Revista MODEL ist o noua aparitie editoriala
Postat 15 March 2009 - 10:21 PM
din numarul total de reviste au fost vandute in chioscuri 20 % dintre cele date la difuzare
cu ajutorul lui Olaf , prin intermediul cartula.ro , Parcmodels , si eu personal am mai dat aprox 25 % din numarul total tiparit.
deci un total de aprox 45 %. asta ar putea sa para ca este bine. intr-adevar este o cifra buna dar numarul foarte mic al celor difuzate prin chioscuri este problema. o alta problema este numarul mic al abonamentelor care au fost facute. de aceea inca nu stiu daca numarul 2 va ramane la 15 ron sau va fii 20. asta voi stii in zilele care urmeaza. m-a surprins insa numarul foarte foarte mic al membrilor forumului care au fost interesati sa ma sprijine cu abonamente, si acum tin sa le multumesc celor care au facut-o si sa recunosc ca fara ajutorul lor nu as fii putut achita tehnoredactare numarului 2 care arata superb in comparatie cu nr 1. acesti membri sunt niste pasionati adevarati si aceasta se vede si in activitatea lor pe forum si in modul in care abordeaza problemele de modelism. oare nu exista incredere in acesta revista?
o veste trista pentru numarul 2 este ca amanam pentru nuamrul 3 articolul lui Denes Berenad despre PZL 24 in aviatia romana, un articol excelent si foarte bine documentat. asta din cauza ca 10 pagini in plus (cat are prima parte a articolului) costa mult si momentan nu imi permit.
cam atat. sper ca la numarul 2 concluzile vor fii mai optimiste.le multumesc tuturor celor care au cumparat revista!
Postat 16 March 2009 - 09:14 AM
Si inca ceva......in afara de forumul asta, ai incercat sa faci publicitate pentru revista pe alte forumuri sau printr-un banner pus in oras, anunt la ziar, anunt in cadrul unei emisiuni de radio......
Aceasta postare a fost editata de grek: 16 March 2009 - 09:18 AM
Postat 16 March 2009 - 10:41 AM
Publicatiile independente, mai ales cele de nisa, vor avea intotdeauna probleme cu distributia la chiosc pentru ca nu isi bate nimeni capul cu ele, fiind considerate o problema in plus, avand costuri de intretinere mult prea mari fata de volumul vandut. Asocierea cu un trust de presa e singura solutie, presupunand ca vede cineva vreun potential comercial.
Reclama costa foarte mult si pentru ca in Romania persista mentalitatea de "centralizare" doar mediul TV poate avea un impact sesizabil. Aeromagazin s'a stins din cauza distribuitorilor, Modelism sta pe bani de la buget. Daca vreti sa se intample niste lucruri, trebuie sa va caciuliti pe la alde Vantu, Voiculescu, Micula, etc. mai ales ca toti pedaleaza pe reeditari, "epoci de aur", "cele mai frumoase momente" sau "tarisoara mea". Plus ca trebuie extinsa plaja de subiecte si arii modelistice - nu ca m'ar interesa, dar parca exista si modelism feroviar, nu?
Stiu, o sa spuneti ca sunt pesimist si "ce te bagi ba uratule?" dar din pacate asta e realitatea.
Postat 16 March 2009 - 11:20 AM
pe forumul cartula sunt 1275 de membri si doar 0,55 si-au facut abonament. daca 5 % ar fii facut-o poate acum pregateam deja nuamrul 4. pe langa acest forum mai sunt cateva la noi si unde am prezentat revista iar numarul abonatilor de pe acele siteuri a fost 0, insa toti asteapta cu nerabdare urmatorul numar si imi trimit mesaje foarte nelamuriti de ce dureaza asa mult pana apare revista!
Postat 16 March 2009 - 12:04 PM
Postat 16 March 2009 - 08:08 PM
horia, la 15 Mar 2009, 22:21, a spus:
cam atat. sper ca la numarul 2 concluzile vor fii mai optimiste.le multumesc tuturor celor care au cumparat revista!
Vorbesc acum doar in numele membrilor acestui forum din Lugoj. De fapt in numele meu personal. Un bun prieten dintre ei, m-a surprins (neplacut) cand l-am intrebat daca nu se aboneaza, cu replica: "eu imi rezerv optiunea s-o cumpar daca merita" I-am raspuns zicandu-i ca-si rezerva poate optiunea, sa n-o mai poata cumpara niciodata, caci nu va mai aparea ...
Sigur, avem toti probleme financiare, mai e si criza pe deasupra, dar fiind membru al acestui forum si interesat de soarta modelismului pe meleagurile noastre, e rusinos sa stai deoparte si sa te zgarcesti la pretul a 6 numere, chiar daca ar fi sa pierzi acesti bani ...
Citeaza
Cred ca cifra e eronata. Plus ca multi s-au inregistrat, dupa care nu au mai dat niciodata pe aici ....
Daca sunt vreo ... 600 care il viziteaza relativ constant. Poate cartula ne poate da date mai aproape de realitate ?!
Postat 17 March 2009 - 11:17 AM
adresa mea de mail claudiu_ne2000@yahoo.com si prin virament bancar (depunere in cont) eu cred ca ar fi cel mai rapid
PS...oare se poate primi si numarul 1?
Postat 17 March 2009 - 11:33 AM
ca sa nu mai cauti ma autocitez din pagina 3
BAnca Raiffeien
Stoica Horia Gabriel
IBAN: RO14RZBR0000060010499615
tu imi spui pentru cate numere vrei si-mi lasi adresa exacta cu codul strazii corect.
daca nu vrei prin banca si vrei prin mandat postal , trimiti mandatul postal cu suma aferent numarul de reviste pentru care faci abonament la adresa redactiei:
Strada Alexandru Sahia nr 2 bl 6 sc C et 3 ap 11 Brasov 500 398
pentru alte detalii:
stoica.horia@yahoo.com sau 0743 119 434
da se poate intra si in posesia numarului 1. abonarea este metoda sigura de a intra in posesia revistei, fiindca prin distributie nu se poate acoperi toata tara.
incep sa cred ca este gresita abordarea pe care am facut-o , si anume anuntare intr-un topic special aparitie revistei. nu esti primul care astepta PM sau mail cu datele necesare intrari in posesie a reviste.
imi cer scuze daca te deranjeaza raspunsul meu, dar mura-n gura pentru toti membri forumului mi-e peste vointa!
Postat 17 March 2009 - 12:02 PM
Ulterior o sa-ti trimit un mail cu adresa mea...
Multumesc, incaodata, de ajutor
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 17 March 2009 - 12:03 PM
Postat 18 March 2009 - 12:35 PM
horia, la 16 Mar 2009, 11:20, a spus:
pe forumul cartula sunt 1275 de membri si doar 0,55 si-au facut abonament. daca 5 % ar fii facut-o poate acum pregateam deja nuamrul 4. pe langa acest forum mai sunt cateva la noi si unde am prezentat revista iar numarul abonatilor de pe acele siteuri a fost 0, insa toti asteapta cu nerabdare urmatorul numar si imi trimit mesaje foarte nelamuriti de ce dureaza asa mult pana apare revista!
Nu cred ca lipsa abonatilor e cauza problemei ci mai mult cea legata de distributie si de informare a publicului tinta despre locul de unde poate fi cumparata si data aparitiei.
Am colectii de reviste din diferite domenii si niciodata nu am avut abonament la vre-una din ele. Nu am incredere in ceea ce mai gasesc in cutia postala. Iar pentru cei care stau la bloc unde cutiile postale sunt destul de prost intretinute problema e si mai mare. Probabil ca si asta e una din cauzele evitarii unui abonament. Personal, prefer sa cumar revistele direct de la chiosc sau de la un distribuitor. am cumparat primul numar al acestei reviste si la fel voi face si cu urmatoarele.
Pentru modelistii din Bucuresti cred ca e suficient sa afle cand a fost adusa la magazinele lui Olaf si o vor cumpara, cu atat mai mult ca programul acopera si ziua de sambata, deci nu mai sunt valabile motivatiile de genul: am iesit tarziu de la munca.
Postat 18 March 2009 - 12:57 PM
despre locul in tara unde poate fii gasita revista nu pot stii dinainte. asta numai cei de la distributie stiu. voi incerca incepand cu numarul 2 sa aflu dinainte unde si cate bucati vor fii distribuite. in rest , unde s-a gasit sigur revista, adica la mine si olaf am informat aici pe site.
P.S. numarul 2 va costa 20 ron din pacate. fiindca cei de la tipografie imi calculeaza oferta in euro, si cum diferenta de curs este simtitor mai mare fata de luna octombrie cand a aparut primul numar, nu pot altceva sa fac decat sa ridic si eu pretul.
P.P.S abonamentele raman la acelasi pret.deocamdata!!!
Postat 24 October 2010 - 10:21 PM
Postat 07 November 2010 - 08:38 AM
Stie cineva cum pot da de Lazar Dan care locuieste in Iasi, in Piata Voievozilor? este abonat la revista si am o mica problema la expedierea coletelor si nu stiu cum sa dau de el. va multumesc!