DIVISION - POLAND Part 2 care stiti setul acesta si aveti poze cu el va rog trimiteti-mi si mie ?! Sau acesta http://www.machete.ro/p-academy-1364-tiger...dividual-tracks ? Sunt interesat doar atat. As incerca sa fac Tiger-ul de la revell la 1:72 dari parca m-ar tenta si unul la 1:35, este mai detaliat, dar si cel la 1:72 arata bine..si daca a-ti spus ca incercati sa ma ajutati sa il fac si mobil si cu interior am sa i-l arestez pe cel la scara 1:72 :D

#23 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 15 October 2008 - 10:53 PM

http://www.moduni.co...ucts_id/6360404

http://www.pbase.com.../image/21505718

O comparatie intre 3 kit-uri: http://www.missing-lynx.com/reviews/small/...arisonsb_1.html

O realizare SUPER (ce-i drept 1/35): http://forum.axishistory.com/viewtopic.php...p;sk=t&sd=a

Ce ti-ar prinde bine:
http://www.amazon.com/gp/reader/1841769428..._pt#reader-link
http://www.amazon.com/Modelling-Tiger-I-Os.../ref=pd_sim_b_2

#24 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 15 October 2008 - 11:16 PM

Vezi postareaAditzu, la 15 Oct 2008, 18:53, a spus:

Trumpeter 404 PANZER DIVISION - POLAND Part 2 care stiti setul acesta si aveti poze cu el va rog trimiteti-mi si mie ?! Sau acesta http://www.machete.ro/p-academy-1364-tiger...dividual-tracks ? Sunt interesat doar atat. As incerca sa fac Tiger-ul de la revell la 1:72 dari parca m-ar tenta si unul la 1:35, este mai detaliat, dar si cel la 1:72 arata bine..si daca a-ti spus ca incercati sa ma ajutati sa il fac si mobil si cu interior am sa i-l arestez pe cel la scara 1:72 :D

Setul 404 este intre primele incercari ale Trumpeter de a produce figurine. L-am vazut si nu m-a impresionat indeajuns incat sa il si cumpar, mai ales ca are cam acelasi pret ca un set Dragon Gen 1, care este net superior ca detalii. In plus, nu prea se preteaza pe langa un Tigru...

Aceasta postare a fost editata de Danu: 15 October 2008 - 11:37 PM

#25 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 16 October 2008 - 07:46 AM

Vezi postareaAditzu, la 15 Oct 2008, 19:28, a spus:

Si apropo, cartile lui Sven sunt biblia mea! Bine sunt Bibliile mele! Acesti oameni au vazut mult la viata lor, pacat ca mor la final aproape toti in afara de Heide(Hitler-pupa-n-fund) si Sven. Oricum nimeni nu poate descrie un tanc WW2 mai bine decat un veteran. El a vazut, trecut prin, distrus, aplaudat, scuipat, injurat acesti mastodonti de metal. Orice veteran, la vederea acestor machete, simte o atractie si un fel de ura pentru multe dintre ele. :friends: :drinks:

... sau cum viata bate filmu'!

#26 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 16 October 2008 - 08:05 AM

In fapt daca imi aduc eu bine aminte in Batalion de mars singurul care ramane e Sven restul mor toti, deci asta ar fi singura carte adevarata, restul sunt fantezii inspirate din realitate dupa ce s-a vazut ca a prins cartea la public.

#27 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 16 October 2008 - 12:19 PM

Deci dupa ce fac tancul, senilele astea ar fi bune sa pot pune in miscare ?? http://www.machete.ro/p-academy-1364-tiger...dividual-tracks
Si m-am gandit la ceva: Pot face un Tiger functionabil daca i-as pune un motoras pe baterii ?
Are putere motorasul pt a pune in functiune tancu, gandindu-ne la greutatea lui ?!
In loc de motorul de plastic al tancului ar merge motorasul ?
Stiti la ce fel de motoras ma refer nu?! Dintr'acela care era la masinute :D :drinks:

#28 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 16 October 2008 - 12:32 PM

Cam amesteci rau lucrurile. Machete statice... machete "motorizate"... scara 1/35... scara 1/72 "motorizata"... :drinks:

#29 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 16 October 2008 - 12:39 PM

Don't Contiente :D :drinks: De ce sa nu fiu primul care face un Tiger la scara 1:72 motorizat ? Sa fiu mai original si unic :dribble:

#30 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 16 October 2008 - 01:13 PM

Aditzu......tata!

