CUM SE NASTE-UN IAR 39
Postat 22 July 2005 - 08:00 AM
Postat 22 July 2005 - 05:07 PM
Citeaza
Din pacate nu am la indemina kit-ul sa fac o comparatie, dar mi se pare prea dura treaba. Chiar nimic sa nu se potriveasca???
Am mai vazut (si avut) kit-uri cu greseli, dar in cea mai mare parte a acestea au fost remediabile! E drept cu nitica transpiratie
Cel putin eu, postarile lui Bluie-Max le consider ca pe niste atentionari, deci Suburban, osul la treaba si hai sa-l contrazici pe Senore Fernandez (cu liniuta deasupra)
Postat 23 July 2005 - 06:33 AM
Citeaza
Nu sunt deloc influentat sau descurajat de postarile membriilor forumului; decizia am luat-o atunci cand am zis sa cheltui cei $30 pe macheta. Eu cumpar machetele pentru a le asambla; le asamblez pentru placerea si mandria mea(sa ma sparg in figuri :-x :-x , .... glumesc ). Macheta o voi asambla!
Postat 23 July 2005 - 07:23 AM
Suburban, la Jul 23 2005, 07:40 AM, a spus:
Unde? Unde?
Bafta si machete frumoase!
Postat 26 July 2005 - 10:10 AM
1-0-9, la Jul 23 2005, 11:07 AM, a spus:
Luati-o ca pe o incurajare, nu ca pe o barfa...
S-o luam si ca o recomandare de a nu avea incredere in ce e semnat TLM ?! :roll:
Singurul articol (gasit de mine) despre IAR-39 in Modelism Int, e cel din nr. 1/1998 (60). Articolul e semnat de Dan Antoniu si TLM. Desenele care insotesc articolul sunt semnate Serban Ionescu. Tot aceste desene in varianta extinsa si completa ( ) se pot cumpara separat de la Modelism, la aceea vreme pt. suma 43.200 + 6.500 lei. Pe atunci un nr. de Modelism costa .. 7.000 lei.
Interesant singurul profil color din articol e semnat TLM.
Fiind primul si deocamdata singurul articol din presa straina de specialitate despre IAR-39, tind sa cred ca are desene corecte ...
Postat 26 July 2005 - 12:35 PM
Logic ar fi ca ce s-a folosit in articolul lui Cicos & Antoniu din Airmagazine no.8 sa fie inspirat/copiat dupa aceste planuri.
109, ai alt rationament (constructiv) ?!
Interesant ca in Modelism nr.59 apar planuri (adevarat sumare) pt. IAR-37 si 38 desenate de TLM.
Postat 26 July 2005 - 12:54 PM
Citeaza
Cind am scris asta am inclus si articolul din modelism (primul/singurul).
Deci repet intrebarea...kitul este incorect...bun...de ce? In comparatie cu ce planuri? cu niste planuri copiate dupa niste copii dupa modelism deci ? Rationamentul este ca am la fel de multa/putina incredere intr-un fabricant obscur de rasina din cehia cat intr-o insiruire de planuri din surse dubioase.
Cind s-or gasi , ca la IAR80 macar citeva din planurile originale de fabrica, o sa merite sa continuam discutia asta...pina atunci...
Postat 26 July 2005 - 01:12 PM
1-0-9, la Jul 26 2005, 01:54 PM, a spus:
Corect, referinta absoluta ar fi planurile originale ...
Dar in lipsa lor, daca kitul de Alliance nu corespunde cu (aparent) singurele planuri la indemana (fie ele din Airmagazine sau Modelism), atunci cu ce ... ar corespunde ...
Ideea e ca remarca: " Planurile /profilele din Air Magazine No.8 sint semnate...TLM. asa ca pina la urma macheta s-ar putea sa fie chiar corecta " e o maltiozitate gratuita .... :idea:
TLM a gresit de mai multe ori si e corect sa fie "taxat" pt. asta. Dar in lipsa de dovezi/argumente, etc. ...
Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 26 July 2005 - 01:42 PM
Postat 17 February 2008 - 08:16 PM
Eu stiu, asa dintre randuri (daca gresesc corectati-ma) ca AZUR colaboreaza strans cu revista franceza Airmagazin. Din aceasta colaborare au rezultat si multe din kiturile cu tematica franceza, dar si unele cu tematica romaneasca.
Iata aici cam ce ar fi in cutie.
http://modelstories....802_P/index.htm
Citind mini-recenzia veti avea confirmarea banuielii mele. Kitul a fost oferit spre analiza de TMA.
Postat 17 February 2008 - 08:37 PM
Incercati eventual sa-l copiati separat in browser.
http://modelstories....02_P/index.html
Postat 17 February 2008 - 08:50 PM
Blue-Max, la 17 Feb 2008, 20:37, a spus:
Incercati eventual sa-l copiati separat in browser.
http://modelstories....02_P/index.html
Acum merge. La primul ai uitat un l la coada URL-ului (era .htm in loc de .html)