Forum Machete,Modelism,Hobby: Messerschmitt Bf 109 G 2 si 6 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Messerschmitt Bf 109 G 2 si 6

#1 Useril este offline   seemann 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 10 September 2008 - 03:50 PM

Pun si eu cateva poze cu ultimile machete ca sa zic asa manufacturate de "je". G6 este Academy 1:48 iar G2 este sa zicem o transformare a unui F4 (de la ICM aceiasi scala) facuta de mine cu mai mult sau mai putin succes! In rest astept parerile voastre!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG

#2 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 10 September 2008 - 03:55 PM

si alte poze!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 5.JPG
  • Imagine atasata: 6.JPG
  • Imagine atasata: 7.JPG

#3 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 11 September 2008 - 08:11 PM

Vreau sa mai zic cateva chestii: kitul de la Academy nu mi se pare cine stie ce chestie bine e foarte adevarat ca in afara de
decalurile de la Printscale (care intre noi fie vb. nu sunt cine stie ce chestie) nu am vrut sa investesc nici munca nici bani singura modificare a fost facuta la locasurile rotilor (care nu aveau niciun detaliu am incercat eu sa fac ceva acolo) si la coiful eliciei la care am detaliat un pic teva tunului!
in schimb poate o sa para ciudat dar kitul ICM mie mi s-a parut mai usor de asambalt si de facut modificari la el.
in rest eu nu am reusit sa-mi iau aerograf si nici nu as putea sa-mi iau din cauza lipsei de spatiu din asta rezulta ca ambele le-am vopsit cu pensula. Vopseaua folosita a fost modelmaster si revell. MM nu e cinestie ce daca nu folosesti un lac pt. a le matuii un pic, de revell nu am cuvinte eu cred ca este ce-a mai buna pt pensula.
Cam atat. Sper ca va plac macar un pic!

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 September 2008 - 07:41 AM

Machetele arata bine si vad ca ti-ai dat silinta la vopsit, desi nu ai aerograf.
Citeva sfaturi. Culorile RLM de la MM sunt semimate, ca si vopseaua reala, nu mate. Petele, din cauza vopsirii cu pensula, nu arata prea bine. Trebuia sa folosesti tehnica tufuirii (drybrushing), ti-ar fi iesit mult mai bine. Decalurile cam stralucesc, si asta deoarece le-ai pus pe vopsea mata. Decalurile se pun numai pe vopsea lucioasa. Apoi, liniile de panou, unele detalii, trebuiau sa fie evidentiate.
Jambele, baia trenului si interiorul capacelor baii trenului trebuiau vopsite in RLM 02 si nu RLM 66. Jentile trebuie vopsite intr-o culoare gri foarte inchis, asemanatoare cu cea folosita pe tancuri.

#5 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 13 September 2008 - 08:07 AM

Da. Ai f mare dreptate! E adevarat ca G2 facut cu mult timp in urma a fost vopsit cu vopsea revell iar apoi dupa ce am achizitionat MM l-am curatat si revopsit in culorile adecvate asa ca rotile au ramaa. Vopseaua MM este semimata sau cel putin asa mi-a iesit mie iar decalurile de la ICM sunt mate. Nu inteleg de ce au iesit asa lucioase!
Vb. de G6 decalurile de la Academy sunt lucioase! si chiar nu am avut ce le face

#6 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 13 September 2008 - 08:14 AM

Vis-a-vis de gravarea panourilor este ceva de zis caci kitul Academy chiar are nevoie de asa ceva iar eu am avut o experienta nu f placuta! Am respectat cat am putut ce ati scris D-le Z-mare! mie nu mi-a iesit nici scula si nici panourile! poate unde n-am avut eu destula rabdare avand totusi in vedere ca mi-am luat o zi special numai pt asa ceva.
totusi revenind la instructiunile dvs. m-au ajutat iar pe viitor sper sa am mai multa rabdare si reusita!
oricum revin la 1:72 tot din cauza lipsei aerografului si de ce nu mai revin cu picioarele pe pamant adica si la 1:35 blindate!
multumesc pt aprecieri si sper sa mai prezint ceva in curand!

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 14 September 2008 - 02:08 PM

Citeaza

mie nu mi-a iesit nici scula si nici panourile!
Zi-mi care e problema, musai o rezolvam!

#8 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 15 September 2008 - 08:42 AM

Vezi postareaZ-mare, la 14 Sep 2008, 14:08, a spus:

Zi-mi care e problema, musai o rezolvam!

am incercat sa o fac dintr-o surubelnita veche mai mica. am indoit-o si am pilit-o pana am ajuns la ceva apoximativ cu ce s-a prezentat in tehnici. iar panourile nu stiu ce sa zic e complicat de rezolvat mai trebuie sa lucrez mai trebuie sa fac panouri poate asa reusesc sa ajung la ceva mai bine facut!
vroiam sa intreb daca se gasesc scule de facut panouri? se pot cumpara ?

#9 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 15 September 2008 - 09:31 AM

Eu am un zgarieci facut chiar de Z-mare. Chestia e ca nu merge decat daca e tinut la un anumit unghi, nu merge chiar oricum. Trebuie santul sa iti iasa fara peretii ridicati si sa ai aschii de plastic in spatele lamei zgarieciului. Incearca sa nu experimentezi direct pe macheta. Eventual vino la o intalnire pentru o "demonstratie".

#10 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 15 September 2008 - 10:43 AM

incercarea nu am facut-o pe macheta dar una e pe o bucata de plastic si alta e pe macheta cu linii curbe s.a.m.d. .
despre intalniri nu stiu o sa incerc o data sa vin.

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 16 September 2008 - 07:25 AM

Seemann, in primul rind scula aceea trebuie sa fie bine ascutita, adica toate muchiile trebuie sa fie drepte, ea trebuie sa taia ca si un cutit de strung. E bine sa o ascuti cu un polizor, nu cu pila. Apoi, cum zicea si Bazu, ea taie cel mai bine intr-o anume pozitie. Dupa cite inteleg, tie iti lipseste doar practica. Incearca sa "te antrenezi" pe bucati de plastic. Intr-adevar, suprfetele curbe sunt cel mai greu de gravat, dar incet, incet si asta se rezolva. Sa stii ca nici primele mele gravari nu aratau prea bine :rolleyes:

#12 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 19 September 2008 - 11:22 AM

sunt ferm convins ca dupa mai multe kituri facute o sa-mi iasa si mie bine. da sigur am gresit cand am pilit scula, trebuia sa o polizez sa iasa cu marginile ascutite. inca ceva ce se poate rezolva data viitoare.
multumesc inca o data!

#13 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 19 September 2008 - 11:31 AM

Mos, ia incearca tu sa gravezi cu o lama de cutter. Uite cum faci: iei o lama de cutter si o rupi la coada astfel incat sa obtii un varf cu muchiile taioase. Gravura o faci cu varful lamei iar varful obtinut in urma ruperii cutter-ului il folosesti ca sa debavurezi santurile rezultate. Daca vi sambata la intalnire, o sa iau cu mine o lama de cutter si o bucata de plastic si-ti arat despre ce e vorba

#14 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 19 September 2008 - 06:41 PM

merci! ideea lui z-mare e f buna numai sa o faci cum trebuie! am incercat si cu ac f ascutit, cu lama de cuter, cu shabar, cu pila de ceasornicarie s.a.m.d. nu e problema cu ce fac ci cum fac! trebuie experienta si multa multa rabdare!
oricum m-am lecuit de 1:48! e f complicat sa realizezi ceva fara aerograf! am prezentat mai sus cum stau lucrurile!
revin la 1:72 unde nu se vede asa de bine ca le vopsesc cu pensula; sau ma apuc de blindate la 1:35.
:friends:

#15 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 19 September 2008 - 06:58 PM

Vezi postareaseemann, la 19 Sep 2008, 19:41, a spus:

merci! ideea lui z-mare e f buna numai sa o faci cum trebuie! am incercat si cu ac f ascutit, cu lama de cuter, cu shabar, cu pila de ceasornicarie s.a.m.d. nu e problema cu ce fac ci cum fac! trebuie experienta si multa multa rabdare!
oricum m-am lecuit de 1:48! e f complicat sa realizezi ceva fara aerograf! am prezentat mai sus cum stau lucrurile!
revin la 1:72 unde nu se vede asa de bine ca le vopsesc cu pensula; sau ma apuc de blindate la 1:35.
:crazy:

Salut Seeman
Ceea ce a explicat Z-ul e o metoda foarte buna insa trebuie ceva antrenament , dar si rezultatele vor fi pe masura muncii si a pasiunii depuse !!!
In alta ordine de idei,de ce te-ai lecuit de 1/48 ? Doar pentru ca nu ai aerograf ?
Daca tu mergi pe ideea ca nu o sa se vada "defectele" la 1/72, gresesti !
-De ce spun asta ? Pai daca "merge si asa" inseamna ca din start va iesi o macheta care nu o sa iti placa prea multa vreme,stiind exact ca se putea mai bine, dar care "merge si asa". Sper ca intelegi ce am vrut sa zic.
-Blindate ? :friends: :drinks: :blink:
Adi

#16 Useril este offline   seemann 

• Membru senior

Postat 20 September 2008 - 07:28 PM

era vb ca la scara ai mica avand in vedere ca suprafata de vopsit este mai mica nu se vad urmele... eu nu imi fac machetele asa sa fie facute! ma chinui noptile le vopsesc le sterg si le vopsesc din nou! ma chinui cu pensula si ma chinui sa arate bine pt mine; nu ma duc cu ele la expozitie, nu ma laud cu ele! la fel si cu asamblatul sau cu customizarea lor (eu stiu: o piesa pusa in plus o modificare sau orice altceva!)
deci ideea este asa : imi place f mult 1:48-ul e mai detaliat poti muncii la el mai bine, poti sa adaugi fara nicio problema! singurul dezavantaj este vopsitul! restul cred ca m-am descurcat destul de bine! (inca o data le fac pt mine si daca le-am postat aici e pt ca am vazut ca sunt altele mai putin bine facute si m-am gandit ca cineva poate invata din greselile mele)
iar ultima problema blindatele! de ce? de ce nu?!
o sa imi iau ceva in urmatoarele zile si o sa incerc sa fac o prezentare!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi