Al Doilea Razboi Mondial in fotografii(a/n sau color) o"baza de date"comuna.
Postat 19 February 2013 - 11:59 PM
Interesant la cea dea doua poza si diferenta de nuante intre cocarda si tricolorul de pe deriva, de asemenea cercurile cocardei par "imprecise" (par vopsite de mana in graba, fara sabloane...). Foarte interesant.
Postat 20 February 2013 - 08:38 PM
Sau invers: daca masinile germane, ar avea design italian. Ma rog, cu mici exceptii.
Asa. Uitasem ce-am vrut sa va spun.
Ah, da; mi-am amintit
Macchi 200 Saetta si 202 Folgore.
in prima dintre poze: tipul cu palarie e "tare" de tot; parc-ar fi un padrino.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 February 2013 - 08:55 PM
Postat 20 February 2013 - 08:50 PM
Le "tedesche" ? Guarda qui
mai pe scurt, ca sa nu lungesc, pentru cei care cred la fel(si care nu cunosc deja "locul")
- text destul de cuprinzator si o droaie de foto a/n si color
http://www.ww2aircra...afts-33172.html
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 February 2013 - 09:06 PM
Postat 20 February 2013 - 11:55 PM
Mgc151184, la 19 February 2013 - 11:59 PM, a spus:
Interesant la cea dea doua poza si diferenta de nuante intre cocarda si tricolorul de pe deriva, de asemenea cercurile cocardei par "imprecise" (par vopsite de mana in graba, fara sabloane...). Foarte interesant.
da, mai ales ca in zona aia e tabla ondulata si e destul de greu si cu sablon.
Postat 26 February 2013 - 09:01 PM
Pentru ca ne arata cum a inceput globalizarea;
- tipii din cadru sunt evident, sovietici, masina, evident americana si masca de gaze anexata este...germana. Ah da: si nici nu-i sigur ca poza a fost facuta in Uniunea Sovietelor.
Am mai vrut sa zic ceva, dar am uitat;
ah,da, mi-am amintit : ce nu-mi place la poza asta : un cap de...cal(ca tot a venit vremea cailor) si-a pus ceva ce seamana a watermark (sic) pretinzind ca are drepturi de autor asupra pozei, drept pentru care eu am procedat la "interogarea" tipului cand si in ce mod a dobandit aceste "drepturi". El a raspuns ceva ce m-a facut sa afirm (raspund) ca mananca...ceva ce face calul (in engleza,desigur).
Lasand la o parte reprezentantii natiunilor mai evoluate (decat noi) am mai gasit o poza;
sincer, habar n-am ce reprezinta si la ce serveste (cred ca-i un soi de tractor agricol !!!!), dar e misto (ma rog, se spune cool).
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 26 February 2013 - 09:19 PM
Postat 26 February 2013 - 09:27 PM
Depasind deviatia de limbaj la care m-a indemnat scurtul dialog ...informal si informatic, purtat cu acel...cap de cal, un ins, asa cum am mai fost avertizati ca circula pe forumuri, pretinzind ca apartine unei natiuni civilizate (ce dreaq o mai fi insemnind si asta,nu stiu !!), iaca trec la treburi mai placute:
- se spune ca poza cu "G"-ul asta, cu poalele-n cap, a fost facuta pe plaiurile noastre. N-am gasit nici un fel de proba;
aveti cumva vreo idee, voi ?
Postat 26 February 2013 - 10:08 PM
Longinus, la 26 February 2013 - 08:49 PM, a spus:
Masina gen.Patton pe cand comanda Corpul II Armata in Tunisia. Nu era un M3 ca oricare altul, ci era customizat dupa proiectul lui Patton (mai multe statii radio, extra-armura si extra-armament). A se vedea Tanks Illustrated 11 - Patton's Tanks de Steven Zaloga. Aici se poate vedea si un kit al masinii folosite in Sicilia(asemanatoare cu cea din poza).
Aceasta postare a fost editata de LiviuMaff: 26 February 2013 - 10:12 PM
Postat 27 February 2013 - 12:51 PM
Longinus, la 26 February 2013 - 09:27 PM, a spus:
Depasind deviatia de limbaj la care m-a indemnat scurtul dialog ...informal si informatic, purtat cu acel...cap de cal, un ins, asa cum am mai fost avertizati ca circula pe forumuri, pretinzind ca apartine unei natiuni civilizate (ce dreaq o mai fi insemnind si asta,nu stiu !!), iaca trec la treburi mai placute:
- se spune ca poza cu "G"-ul asta, cu poalele-n cap, a fost facuta pe plaiurile noastre. N-am gasit nici un fel de proba;
aveti cumva vreo idee, voi ?
Me 109 G6.jpg
Crezi ca Cocarda care se vede sub aripa (vezi ce am incercuit) poate fi un semn?
Postat 27 February 2013 - 01:39 PM
Inainte de toate, da, intr-adevar sub aripa se pare ca este o cocarda tricolora(cel putin asa se vede); insa :
- cocarda plaseaza automat, toata actiunea dupa august '44; atunci ce mai cauta langa avion, respectivii cu casti germane, pentru ca la acel moment nu mai erau aliatii ci inamicii nostrii !?
Sa fie un "G" romanesc, capturat de germani ?