Ia stai putin !.......tragem aer in piept, ne relaxam......

.... si recapitulam:

- vrei o "taratoare" la scara 1/72 (te gandesti ca ar merge si 1/35), buuuuun....
- parca i-ai face si un interior,ok...
- eheeeee! da' cum i-ar sta cu niste senile mobile, hopa!.....
- si daca tot sunt mobile (despre senile zic): ce sa-l mai impingi cu mana, pai un motor electric n-ar fi mai bun; ba ar fi ...........

...........deja suna ceasul si trebuie sa ne trezim si parca vad venind si o marmota cu ceva lucitor in mana (Imagine atasata: monthly_10_2008/post-433-1224155952.gif membrul anterior).

Acum, vorbind serios: deja cred ca te supraestimezi; e foarte bine sa ai incredere in tine si sa visezi la lucruri marete si fapte de vitejie DAR........fa toate astea FIIND SIGUR ca esti cu picioarele pe pamant.
Deasemenea, pune-ti o intrebare: "Vreau sa ma apuc de-adevaratelea de modelism ?". Iti spun asta pentru a te gandi bine daca nu cumva e doar o influenta a "Bibliei dupa Sven". Daca raspunsul la intrebare este hotarat "DA" atunci ia o macheta simpla si ieftina (chiar daca nu foarte corecta vizavi de realitate) si DU-O PANA LA CAPAT (asa cum poti, nu trebuie sa-ti fie frica de rezultatul final). Cand ai ajuns acolo, reciteste topicul aici de fata...........si mai vorbim dupa.

Mai multe de zis, a zis AdiP:

Vezi postareaAdiP, la 14 Oct 2008, 21:31, a spus:

............................... daca tu esti inca la faza cu "cate piese sunt intr-o cutie" ma gandesc ca poate ar fi mai dificil sa te apuci direct sa faci si interioare si cai de rulare mobile ,s.a.m.d.
Incepe cu inceputul, fa o macheta asa cum crezi tu ca ar da mai bine( pe gustul tau) si p-orma vor fi destui care sa iti arate ce ar mai trebui modificat, aranjat ,etc.
Asa am invatat si invatam in continuare toti cei cu pasarica asta.
...................
Adi
:drinks:

Succes!.....si spor la treaba ! :dribble: :dribble:

Aceasta postare a fost editata de alaur: 16 October 2008 - 01:42 PM

#31 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 16 October 2008 - 02:17 PM

Acum am trimis comanda pentru tanc. Sper ca pana luni sa fie in Cernavoda. Dupa ce o primesc am as cer ajutor un pic pt asamblare :D :drinks:

#32 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 16 October 2008 - 07:18 PM

Apropos de Cernavoda..

Completeaza-ti si tu profilul ca sa ne cunoastem mai bine intre noi.
Vezi daca reusesti sa ajungi la vreuna din intalnirile lunare din Bucuresti (sambata asta ar fi una din ele). Vorbeste cu alexie ca el ne mai viziteaza, poate vii cu el. Nu stiu la Constanta daca se intampla ceva in acest sens.

#33 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 16 October 2008 - 08:32 PM

Pai spunei lui alexie sa vb cu mine acilea. El este din Cernavoda? Mai sunt din Cernavoda aici?

#34 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 16 October 2008 - 10:16 PM

Cum as putea sa ma impotrivesc unei astfel de rugaminti atat de ingenue ? Si totusi am sa rezist !

Sa stii ca alexie taie, spinteca, inteapa...........dar nu musca. Nu trebuie sa-ti fie frica.
Daca totusi iti este, sa stii ca se pot folosi descantece. Eu le mai spun si "cuvinte magice". :dribble: :drinks:

Imagine atasata: monthly_10_2008/post-433-1224188008.gif

Aceasta postare a fost editata de alaur: 16 October 2008 - 10:16 PM

#35 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 17 October 2008 - 12:04 AM

A long-long time ago (11 ani) la inceputul umilei mele cariere modelistice, cand nu stiam de scari, modele de tancuri, vopsele, internet, cand singura mea lectura 'de specialitate' era 'Legiunea blestematilor' am gasit la 'my local hobby shop' de atunci (o papetarie care mai avea cateva modele, de pe o strada laturalnica) un Tiger II...motorizat. L-am luat, si desi nu a avut la fel de multe piese ca M925-ul Italieri, m-am distrat cu ea: macheta avea acea alura a tigrului regal, cu teava lunga si turela masiva. Un an mai tarziu mi-am dat seama cat de lipsita de acuratete era, cand am pus pe langa ea un Panther G Tamiya: in primul rand scara -neprecizata- parea a fi un 1/40, uneltele erau turnate pe sasiu, insa cele mai mari compromisuri erau la trenul de rulare, format din sase galeti simpli cu roata motrice in spate care rula o banda din cauciuc cu niste striatii in interior... Pe langa panther tigrul regal parea mai degraba un panzer 3... De atunci nu am mai luat vreo macheta motorizata. Machetele radiocomandate, chiar si la scari mari (1/16) sacrifica mult din detaliu pentru functionalitate, in primul rand pentru ca nu are rost sa pui, spre exemplu, suporti din fotodecupaje pentru unelte pe care sa le pierzi in gradina sau pe covor

Ceea ce iti doresti tu - Tiger 1 radiocomandat la 1/72? - nu este imposibil de realizat, insa necesita un volum imens de munca de ceasornicar. In primul rand, asa cum discutam mai ieri cu un bun prieten, senilele sunt punctul slab al machetelor 1/ 72: abia se gasesc statice cat de cat acceptabile, daramite mobile, si mobile care sa reziste la ceva rulare. In al doilea rand, ar fi galetii, iar din punctul asta de vedere Tiger nu este un subiect prea fericit pentru o macheta mobila, avand in vedere numarul si dispunerea lor. Iar un motor electric este indeajuns doar daca vrei sa mearga inainte si inapoi, daca vrei mai mult, ti-ar trebui vreo 2, sau un sistem foarte ingenios (si minuscul) de transmisie diferentiala. Cat despre turela...
Lasand visurile deoparte, iata deci cateva probleme depistate la o analiza superficiala.

Machete lipsite de detaliu si acuratete cu cate un motor electric sau doua gasesti usor si la preturi destul de mici. Daca vrei si ceva detaliu, machetele radiocomandate devin foarte scumpe, ajungand pana la cateva mii de euro: Leopard 2A6 Tamiya 1/16 are la capitolul dotari optionale pana si stabilizator giroscopic pentru tun...

Sunt sigur ca majoritatea dintre cei care facem machete statice si-ar dori sa fie cat mai functionale si s-au bucurat la un moment dat ca rotile sau galetii se invart, suspensia este mobila, se mai deschide o trapa, se invarte elicea, etc. Insa iti spun din proprie experienta, dupa un numar x de machete terminate vei ajunge sa pertuiesti in primul rand acuratetea si detaliul si sa privesti cu dispret, spre exemplu, arcuri care fac ca tunul de la M1 Abrams Dragon sa reculeze 'just like the real thing'.

Asa cum a spus si Alaur, stai, trage un pic de aer in piept si gandeste-te bine ce iti doresti cu adevarat. Vrei mai degraba o macheta cat de cat detaliata, sau mai mult o jucarioara mobila? Sfatul meu pentru inceput este sa lucrezi cateva machete fara sa te preocupe prea mult acuratetea lor, eventual la mai multe scari ca sa descoperi cu care esti mai confortabil. De asemenea, nu lua machete foarte scumpe sau complicate. Just enjoy modelling!

PS: Senilele Academy nu sunt mobile. Daca vrei sa le faci mobile trebuie (teoretic...) sa dai o multime de gauri mici care mai trebuie sa fie si coliniare. AFV Club face un set 'workable' mai ieftin, daca nu te lasa inima (sau punga) sa dai pe un set Modelkasten sau Friulmodel cat pe o macheta (si am mentionat ca seturile sunt la 1/35?). Insa trebuie sa intelegi ca toate seturile astea sunt in primul rand pentru a imbunatati look-ul senilelor din vinil, care nu 'cad' foarte estetic pe galeti.

#36 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 17 October 2008 - 11:30 AM

Citeaza

AFV Club face un set 'workable'

Le-am avut si sunt foarte proaste.Nu pot fi facute "workable" decat de catre un chinez(desi ma indoiesc).Si nu asta le face proaste, ca nu sunt "workable", sunt proaste pt. ca asa sunt gandite.
Cat despre scara, pentru mine 1/35 este perfecta.Este destul de mare incat sa sesizezi masivitatea unui tanc si destul de mica incat sa nu iti ocupe jumate de masa.

Un tiger I la scara 1/35 are 27cm aproximativ,cu tot cu teava(cel mare din poza).
Exista si scara 1/48(cel mic din poza).
Iar 1/72 este mai mic decat 1/48 cu cat 1/48 este mai mic ca 1/35(aproximativ).Ai inteles ceva :dribble: ?

Nu lua in seama calitatea machetei ca eram si eu la inceput. :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tiger1.jpg

Aceasta postare a fost editata de tgr: 17 October 2008 - 11:42 AM

#37 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 17 October 2008 - 06:09 PM

Stiu cum sta treaba cu scarile acum. Si eu ma iau mai mult pentru detalii, dar dispun acum de o suma de 40 ron si am luat ce am putut pana in suma asta, oricum vroiam un Tiger. Imi doream de mult un Tigrulet, ma ales de cand vazusem "Saving Private Ryan"(1998). Cel mai tare film WW II in Normandy pe langa "Stalingrad"(1993) si "Enemy At The Gates"(2002 nu mai stiu sigur).

#38 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 18 October 2008 - 07:41 PM

Am vazut azi in Tomis Mall la diverta o macheta de Skfz. Puma sau cum ii zice de la Revell, dar nu stiu daca la kit-ul meu iti da si vopselele + pensulele. Si era chiar mica cutia Pumei(ma refer la cutia in care era bagat setul). Nu aveti nici unul kit-ul de la Tiger acasa sa imi aratati ce contine in cateva poze si cam cat de mare e ??? Plzz :drinks: :dribble: :dribble:

#39 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 18 October 2008 - 07:46 PM

ciudata vopseaua tancului din prima poza nu? In a doua si a treia este chiar frumos Tiger-ul, pare'mi'se ca e la scara de 1:35 nu?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: x1phO_zMe3Jr_2_X63deVt6bZAbymjWNgK_Nk_8QyCfXLllaVB9rDRLNB8KsmgTUvcehhcqalgNvha_ZiQcbSFvF_7mx2ILMEyrRniAMfjhyVWCSMUIIlMChtnhKShMQ8YfZ9Qo5_UoExc.jpg
  • Imagine atasata: 93_pzkpfw_vi_tiger_ausf_e_02.jpg
  • Imagine atasata: 93_pzkpfw_vi_tiger_ausf_e_03.jpg

#40 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 18 October 2008 - 07:50 PM

Vezi ca mai sus a postat Alaur niste adrese si vezi acolo cit este 1/72 la 10cm cit este ce doresti .........daca cauti pe forum vezi ca este si in lucru o Puma tot 1/72.sa postat un PantherG 1/72 dar vad ca nu esti atent ,,,,,,,,,,,detalii detalii ...........vrei detali stringe cureaua si iati un Tiger 1 pe Academy care are tot interiorul 1/35.........sau incearca prima data un tiger pe Italleri-Zvezda 1/35 si daca iti place iati altceva mai detaliat sunt chituri acesibile care le poti lua deci ai de unde sa alegi

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi