Forum Machete,Modelism,Hobby: 1:48 Spitfire Mk I Tamiya - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1:48 Spitfire Mk I Tamiya almost out of the box

#1 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 14 September 2008 - 04:47 PM

in asteptarea cabine de Su 27 iata ca am descoperit una din cele mai simple machete din dotare
am incercat sa fac macheta cat mai reped dar nu mi-a iesit ... caci am facut un pic mai mult ... chingi,butelie de oxigen...si am frecangit cabina .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC03851.JPG
  • Imagine atasata: DSC03852.JPG
  • Imagine atasata: DSC03856.JPG
  • Imagine atasata: DSC03857.JPG

#2 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 14 September 2008 - 05:45 PM

Salut! De multa vreme imi doresc un mk 1 .Voi sta rabdator sa vedem cum iti iese. Succces!

#3 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 14 September 2008 - 05:45 PM

Salut! De multa vreme imi doresc un mk 1 .Voi sta rabdator sa vedem cum iti iese. Succces!

#4 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 29 November 2008 - 02:10 PM

Dupa ce am modernizat laboratorul cu termpan si alte alea, am continuat munca la ce am lasat neterminat, macar la unele. Am vopsit machetat , la ochi , f tarziu noaptea, dar a iesit cat de cat (culorile potrivite la intamplare aproape). A doua zi am retusat un pic pe aici si pe acolo , dar si am dat o tenta de wathering , tinand cont ca saracele MK 1 nu au avut o viata atat de lunga pe front la ritmul de pierderi...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC04070.JPG
  • Imagine atasata: DSC04071.JPG
  • Imagine atasata: DSC04073.JPG
  • Imagine atasata: DSC04047.jpg

Aceasta postare a fost editata de mamutel: 29 November 2008 - 02:11 PM

#5 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 29 November 2008 - 02:13 PM

dupa retusare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC04074.JPG
  • Imagine atasata: DSC04075.JPG
  • Imagine atasata: DSC04077.JPG
  • Imagine atasata: DSC04079.JPG

#6 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 29 November 2008 - 03:02 PM

Foarte fain vopsit.

#7 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 31 December 2008 - 03:01 PM

am busit-o la final.
nu am incredere in lacul lucios model master si l-am diluat prea tare, am pus decalurile care au facut silvering , pt ca nu am pus decal setting, si am dat un strat superficial de lac peste decaluri. m-am apucat de washing - durere , negrul a intrat peste tot inclusiv sub decaluri./MUCI dar asta e, mai sunt destule la care sa fiu atent la ultimele momente!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC04320.JPG
  • Imagine atasata: DSC04317.JPG
  • Imagine atasata: DSC04321.JPG
  • Imagine atasata: DSC04323.JPG
  • Imagine atasata: DSC04325.JPG

#8 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 31 December 2008 - 04:12 PM

Frumos lucrat! Imi place! Pacat de faza cu decalurile. Eu in locul tau as comanda un set nou de decaluri si le-as da jos pe cele busite... :pardon: sau le-as pune peste cele vechi. Este numai o sugestie, that's all! Totusi pe una din pozele tale se vede ca ai silvering foarte pronuntat. Eu as merge pe prima varianta pe care ti-am sugerato.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 31 December 2008 - 04:18 PM

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 31 December 2008 - 04:17 PM

Fain, in ciuda problemelor avute.
La partea cu decalurile, a fost gresala ta doar in parte, decalurile de la kit-urile Tamiya vechi au probleme de genul acesta, si necesita multa grija si experienta pentru a le folosi si a nu avea probleme. Fac silvering si cu solutie de asezare, si cu solutie de inmuiere. Raspund bine la tratamentul cu nitro (muuulta grija).

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 31 December 2008 - 04:39 PM

Sau la apa cu aracet! Nu-i asa Cartula? Chiar tu ai scris odata si despre tehnica asta pe care va truii sa o aplic in curind la niste decaluri Hasegawa care fac figuri urite cu Micro set! Se incovoaie!
Pe YouTube am vazut in cel putin doua fimulete cum meseriasii japonezi folosesc un adeziv alb ( cu siguranta aracet ) diluat cu apa.

#11 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 31 December 2008 - 04:48 PM

Vezi postareatibi22, la 31 Dec 2008, 16:39, a spus:

Sau la apa cu aracet! Nu-i asa Cartula? Chiar tu ai scris odata si despre tehnica asta pe care va truii sa o aplic in curind la niste decaluri Hasegawa care fac figuri urite cu Micro set! Se incovoaie!
Pe YouTube am vazut in cel putin doua fimulete cum meseriasii japonezi folosesc un adeziv alb ( cu siguranta aracet ) diluat cu apa.

Nu cred ca am zis asa ceva, n-am folosit vreodata, si nici nu cred ca poti obtine rezultate bune. Aracetul are masa, deci va 'ridica' decalul fata de suprafata machetei, orice ai face.

Referitor la MicroSet si incovoiat, e absolut normal. Dupa ce se usuca isi revin. Trebuie insa sa dai cu MicroSet cand NU mai e 'balta' sub decal, ci deja e prins de macheta dar inca umed. Altfel cand se strange aluneca, si nu mai revine frumos. Si SUB NICI O FORMA nu mai atingi decal-ul dupa ce ai dat cu MicroSet pana nu se usuca si revine la forma initiala, altfel decalul va fi distrus iremediabil.

Ref. la astea de la Tamiya din primele serii, sunt foarte tapene si nu raspund bine la solutii, si in plus au si un adeziv foarte prost. Problema asta a fost rezolvata la kit-urile mai noi, si decal-urile curente de la Tamiya sunt chiar foarte bune.

#12 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 31 December 2008 - 05:02 PM

mai bine imi gasesc un plotter!!!!! :pardon:

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 31 December 2008 - 05:40 PM

Scuze. Nu stiu dece memorasem ca tu ai scis asta. Oricum nu conteaza! Scuze!!!!!
Decalurile Hasegawa pe care in parte le-am pierdut irecuperabil (noroc ca oricum nu se vedeu!) sau desprins extrem de repede de pe hirtie. Mai mult, dupa ce le-am pus pe anumite parti ale machetei am aplicat Micro Set pentru pozitionarea lor. Nu au trecut nici 30 de secunde si sau infasurat formind un tub! Nu am mai avut ce face, sau dus! Lui Micro Sol nici nu ia mai venit rindu... :pardon: Sunt sigur ca imi vor da de furca dar am sa incerc sa le pun cit mai bine pe macheta.

#14 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 31 December 2008 - 06:05 PM

Vezi postareacartula, la 31 Dec 2008, 16:48, a spus:

Nu cred ca am zis asa ceva, n-am folosit vreodata, si nici nu cred ca poti obtine rezultate bune. Aracetul are masa, deci va 'ridica' decalul fata de suprafata machetei, orice ai face.

Eu am zis si am si folosit. Este vorba de aracet diluat si de faptul ca decalul se desprinde de pe suport in aceasta dilutie.
Este valabil la decalurile subtiri nu la cele punga de sacosa. Thnica e un pic mai complicata, dar nu mai complicata decat folosirea zemurilor si dateaza de pe vremea cand aceste zemuri nu existau.
Aracetul ramas pe decal asigura o aderenta mai buna a acestuia, iar grosimea stratului de aracet nu va scoate suficient de mult in relief decalul incat sa devina deranjant.

Bafta!

#15 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 31 December 2008 - 06:16 PM

Multumesc Crios. Stiam eu ca am citit pe acest site de metoda asta numai ca am memorat (gresit!) ca la scris Cartula!
Eeeei, acum se facu lumina-n sat!
Oricum, inainte sa citesc ce ai scis tu, am vazut pe youtube cum niste modelisti japonezi au diluat aracetul cu apa. Pe atunci ma intrebam oare la ce le ajuta pentru ca sunt o gramada de solutii pentru decaluri. Se pare ca baietii stiu ceva odata ce nu au folosit acele solutii gen Set si Sol. Decind cu experienta Hasegawa m-am prins!

La Multi Ani tuturor!!!!!!!!!!

#16 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 31 December 2008 - 08:46 PM

Man eu am facut unul din asta si tot pe metoda descrisa de cartula (nitro) am rezolvat problemele...

http://www.cartula.r...?showtopic=2313

http://www.cartula.ro/index.php?option=com...g2_itemId=40805

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 January 2009 - 12:25 PM

Citeaza

Mai mult, dupa ce le-am pus pe anumite parti ale machetei am aplicat Micro Set pentru pozitionarea lor. Nu au trecut nici 30 de secunde si sau infasurat formind un tub! Nu am mai avut ce face, sau dus! Lui Micro Sol nici nu ia mai venit rindu.
Nu folosi Micro Set pentru pozitionatrea decalurilor! Microset-ul este pentru curatirea locului unde vin puse decalurile. Dupa ce asezi deaclul, sub el ramine un strat superficial de apa+Micro set care te ajuta la pozitionare. Dupa pozitionare, se apasa usor, perpendicular pe decal pentru a elimina acest strat. Daca vrei sa repozitionezi decalul, asta in termen de cel mult citeva zeci de minute de la pozitionare si fara sa fi dat pe ele cu Microsolv sau alt solutie de acest tip, trebuie sa-l uzi cu apa, apoi repeti operatia de mai sus.

Citeaza

...30 de secunde si sau infasurat formind un tub...
Nu numai ca ai pus solutia gresita, dar ai pus si prea multa!!!!!
In situatia in care esti acum mai poti incerca ceva, dar e riscant! Cu un cuter bine ascutit, intepi decalul in zonele in care luceste, apoi cu o pensula inmuiata in nitosolv si stearsa pe deget de citeva ori, ca sa ramina putin nitrosolv pe pensula, dai, intr-un singur sens si o singura data, peste decal! Chiar daca decalul se zbirleste la tine, nu-l lua in seama, ii trece dupa ce se usuca. :pardon: Atentie la vopseaua din jur. O noua interventie, daca prima nu a dat rezultate, o poti face abia dupa cel putin 30 de minute, eventual cu mai mult nitrosolv pe pensula. Mai poti incerca si cu lipici MM, cod 3999, procedind ca mai sus.
Uite ce zice Setal: "decalurile le am aplicat pe lac lucios apoi cu o pensula aproape uscata si o singura trecere (altfel se dizolva complet) am aplicat ceva acetona pe deasupra (dispare silvering-ul)" Iaca inca un mod de tratament!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 January 2009 - 12:29 PM

#18 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 03 January 2009 - 12:22 AM

Multumesc Z-mare! Din pacate pentru acele doua mici decaluri este prea tirziu. Cu toate ca ma deranjeaza putin ca sau stricat a fost bine ca sa intimplat si oricum dupa ce inchid carlinga avionului F16 nu se mai vad deloc! Voi fi mai atent la urmatoarele care se aplica pe avion! Dar pina atunci mai am mult de lipit si de corectat. Macheta asta Hasegawa este o durere!

#19 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 03 January 2009 - 05:45 PM

Si me imi place cum l-ai vopsit . Felicitari Mamutel ! Am descoperit insa si o mica inadvertenta . Locasurile de evacuare a tuburilor arse nu au nici un pic de afumatura , in schimb mitralierele au .

Aceasta postare a fost editata de dany: 03 January 2009 - 05:45 PM

#20 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 04 January 2009 - 12:45 PM

aveam de gand sa-l mai obosesc un pic dupa decaluri dar cand am vazut cum a iesit am zis ca ie numa bun de pus in vitrina inainte sa-l izbesc de podea!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi