Al Doilea Razboi Mondial in fotografii(a/n sau color) o"baza de date"comuna.
Postat 21 January 2013 - 08:52 PM
ovichelu, la 21 January 2013 - 07:57 PM, a spus:
Cel mai probabil e un Bristol Blenheim .
N-as baga mana in foc ca e un Blenheim, prinderea ampenajelor pe fuselaj si geometria suprafetelor de comanda e diferita de Blenheim.
Daca ar fi exclud acel radom escamotabil de pe dorsala aparatului, as fi fost tentat sa spun ca e un Airspeed Oxford (la fel de bortos si el), insa nu sunt convins ca asta ar fi pacientul scos de la murat.
Subiectul ramane interesant de discutat.
Postat 21 January 2013 - 10:24 PM
Longinus, la 21 January 2013 - 09:57 AM, a spus:
O ho hoooo Bravo Alex. Poza aia cu Fiat-uri, e de nota...20.
Intr-adevar vopseaua s-a cam dus si a ramas metalul gol-golutz. Daca ai vopsi o macheta in felul asta, ti-ai atrage tone de critici; si totusi, in realitate se poate.
Printre altele, demn de remarcat(pe mine ma amuza) pozitia mecanicului de pe aripa. Italian Style
Intr-adevar vopseaua s-a cam dus si a ramas metalul gol-golutz. Daca ai vopsi o macheta in felul asta, ti-ai atrage tone de critici; si totusi, in realitate se poate.
Printre altele, demn de remarcat(pe mine ma amuza) pozitia mecanicului de pe aripa. Italian Style
La ce talpa are nenea ala (si alti mecanici) intelegem de ce exista paint chip in locuri inexplicabile!
Aceasta postare a fost editata de horia: 21 January 2013 - 10:25 PM
Postat 22 January 2013 - 08:08 PM
Doi mecanici RAF isi fac de lucru cu un RR Merlin.
Spitul a fost transportat in cala unui Halifax, anume modificat in scopul de a transporta aparate de vanatoare, de la aerodromurile de baza, la atelierele RAF, pentru intretinere si reparatii(in cazul nostru No.144 Maintenance Unit.
Maison Blanche, Algeria.
Alta foto
Motor Bristol Pegasus dat jos de pe un Short Sunderland, in vederea transportului la tarm, pentru reparatii.
Portul Aboukir, Egipt.
Spitul a fost transportat in cala unui Halifax, anume modificat in scopul de a transporta aparate de vanatoare, de la aerodromurile de baza, la atelierele RAF, pentru intretinere si reparatii(in cazul nostru No.144 Maintenance Unit.
Maison Blanche, Algeria.
Alta foto
Motor Bristol Pegasus dat jos de pe un Short Sunderland, in vederea transportului la tarm, pentru reparatii.
Portul Aboukir, Egipt.
Postat 26 January 2013 - 09:04 PM
vrând-nevrând, musai sa cer ajutor;
voi aveti idee ce mama...lui proces verbal,poarta astia ? ce natie sunt ?
ma refer in mod anume la casti; al treilea tip de pe motor, parca poarta casca cu 4 numere mai mare.
Belgieni nu-s, cu siguranta; am zis, poate olandezi, dar aia aveau castile foarte asemanatoare cu cele romanesti(din ww2).
Ah, da: sa nu mai zic, ca am facut ochii cat cepele, cand am vazut ce " pușcă " antiaeriana folosesc
N-am nici o idee ce draci reprezinta tunul ala; n-am mai vazut asa ceva.
Sa fie ceva "baltici" ?!
voi aveti idee ce mama...lui proces verbal,poarta astia ? ce natie sunt ?
ma refer in mod anume la casti; al treilea tip de pe motor, parca poarta casca cu 4 numere mai mare.
Belgieni nu-s, cu siguranta; am zis, poate olandezi, dar aia aveau castile foarte asemanatoare cu cele romanesti(din ww2).
Ah, da: sa nu mai zic, ca am facut ochii cat cepele, cand am vazut ce " pușcă " antiaeriana folosesc
N-am nici o idee ce draci reprezinta tunul ala; n-am mai vazut asa ceva.
Sa fie ceva "baltici" ?!
Postat 26 January 2013 - 09:31 PM
Oh, da Alex, multumesc.
De astia am uitat, desi am o colectie intreaga de ceasuri de-ale lor.
Bai frate, da-s caraghiosi rau de tot; parca ar fi din Razboiul Stelelor; acolo am vazut ceva asemanator; ma refer desigur la casti.
Cred ca le foloseau si ca umbrela.
Unde mai pui ca aveau la centura o baioneta, cat jumate carabina.
Faina poza ce-ai postat-o, tipul ala ce sare de pe casa, calare pe tanc; sincer n-am vazut o tampenie mai mare. Oare ce avea de gand sa faca cu carpa aia? sa astupe vizoarele ?
Isuseee mareee.
De astia am uitat, desi am o colectie intreaga de ceasuri de-ale lor.
Bai frate, da-s caraghiosi rau de tot; parca ar fi din Razboiul Stelelor; acolo am vazut ceva asemanator; ma refer desigur la casti.
Cred ca le foloseau si ca umbrela.
Unde mai pui ca aveau la centura o baioneta, cat jumate carabina.
Faina poza ce-ai postat-o, tipul ala ce sare de pe casa, calare pe tanc; sincer n-am vazut o tampenie mai mare. Oare ce avea de gand sa faca cu carpa aia? sa astupe vizoarele ?
Isuseee mareee.
Postat 26 January 2013 - 09:36 PM
Un pic off topic, cea mai geniala casca "tip Lord Helmet" este cea a fedayeenilor irakieni. Nu e o gluma:
http://nuke.combat-h...00/Default.aspx
http://nuke.combat-h...00/Default.aspx