Al Doilea Razboi Mondial in fotografii(a/n sau color) o"baza de date"comuna.
Postat 12 August 2018 - 09:38 PM
Retragerea din Paris , august 1944 .
In fata Stoewer-ului sint doua rarisime Horch 108 cu flak, cu atat mai mult la acea vreme .
Sint primele si singurele imagini ( pe care le cunosc) unde apar vopsite si in altceva decat in griul inchis .
Din pacate nu se poate distinge nici un simbol pentru a ajuta la identificarea unitatatii din care faceau parte .
In fata Stoewer-ului sint doua rarisime Horch 108 cu flak, cu atat mai mult la acea vreme .
Sint primele si singurele imagini ( pe care le cunosc) unde apar vopsite si in altceva decat in griul inchis .
Din pacate nu se poate distinge nici un simbol pentru a ajuta la identificarea unitatatii din care faceau parte .
Aceasta postare a fost editata de dany: 12 August 2018 - 09:48 PM
Postat 28 October 2018 - 06:53 PM
flo, la 24 October 2018 - 09:47 PM, a spus:
Tipul cu pompa īn spate: cred că era un fel de pachet antichimic, doar că de data aia s-a transformat īn pachet "anti păduchi".
Interesante uniformele celor două cătane. Erau jandarmi austrieci sau unguri ? Armele par a fi Steyr Manlicher md 1895 Scurt, cal.8×56.
Postat 28 October 2018 - 08:35 PM
Chiar si peste ani (anii '50 -'60), am inteles ca procedeul era inca acceptat in armata, cand sanitarul "trata" proapetii recruti pe la partile paroase. Chestia o povestea un fost coleg din uzina unde am lucrat. Evident ca istoria ne amuza grozav.
Bonetele (capelele) sunt intradevar interesante. Sa nu fie un soi de gardieni locali. Cam greu de conceput un ungur fara cizme.
Bonetele (capelele) sunt intradevar interesante. Sa nu fie un soi de gardieni locali. Cam greu de conceput un ungur fara cizme.