Forum Machete,Modelism,Hobby: PzKpfw VI 'Tiger' I Ausf.E 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PzKpfw VI 'Tiger' I Ausf.E 1:72

#1 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 12 October 2008 - 09:16 PM

Vreau sa imi achizitionez un PzKpfw VI 'Tiger' I Ausf.E de la Revell dar nu stiu cum sta treaba cu scarile..sunt nou in meserie si as vrea sa invat de la veterani faza cu scarile, cum se monteaza macheta etc. Saptamana asta vreau sa cumpar macheta si sa fiu pregatit din timp ca de..sunt un trupete oarecare :drinks:. Deci cam cat e o scara 1:72, cat vine..cat o palma??? :friends:

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 12 October 2008 - 11:01 PM

Vezi postareaAditzu, la 12 Oct 2008, 22:16, a spus:

Vreau sa imi achizitionez un PzKpfw VI 'Tiger' I Ausf.E de la Revell dar nu stiu cum sta treaba cu scarile..sunt nou in meserie si as vrea sa invat de la veterani faza cu scarile, cum se monteaza macheta etc. Saptamana asta vreau sa cumpar macheta si sa fiu pregatit din timp ca de..sunt un trupete oarecare :drinks:. Deci cam cat e o scara 1:72, cat vine..cat o palma??? :friends:

Scara reprezinta de cate ori mai mica in dimensiune liniara este macheta fata te obiectul real. 1:72 inseamna ca macheta va fi de 72 de ori mai mica decat obiectul real, 1 metru real va fi 1.38cm pe macheta la scara 1:72.

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 October 2008 - 07:21 AM

Mai e ceva ce trebuie sa stii cind te gindesti sa te orientezi spre o anume scara. O macheta la scara mica, in general, are mai putine detalii decit una la scara mai mare, dar ocupa mai putin loc. Din pacate, inca, oferta la scari mici este mai generoasa decit la scari mari. In general, cea mai bogata oferta este, la aviatie, la scara 1/72 iar la blindate, scara 1/35. Nave, functie de marimea lor naturala, gasesti la diverse scari, de la 1/100 pina la 1/720

#4 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 13 October 2008 - 08:07 AM

Cateva lecturi utile :

http://www.onthewaymodels.com/reviews/Reve.../Tiger1prev.htm

http://www.onthewaymodels.com/reviews/Reve...igerhreview.htm

http://www.onthewaymodels.com/reviews/Reve...hTiger1Erev.htm

http://www.onthewaym...igercompare.htm

http://www.missing-lynx.com/reviews/small/...arisonsb_1.html

#5 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 13 October 2008 - 12:55 PM

La concret:

Imagine atasata: 11010046.jpg

http://www.cartula.r...p?showtopic=792

Discutii generale si www-uri utile:
http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...hl=despre+scari

http://www.cartula.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=48596

#6 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 13 October 2008 - 06:36 PM

apropo..ce priesti in setul acesta?

#7 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 13 October 2008 - 09:23 PM

Vezi postareaAditzu, la 13 Oct 2008, 19:36, a spus:

apropo..ce priesti in setul acesta?

.......................... cu placere.

De primit (banuiesc ca asta intrebi), primesti ce se vede aici http://www.internetmodeler.com/2001/februa...evell_tiger.htm

apropo... Imagine atasata: monthly_10_2008/post-433-1223925743.gif

#8 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 05:20 AM

am cautat pe google..stai linistit..dar nu gasesti mereu ce vrei unde vrei..deci..

#9 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 07:05 PM

:clapping:pt iubitorii de tancuri uitativa acum pe Explorer...niste englezi incearca sa restaureze un Comet :friends:

#10 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 14 October 2008 - 07:26 PM

Pai daca vrei sa-l faci pe Tiger I aufs.E,zici ca Google e chior(sic)si nu sti cam cum arata(ma refer la scara) iaca uite aci:
Imagine atasata: 04_tiger_schemi.jpg

Imagine atasata: 06_tiger_schemi.jpg

...si daca mai vrei(si color)mai am;

#11 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 07:38 PM

yo ma brother..dak ai da-mi..u ai un model cumva k acesta? m-ar interesa daca senilele se misca etc
:friends:

#12 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 07:53 PM

axonometriile reprezinta versiunea H nu E dar sunt asa,pentru "sufletelul"tau si cred ca te vor motiva:
asta-i una color(nu ca te vei incumeta sa-i faci interior,da'poate va prinde bine candva)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 170_tiger.jpg

#13 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 07:57 PM

pai la asta ma si gandeam..as dori sa ii fac si un interior..dar credema eu pan acum am facut doar Kar98, Mp40, Kar98 Scoped, o casca M35..facute din materialul meu casnic..deci este cu totul alt domeniu..unu nou pt mine..dar vast si frumos..si de aceea a-si dori sa inv meseria asta..mai ales k dupa liceu vreau sa dau la academia militara..si optez pt tanchisti..pt Blindate..

#14 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 08:05 PM

pe mn ma int si chestia cu senilele..se misca??? k eu defapt vreau sa fac o panorama sau qm ii zice..am nev de un Tiger si Un Panzer IV..un set de infanterie...si restul(campul, cladiri natura) le fac singur..k u e prima data knd fac asa ceva..bine..fara tancuri si figurine..ale mele figurine erau din plastilina si erau la acceasi scara..1:72..jumate de bat de chibrit

#15 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 08:27 PM

Academia militara-arma tancuri,zici:ei bine eu unu iti doresc succes;
tot asa iti doresc succes si cu macheta de Tigru si cu diorama(nu panorama)-si daca zici ca"te legi"si de un interior la macheta asta,iata detalii(mareste pozele):
-prima foto:postul de conducere Imagine atasata: 01_tiger_interni.jpg

- a doua foto:postul mitralioruluiImagine atasata: 02_tiger_interni.jpg

- a treia foto:postul ochitorului Imagine atasata: 03_tiger_interni.jpg

#16 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 14 October 2008 - 08:31 PM

Salut Aditzu, tizule sau zi cum vrei..
Desi am urmarit topicul deschis de tine de la inceput, m-am marginit pana acum doar la a citi ce se scrie.
Ceea ce ma frapeaza (intr-un fel) e faptul ca la intrebarile tale au raspuns oameni ,hai sa le zicem ,de calibru greu. Ceea ce ,crede-ma,e cam mare lucru pe forumul asta (in ultima vreme).
Acuma :
-Am decis sa bat si eu campii "oleaca" ,vazand in primul rand stilul tau de scris,respectiv sa te rog sa nu mai folosesti "k" in loc de "ca", "mn" in loc de "mine", etc. Cer oare prea mult ? -Nu cred.
In alta ordine de idei, daca tu esti inca la faza cu "cate piese sunt intr-o cutie" ma gandesc ca poate ar fi mai dificil sa te apuci direct sa faci si interioare si cai de rulare mobile ,s.a.m.d.
Incepe cu inceputul, fa o macheta asa cum crezi tu ca ar da mai bine( pe gustul tau) si p-orma vor fi destui care sa iti arate ce ar mai trebui modificat, aranjat ,etc.
Asa am invatat si invatam in continuare toti cei cu pasarica asta.
PS:
Cred ca ceea ce ai vrut tu sa spui e <Diorama> nu panorama, aia e altceva.Iar daca ai mai facut diorame,arata-ne si noua cateceva, chiar daca din ceea ce am inteles din scrisul tau e vorba de scara 1/72.
Adi
:friends:

#17 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 14 October 2008 - 08:47 PM

- a patra si a cincea foto:tunul de 8,8 cm-culata inchizator si sistemul de darea focului Imagine atasata: 04_tiger_interni.jpg

Imagine atasata: 11_tiger_interni.jpg

- a sasea foto:interiorul color(te ajuta sa-ti formezi o idee despre cum si ce,in privinta vopsirii):

Imagine atasata: 022_tiger_colori.jpg

... si o poza color(din epoca):in timp ce echipajul incarca munitia(de observat culoarea proiectilelor perforante)
Imagine atasata: 013_tiger_colori.jpg

P.S. nu,rotile/senilele nu se invart

Succes

#18 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 15 October 2008 - 02:11 PM

Ok. Termin cu scrisul :friends:. Dar cu punctele de suspensie sunt obisnuit din povestiri. Nu am cum sa iti arat dioramele, am avut doar 2, una data la scoala in clasa a VII-a si una care nu mai exista :lol: :drinks:. Armele si casca au fost facute in marime naturalasi facute din hartie si arme de plastic gasite prin piata, dar rupte de mine(partile nefolositoare). Am incercat sa fac armele si casca din poze gasite pe google, adica doar din profil + ce am citi prin cartile lui Hassel si cartile de istorie care le am. Si fac chestia asta de la 9 ani, deci eram mic. Am avut 2 armuri romane, 3 casti M1, 2 carabine M1 Garrand, 2 Thomson, 1 MP40 si un Kar98 care are si o luneta tot de plastic. Decaluri pt casti am avut facute de propria mea mana si din minte. Fac si eu ce pot, cum po, din ce pot ^_^. Despre interior, crede-ma ca ma duce mintea sa il fac, si o idee pt semnile(faza cu miscarea :-D ) si incerc sa fac o diorama cu una din luptele lui Swen Hassel si a Reg. 27 Pz :-P . Fac ce pot si cum ma duce mintea. E o idee tampita nu? :8P:

#19 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 15 October 2008 - 03:52 PM

Vezi postareaAditzu, la 15 Oct 2008, 15:11, a spus:

Fac ce pot si cum ma duce mintea. E o idee tampita nu? :friends:

Nu,nu-i o idee tampita,nici pe departe;este si asta tot o forma de modelism,iar la varsta ta(presupun ca esti inca la liceu)este cat se poate de explicabila atractia fata de arme si eroi gen"Micutzu","Porta-Obergefreiter prin mila lui Dumnezeu","Batrinu'"sau"Legionaru".Daca zici ca te intereseaza armele(germane,pare-se),uita-te la astea.

#20 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 15 October 2008 - 06:22 PM

Stiu link-ul acela, l-am citit. Si, da, inca sunt la liceu. Am 17 ani jumate acum..baiat mare :D Nu stiu sigur, dar si voi ati fost obsedati prima vedere a unei machete? Eu caut machete de 5 ani si nu gasisem pana acum:D Mai nou am gasi si un site cu machete la preturi mai mici www.machete.ro . Aici, tacul care veau sa il cumpar este 35 ron, pe cand pe revell.ro este 42,3 ron, deci e ceva. Ma costa 42 ron macheta, deci cu aproape 10 ron mai putin. :friends:

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi