Al Doilea Razboi Mondial in fotografii(a/n sau color) o"baza de date"comuna.
Postat 17 March 2013 - 01:08 PM
florin44, la 03 March 2013 - 11:25 AM, a spus:
307.jpg
Trupe de comando SAS - Africa, 1943
Au canistre berechet...măria ta, că prin deşert nu prea erau staţii de benzină, deci nu era deloc indicat să faci "pana prostului"!
385.jpg
Scuze, am postat greşit, trebuia la "Fotografii din al doilea război mondial".
Rog un moderator să mute postarea.
Mulţumesc
florin44
Who dares wins. Fotografia ii reprezinta pe lt . Edward McDonald in prim plan (la volan) si mitralior caporal Bill Kennedy, 1943 la plecarea intr-un raid.
Jean Bourdier "Comandourile desertului"
http://www.flickr.co...N02/8094569259/
http://www.militarym...ares-wins/3071/
Postat 17 March 2013 - 06:36 PM
Comiso, Sicilia.
Membrii ai RAF, la lucru, adapostiti sub aripa unui Storch abandonat. Aceasi locatie
Un Spit mk V la intretinere, langa un 109 G abandoat de fostii proprietari. Tot Sicilia.
Postat 19 March 2013 - 09:00 PM
Postat 20 March 2013 - 09:25 AM
http://www.ola.ro/in...-1916-1919.html
Asta nu scuza crimele impotriva copiilor, femeilor, batranilor fara aparare dar pune istoria in alta lumina.
Postat 20 March 2013 - 10:12 AM
Toti facem, din clipa in care deschidem ochii dimineata, in pat. Ca vrem, sau nu, ca ne place, sau nu, ca suntem interesati de asta, sau nu.
Am citit articolul si esentialmente nu mi-a adus nimic nou; vreau sa spun nimic din ce nu stiam sau nu banuiam ca stiu.
Nu fac nici un fel de partizanat etnic, religios,politic; cel putin nu aici si nu public.
Totusi, in chiar fraza de inceput, mi se pare relevant un mic detaliu si am sa citez:
""Aici, in Statele Unite, sionistii si coreligionarii lor detin un control total asupra guvernului nostru. Din foarte multe motive .... sionistii si coreligionarii lor conduc aceste State Unite, precum niste monarhi absoluti ai acestei tari". Aceasta fraza a fost rostita de catre un domn care se chema Freedman. Benjamin Freedman.Acesta este detaliul relevant pentru mine.
In alta ordine de idei: fotografia pe care am postat-o, mi s-a parut ca are o forta iesita din comun; chipul celor doua personaje reprezinta chintesenta suferintei, mizeriei si absurditatii acestei lumi.
Mi-a adus aminte de versurile lui Petrarca:
"Cu cât sunt mai aproape de cel din urmă ceas
Ce numai el scurtează mizeria umană,
Cu-atât văd ce grăbit e al vremii ager pas -
Şi să mai sper în vreme e amăgire vană."
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 March 2013 - 10:14 AM
Postat 20 March 2013 - 06:13 PM
bogy, la 20 March 2013 - 09:25 AM, a spus:
http://www.ola.ro/in...-1916-1919.html
Asta nu scuza crimele impotriva copiilor, femeilor, batranilor fara aparare dar pune istoria in alta lumina.
Interesant. Sunt si neadevaruri in discurs. Nu realizasera germanii marele comert mondial, situatia lor militara nu era sigur victorioasa in 1916 si in plus este firesc sa nu fi fost victime printre evrei pana in 1933.
Sionistii au clar partea lor de vina pt.infrangerea germanilor, insa nu inteleg de ce au intrat nemtii in razboi, in 1914, daca nu doreau?
Daca dai crezare intregului discurs, fara nicio reflectie proprie, rezulta ca nemtii au fost un popor de creduli, ca sa nu zic de imbecili. Lucru absurd.
Ar fi f. interesant un articol documentat depre asa zisul "antisemitism romanesc". Despre momentul 1907, despre solicitarile abuzive de cetatenie romana a evreilor goniti din Imperiul Tarist, etc.
Postat 25 March 2013 - 04:33 PM
Citeaza
Tin minte ca am vazut demult niste foto cu impricinatul , insa din ce-mi aduc aminte nu mai ramasese mare lucru din el . Ceva din aripa , din motor + elicea rupta (?) si ceva din trenul de aterizare ... Nu tocmai spectaculos , nici macar cat Me-ul 109 E(?) gasit in Marea Neagra ( parca) , pe ale carui semiplanuri inca se mai vedeau culoarea si crucile germane si care sincer habar-nam pe unde e acum .
Dar apropos , ramasitele FW-ului nu mai sint expuse in muzeu ( parca asa stiam )?
Am sa ma uit si eu dupa foto-suri , poate gasesc ceva .
Aceasta postare a fost editata de dany: 25 March 2013 - 05:10 PM