Aceasta postare a fost editata de dany: 19 November 2009 - 08:27 PM
Al Doilea Razboi Mondial in fotografii(a/n sau color) o"baza de date"comuna.
Postat 19 November 2009 - 08:18 PM
EXCELENT , Bravos Flo ! Multumiiim tie si domnului Anghel ! Si pt mine e prima data cand vad un 223 (? ) romanesc " in teren" . Interesant ,de stiut, daca fotografia este din aceeasi serie cu Tacam ( T 60) de mai sus .------------------------- Longinus , tu la ce tip de Oldsmobile sau Cady-uri te referi ? . Eu pana acum ma uitam numai dupa Ford-uri ( tip 1940 - sau "belgian" ), Opel Kapitan , Chevy-uri , .... Nu cred ca sint " igleji " , mai degraba "zee germans ".Cele din randul cred ca 2 tracteaza Flak-uri . La umbra ( randul 4 ,plan indepartat ), am impresia ca sint Panhard-uri 178 ; restul turismelor inca nu le-am "dibuit" .
Postat 19 November 2009 - 11:18 PM
Dany,nu stiu ce sa zic: masinile nici una,absolut nici una,nu e de fabricatie germana;sa fie nemti ce defileaza(sau ma rog,ce fac ei acolo),numai cu masini de captura? N-as prea zice.
Eu tot mai cred ca sunt "coloniali" undeva in Asia.Parca si schemele de mascare ar fi "rupte" din partea aia a globului
Olandezi?
GMC a scos toata seria de "limousins" de sub "coroana" sa: Chevy,Buick(uite unul md.1940)Plymouth,etc.
Eu tot mai cred ca sunt "coloniali" undeva in Asia.Parca si schemele de mascare ar fi "rupte" din partea aia a globului
Olandezi?
GMC a scos toata seria de "limousins" de sub "coroana" sa: Chevy,Buick(uite unul md.1940)Plymouth,etc.
Postat 20 November 2009 - 12:55 AM
---- nu am gasit o imagine cu ultima varianta pentru a copara. ---- Flo, din cauza aceasta spuneam ca asa pare la prima vedere . Mai caut , poate mai gasesc cate ceva .-------------------------------------------- Longinus , nemtii aveau multe unitati dotate doar cu material provenit din capturi sau rechizitionari, asta chiar nu constituia o problema pentru ei in special dupa 1943. Mie unul mi se par germane , datorita Flak-urilor pe care le tracteaz si deasemenea pentru ca am mai vazut imagini in care apar astfel de turisme modificate insa nu tipul care apare in fotografie . Am gasit pana la urma un Dodge md 1939 care imi pare destul de asemanator cu ceea ce se vede in foto . Ce zici ?
Aceasta postare a fost editata de dany: 20 November 2009 - 12:56 AM
Postat 20 November 2009 - 07:09 PM
Longinus, la 20 Nov 2009, 10:17, a spus:
Poate ar fi mai bine sa-l intrebam pe Flo de unde are(scoate) poza aia.
Ultimele poze le-am gasit, dupa cum am amintit, aici http://www.classiccar.3xforum.ro/post/500/...oze_de_familie/
Postat 23 November 2009 - 09:56 AM
Postat 23 November 2009 - 02:08 PM
Nu se retrageau(poate) ci asteptau la umbra.De ce spun asta?
- daca este vara,este 1944 si este Olanda,atunci cu siguranta,pe undeva prin apropiere sunt(sau urmeaza sa apara) si rampe pentru V2; se stie ca nemtii le lansau din parcuri,de pe teritoriu olandez,dupa care dispareau. Timp in care pompierii asteptau "in alarma".
E un scenariu,poate n-am dreptate.
- daca este vara,este 1944 si este Olanda,atunci cu siguranta,pe undeva prin apropiere sunt(sau urmeaza sa apara) si rampe pentru V2; se stie ca nemtii le lansau din parcuri,de pe teritoriu olandez,dupa care dispareau. Timp in care pompierii asteptau "in alarma".
E un scenariu,poate n-am dreptate.