Forum Machete,Modelism,Hobby: Puma Sd.Kfz.234-2 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Puma Sd.Kfz.234-2 Hasegawa 1/72

#1 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 11-December 07

Postat 15 September 2008 - 11:26 AM

Salutare tuturor, am o problema, in kit am o piesa, un periscop cred, care trebuie montat pe turela, dar in toate pozele mele cu Puma nu apare acel periscop.Daca puteti sa ma lamuriti, va raman recunoscator.Este vorba de piesa F11.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG1.jpg
  • Imagine atasata: P1.jpg
  • Imagine atasata: P2.jpg

#2 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 15 September 2008 - 01:13 PM

In cartea:

Imagine atasata: SdKfz_234___book.JPG

am gasit asta:

Imagine atasata: SdKfz_234.JPG

Sper sa-ti fie de folos.

Succes !

#3 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 15 September 2008 - 09:14 PM

Multumesc pentru raspuns

#4 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 25 September 2008 - 11:57 AM

Stingatoarele de incendiu, in ce culoare trebuie vopsite? In rosu sau culoare de baza a pumei?

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 25 September 2008 - 02:15 PM

De obicei,stingatoarele sunt(erau)de culoare rosie(si asta nu numai la nemti).

#6 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 01 October 2008 - 03:32 PM

Ce am mai lucrat in ultima vreme:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P3.jpg
  • Imagine atasata: P4.jpg
  • Imagine atasata: P5.jpg
  • Imagine atasata: P6.jpg

#7 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 12 October 2008 - 07:46 PM

Am pus decalurile dupa articolul lui Z-mare ( :friends: ), extinctoarele, canistrele, si am simulat ciupirea vopselei verzi aplicata peste dunkelgelb.Imi pare rau de calitatea pozelor dar atat poate sapuniera mea de 3.2 MP.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P2270003.JPG
  • Imagine atasata: P2270004.JPG

#8 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 15 October 2008 - 06:57 PM

Vreau sa imbatranesc macheta si am unele intrebari:
- m-am gandit la un filtru, am vazut pe site-ul celor de la missing-lynx ca raportul trebuie sa fie 5% vopsea si 95%diluant(ei spuneau "turpentine spirit"=terebentina, din dictionar), este bine? nu ataca vopseaua?(am folosit la macheta vopsea acrilica si email) La noi am vazut de vanzare "esenta de terebentina", este acelasi lucru?
- dupa ce folosesc pigmenti pentru prafuirea machetei dau cu lac mat (pt sigilarea machetei) sau inainte de prafuire?

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 15 October 2008 - 07:29 PM

Salut Falco
Terebentina e una, estenta e esenta,nu ? Adica mai concentrata.In cantitate mare, ataca atat vopseaua cat si plasticul.
Ideal ar fi sa sigilezi cu lac acrilic inaintea folosirii uleiurilor diluate in terebentina.Citeste aici :
http://www.cartula.r...?showtopic=1046
Legat de pigmenti, creta pastel,etc, nu e indicata sigilarea cu lac (indiferent ca e mat,semimat sau lucios), deoarece pigmentii se vor estompa aproape 100%. Lacuiesti cu mat inaintea prafuirii, nu dupa.
Iar folosirea uleiurilor se preteaza mai bine pe un fond lucios (lac).
Spor la treaba .
Adi

#10 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 15 October 2008 - 07:51 PM

Citeva cuvinte...intrucit sa nu ramina niste colegi cu impresii gresite:
1) stingatoarele de incediu nu au fost niciodata de culoare rosie
2) da sigilarea pigmentilor cu lac ii estompeaza in mare masura dar ....modelul trebuie sigilat cumva sau data viitoare cind pui mina pe el dupa ce ai mincat sarmale,gogonele,zacusca sau ce mai are romanu prin casa o sa lasi niste urme pe el de zile mari. Trecind peste pseudo gluma, chiar daca pui mina curata pe el risti sa strici finisajul...deci da dupa pigmenti se sigileaza. Acum prafurile obtinute din razuirea cretei de pastel se estompeaza mai mult dar NU 100% decit unele dedicate de exemplu de la Mig Productions. De aceea este indicat sa exagerezi un pic cu pigmentul inainte de lacul final sau sa repeti pasii: pigment-lac.
Sper ca am fost de folos

Aceasta postare a fost editata de orogos: 15 October 2008 - 08:10 PM

#11 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 15 October 2008 - 08:23 PM

Multumesc pt raspunsuri, cu stingatoarele m-am lamurit (http://www.patchesof...ges/pop173.html). Initial aveau culoarea rosie, dar se camuflau cu olive drab

Aceasta postare a fost editata de Falco44: 15 October 2008 - 08:24 PM

#12 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 15 October 2008 - 08:28 PM

Vezi postareaorogos, la 15 Oct 2008, 20:51, a spus:

Citeva cuvinte...intrucit sa nu ramina niste colegi cu impresii gresite:
....
2) da sigilarea pigmentilor cu lac ii estompeaza in mare masura dar ....modelul trebuie sigilat cumva ... daca pui mina curata pe el risti sa strici finisajul...deci da dupa pigmenti se sigileaza. Acum prafurile obtinute din razuirea cretei de pastel se estompeaza mai mult dar NU 100% decit unele dedicate de exemplu de la Mig Productions. De accea este indicat sa exagerezi un pic cu pigmentul inainte de lacul final sau sa repeti pasii: pigment-lac.
Sper ca am fost de folos

Cea mai simpla metoda de "sigilare" a cretelor pastel (daca tot ne referim la ele) ar fi aplicarea cu o pensula curata,eventual plata sau cu capilaritate mare, a unei cantitati moderate de terpinol,etc. In felul asta aderenta cretei e mai mare (dupa uscare) si crede-ma ca nu se prea sterge.Poate daca insisti,insa oricum o macheta terminata nu e obiect de studiu analitic prin palpare-prietenii stiu de ce :friends: iar tu ca proprietar mandru cam stii de unde sa o prinzi,nu ?
Merge foarte bine aplicarea succesiva: pastel-lac-pastel-lac, insa consider ca o aplicare excesiva a pastelurilor inaintea aplicarii unui lac"sigilant" nu prea lasa loc de intors. Cum zicea Wurger parca(daca bine retin) :"Cand crezi ca e destul- deja e prea mult" !
Pigmetii MIG sunt altceva decat pastelurile, respectiv au alta putere de acoperire (doar sunt pigmenti,nu ?)
Ca si acestia se sigileaza, e alta poveste,interesanta si ea si chiar de dezbatut mai in amanunt.
Totusi, din experienta mea, continui sa afirm ca pastelurile se estompeaza la aplicarea terebentinei , aproape 100%.
Insa, daca tu zici ca nu,presupun ca asa o fi, eu unul sper sa ajung sa stapanesc si aceasta metoda (rabdarea) :drinks:
Adi

#13 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 October 2008 - 09:20 PM

Puma asta imi pare un exemplu bun,in problema vopsirii si spalarii cu uleiuri(chiar si in varianta in care vei mai vrea pe urma sa folosesti si drybrushing).

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 15 October 2008 - 09:21 PM

#14 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 14 November 2008 - 07:34 PM

Asa arata acuma, in realitate este mai murdar, o sa fac maine o serie de poze la lumina naturala. Trebuie sa-i mai fac antena si e gata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P21.jpg
  • Imagine atasata: P22.jpg
  • Imagine atasata: P23.jpg
  • Imagine atasata: P24.jpg

#15 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 November 2008 - 07:30 AM

Foloseste rezolutia maxima pe care ti-o permite aparatul, apoi fa un crop (decupeaza) cu ce intereseaza (macheta). Daca fisierul e prea mare atunci foloseste un soft de resize. Fundalul (hirtia alba in cazul tau) nu-l indoi in unghi ci lasa-l curb (astfel nu se vede indoitura in foto). Nu face fotografii de foarte aproape pentru ca nu o sa ai toata macheta focalizata , deci unele portiuni vor fi neclare si incearca sa nu misti aparatul cind faci poze. Un trepied sau orice alt suport pt. aparat sunt binevenite. (Cum spuneam mai bine de la distanta, rezolutie max si apoi crop).
N-arata rau "felina" ta dar mai are un pic pina arata ca cea de pe missing links. Poate daca mai exersezi diverse procedee de weathering. Iti recomand pigmenti in loc de pasteluri (Mig Production sunt f. buni de ex.). Uleiuri (diluate sau nu) poti folosi si pe suprafete mate , dar atentie ca vei modifica si culoarea (se va comporta ca un filtru). Ca sa diluezi uleiurile iti recomand benzina pt. brichete. Diferenta de pret intre o vopsea (ulei) buna si una slaba e destul de mare , dar merita banii. Poti incerca urmatoarea combinatie: vopsit, zgirieturi, etc cu vopsea acrilica, weathering cu uleiuri, lac mat si apoi prafuit cu pigmenti.
Gura tevii nu trebuie sa fie neaparat din cale-afara de afumata (neagra). Doar tunurile foarte vechi prezentau acest efect.
Spor la treaba.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P21.jpg

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 15 November 2008 - 07:31 AM

#16 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 06 December 2008 - 02:28 PM

Am pus Puma pe un postament format dintr-un capac de plastic in interiorul caruia am pus polistiren extrudat. Pamantul l-am simulat din creta pastel (amestec de maro deschis, gri si galben) asezat pe un sevetel cu aracet. Intrebare: Cu ce as putea acoperi marginea capacului sa nu se mai vada alb? Sa o vopsesc?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P7.jpg
  • Imagine atasata: P8.jpg
  • Imagine atasata: P9.jpg
  • Imagine atasata: P10.jpg
  • Imagine atasata: P11.jpg

#17 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 06 December 2008 - 07:53 PM

Felicitari <_< !
A iesit bine! Dupa cum incepuse credeam ca se sfarseste rau, dar, rezultatul este multumitor cu bubele kit-ului de rigoare. (:hi: ODIOASELE CANISTRE :-D) Baza se potriveste bine insa trebuie sa urci cu pigmentul pe model ca sa-l aduci in scena si ca sa nu para fals.
Vezi cu antenele, ca-s cam doua!
Spor! Cata

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: profil_puma.JPG

#18 Useril este offline   Falco44 

• Membru deplin

Postat 06 December 2008 - 08:09 PM

Multumesc pt aprecieri. In seara asta sper sa pun si antenele.

Aceasta postare a fost editata de Falco44: 06 December 2008 - 08:45 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi