Forum Machete,Modelism,Hobby: LVT-(A)1 AMTANK 1:35 Revell - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

LVT-(A)1 AMTANK 1:35 Revell Batalia din Peleliu 1944

#21 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 999
  • Inregistrat: 20-February 07

Postat 30 September 2008 - 11:41 PM

Mersi pentru sfat,dar pensula cum trebuie sa fie uda sau uscata,poate im-i dai mai multe amanunte
Mersi!

#22 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 01 October 2008 - 12:07 AM

Daca ceea ce ai folosit pentru a reprezenta praful pe vehicol este pe baza de apa,inseamna ca aderenta pe vopsea/plastic este mica, deci folosesti o pensula uscata (plata)-cu par mai tare, pentru a putea sterge din praful depus pe macheta ,prin miscare verticala- obligatoriu !
Daca totusi nu merge prin miscari relativ usoare, umezeste pensula foarte putin, dupa care repeta pasii de mai sus. Fara sa apesi prea tare de data asta.
Atentie:- Pe ud, miscarea pe verticala va incepe de jos in sus- nu invers, respectiv apesi putin mai tare jos si reduci apasarea spre in sus. Poti jongla cu efectul, in functie de cat de "uda" e pensula folosita si unghiul ei fata de suprafata machetei.

Cam asa ceva ar trebui sa iasa. Binenteles ,fa abstractie de steaua neuzata (lene ulterioara) si uzura cu emailuri si binenteles de senile.
Imagine atasata: LVT_water_buffalo.jpg

Eventual in loc de apa poti folosi spirt medicinal,in mod normal asta ar trebui sa ajute putin si la fixarea prafului pe vopseaua data de tine.
Sa vedem rezultatul si dupa aceea ne "pronuntam" !

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 01 October 2008 - 12:32 AM

#23 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 01:23 AM

O sa incerc sa fac cu Light earth stik, diluat in apa si apoi il aplic cu o pensula

#24 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 01:45 AM

Imagine atasata: SANY0129.JPG

#25 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 01:53 AM

Imagine atasata: SANY0131.JPG

#26 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 08:18 AM

Vezi postareaAdiP, la 1 Oct 2008, 01:07, a spus:

...pentru a putea sterge din praful depus pe macheta ...

Eu am zis -nu sa adaugi- ,ci sa mai stergi din praful de pe macheta,iar ceea ce vad in cele 2 imagini puse de tine mi-arata taman invers: -Ai trecut cu pensula UDA pe verticala ,dar ai si bagat-o in acea solutie cu "light earth".

Vezi postareaClaudiu, la 1 Oct 2008, 02:23, a spus:

O sa incerc sa fac cu Light earth stik, diluat in apa si apoi il aplic cu o pensula

Ideea e NU sa se vada toata laterala masinii ca fiind un fond monocrom, ci sa lase impresia ca masinaria a trecut prin apa sarata care s-a uscat de la soare si nisip (praf).
Priveste mai atent aici :
Imagine atasata: LVT_4.JPG
Ar fi indicat, daca tot ai tu fixul cu stik-ul ,sa folosesti eventual un gri deschis sau un brun deschis, aplicat cu zgarcenie - doar pe alocuri si aleatoriu.
-Obligatoriu tragi "linii" subtiri si pierdute spre varf (in partea de jos a lor);ideea e sa se vada tonuri de culoare plecand de la fondul verde al masinii,nu sa acoperi toata zona cu o nuanta terna.
Foloseste pensula lata asa cum ti-am zis, dar fara culoare -o sa vezi ca va arata mai bine.
Adi

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 01 October 2008 - 08:29 AM

#27 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 09:50 AM

Ok , am facut asa si sa luat oina si vopseaua si in final am uniformizat-oImagine atasata: SANY0132.JPG

#28 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 09:54 AM

sa luat,noroiul,ce fac mai departe?

#29 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 11:00 AM

Of -Of !
Claudiu, ori eu nu stiu sa explic ,ori tu nu esti atent la ceea ce scriu si pui si de la tine.
Fi atent :
1.-Reaplica culoarea de fond (verdele) cu aerograful sau cu pensula (prin miscari verticale)

2.-Foloseste culoarea cu care ai dat prima data pe macheta ca sa reprezinti "noroiul", respectiv acel stik -Light earth.
Da-o pe macheta asa cum ai dat prima data, insa FARA sa exagerezi cu aplicarea ei .Adica NU MULTA !

3.DUPA ce noroiul s-a uscat,(adica ceea ce ai dat tu prima data (-Light earth stik), ia o pensula PLATA si cu parul mai aspru.Obligatoriu USCAT.

4. Cu pensula asta plata si USCATA,(fara sa o bagi in vre-o vopsea, prafuri stik-uri,etc) incepi si freci USOR pe verticala - fara sa apesi. Incepi de la marginea superioara si te duci cu pensula aproape pana in partea de jos a blindatului , PRINTR-O MISCARE CONTINUUA. Inchipuie-ti ca tragi o linie cu un creion,iar acea linie trebuie sa fie vizibila doar in partea superioara a blindatului, iar in partea de jos abia se vede.
Folosind pensula USCATA in felul asta,trebuie sa stergi o parte din noroiul aplicat de tine ,dar NU PE TOT, doar o parte si in special in partea superioara a blindatului.
.....................................................................
Uita-te la ultima imagine pe care ti-am postat-o si fa abstractie de culoarea folosita, remarca doar verticalitatea scurgerilor de culoare maro galbui.
Aia trebuie sa faci si tu, nu sa stergi toata laterala blindatului de "noroi" -cu tot cu vopsea.

Pacat ca nu am posibilitatea sa iti arat pe viu, as scapa de timpul pierdut cu scrisul si nu am prelungi o discutie simpla, prin umplerea topicului si a forumului cu postari plicticoase pentru toata lumea.

Inca ceva : -Nu te grabi !

#30 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 11:19 AM

ok, am revopsit si acum astept sa se usuce

#31 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 11:25 AM

Problema este ca odata dat stikul nu se mai ia dupa uscare,asa ramine

#32 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 11:28 AM

ar mai fi o solutie cu pensula sor umezita dau pe virful stikului si o aplic cu miscarile descrise de tine ,iar dupa uscare sa dau cu pensula uscata

#33 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 02:36 PM

acum ramin la aceasta versiuneImagine atasata: SANY0134.JPG

#34 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 02:37 PM

Imagine atasata: SANY0133.JPG

#35 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 07:42 PM

Imagine atasata: SANY0136.JPG

#36 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 01 October 2008 - 07:44 PM

Imagine atasata: SANY0137.JPG

#37 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 02 October 2008 - 07:40 AM

Salut Claudiu
Am incercuit cu rosu zona care mie mi se pare ca se apropie de ceea ce am tot incercat sa-ti explic ieri.
Imagine atasata: untitled.JPG
Daca crezi ca merita, poti continua in aceasi maniera si pe restul masinii (pe laterale) chiar si pe fata/spatele vehicolului,insa acolo un pic mai accentuat .
Pe viitor, daca ai si alta culoare (stik) care reprezinta praful, noroiul,etc, o poti aplica in aceasi maniera. La fel se procedeaza cu creta pastel si cu vopselele de ulei, in vederea obtinerii unui efect cat mai apropiat de ceea ce se regaseste (ca varietate de tonuri de culoare) pe un vehicol real.
Spor in continuare
Adi

#38 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 02 October 2008 - 03:01 PM

Acum o sa-l las asa cum este ,poate cu alta ocazie o sa ma apuc din nou de el,pacat ca nu am facut asa de la inceput,orcum it-i multumesc de sfat pe viitor am sa tin cont de el

#39 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 02 October 2008 - 03:10 PM

Ma-m deprins cu aceasta metoda,eu am incrcat sa fo;osesc acea nuanta de stik,ca este o culoare mai apropiata la clima din acea zona,noroiul din acea zona este deschis la culoare,se stie ca in insulele Palau si mai ales insula Peleliu este zona cu cele mai exotice peisaje marine si este foarte cautata de scufundatorii din toata lumea

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi