Revin putin pe ...pamant.
Postez fotografia asta din doua motive:
- primul - este foarte clara si se vad bine(sau foarte bine) detalii cu si despre SU 76M (pentru cine urmeaza sa faca macheta, aici sunt inclus si eu);
- al doilea - ni se spune "Viena 1945" insa eu nu vad nici un "purtator de sange albastru" sa faca excese si accese de bucurie cu ocazia "vizitei de lucru" pe care tovarasii aia o intreprind in zona...
... spre deosebire de fericitii habitanti ai acestui oras (habar n-am care); judecind dupa steagurile afisate la ferestre, cred ca suntem in Cehia(ma rog, Cehoslovacia, atunci).
Observind mai cu atentie, monstruozitatea asta de
IS 2, imi amintesc o relatarea despre un atasat militar britanic, la parada victoriei, cred ca Berlin, anul 1945-cu siguranta. Germania era zdrobita, iar pentru Europa se punea deja problema impartirii sferelor. Aliatii nu se mai priveau cu atat simpatie, ca si pana atunci;
- primele au intrat in dreptul tribunei oficiale, tancurile englezilor
A43 Comet (cele mai "tari" pe care ei le aveau), ofiterul britanic,s-a simtit mandru de forta si superioritatea lor privind cu coada ochiului spre colegii sovietici , care aplaudau. Dupa trecerea "contigentului" englez, au urmat rusii cu tancurile lor. Au intrat pe linia dreapta, prin fata onor delegatiile, cateva regimente dotate cu IS2. Ofiterii sovietici le priveau si isi mai aprindeau cate o tigara sau o pipa, fara sa traga cu coada ochiului nici spre stanga, nici spre dreapta, cat se poate de calmi si naturali
Englezul ar fi aplaudat daca nu ar fi ramas cu gura cascata; de pe chipul lui disparuse orice urma de zambet sau infatuare; englezii nu mai apucasera sa vada un
IS 2 niciodata.
Atasatul american, l-a prins discret de cot si i-a soptit, imbarbatindu-l:
Calm down, we're with you .
Il inteleg pe englez.
Astazi, la modul mai neaos, cred ca am putea afirma ca englezului i-a
picat fatza.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 December 2012 - 09:21 PM