Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 July 2014 - 07:44 PM
Al Doilea Razboi Mondial in fotografii(a/n sau color) o"baza de date"comuna.
Postat 18 July 2014 - 07:53 PM
Citeaza
Ma gandesc la 3 variante posibile . Fie cand l-au vopsit pt. iarna avea o husa ce proteja gura tunului ( delimitarea foarte neta ) . Apoi a fost inlocuita frana cu alta . Apoi s-ar mai putea ca in urma incendiului provocat de distrugerea tancului ( am impresia ca are turela sarita iar oblonul ochitorului este si el afumat pe partea din interior ) .sa fi iesit fum si pe gura tevii afumand acea zona , desi cam prea se termina brusc ...
Postat 18 July 2014 - 08:00 PM
Una(alta) foto mai interesanta
- judecand dupa obiectul din stanga imaginii(asezat jps,pe iarba)si dupa prezenta duhovnicului, am putea crede ca asistam la o inmormantare;
- dupa atitudinea destul de relaxata a unora dintre participanti,s-ar putea ca defunctul sa fie vreun neica nimeni,sau toata treaba sa reprezinte doar o sarada.
Oricum,fain Ju 88 A-ul din cadru.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 July 2014 - 08:01 PM
Postat 18 July 2014 - 08:16 PM
Tirpitz, intr-un instantaneu inedit,surpins dintr-un avion.
Poza este datata 1939,dar n-as prea crede sa fie iarna dintre 39 si 40,pentru ca razboiul era deja inceput (un avion englez n-ar fi avut sansa sa faca poza asta).
Daca e vorba de ianuarie-febr. 1939, atunci razboiul nu era inca inceput, baietii de pe punte nu par prea agitati la trecerea avionului (cel mai posibil german);
totusi din "amplasarea" in decor, se pare ca nava sta "ascunsa".
Oricum...enjoy (cum ar spune un Tommy)
Postat 19 July 2014 - 10:25 AM
Citeaza
Chiar , ce pacat . Eu am crezut ca e reala . In special oamenii aceea par foarte naturali . Atat mitraliorul cat si bombardierul se uita in sus la avionul din care se fotografiaza .
Ar fi iesit un poster fain daca era si Londra sau Stalingradul pe fundal .
Postat 22 July 2014 - 08:25 PM
Longinus, la 18 July 2014 - 08:16 PM, a spus:
Poza este datata 1939,dar n-as prea crede sa fie iarna dintre 39 si 40,pentru ca razboiul era deja inceput (un avion englez n-ar fi avut sansa sa faca poza asta).
Daca e vorba de ianuarie-febr. 1939, atunci razboiul nu era inca inceput, baietii de pe punte nu par prea agitati la trecerea avionului (cel mai posibil german);
totusi din "amplasarea" in decor, se pare ca nava sta "ascunsa".
Tirpitz.jpg
Lonjine.
Poza a fost facuta de un Spitfire PR ce-a trecut la joasa inaltime, surprinznd atat apararea AA cat si echipajul bastimentului (cum bine se si vede in poza). Nava era ancorata la Narvik si in vara lui 1942 in imaginea postata de tine.
Teoretic, bordul babord trebuia sa fie protejat de bombe cu ajutorul retelei de brazi de pe mal, iar tribordul prin cele 3 plase antitorpila plasate in relativa apropiere a respectivului bord.
Postat 23 July 2014 - 07:07 AM
dany, la 19 July 2014 - 10:36 AM, a spus:
Mă rog... Camuflat în umbra deasă a pădurii, Ursul mai dă târcoale, uneori... și p'acilea...
Cât despre „Grislybar”, este clar și cu siguranță un Pz.IV-H, deoarece :
1. Tobă de eșapament, pentru servomotorul turelei.
2. Filtre de aer, pe admisia motorului.
3. Role de retur, cu bandaj de cauciuc.
Nu-mi dau seama, din aceste fotografii, dacă are sau nu aplicat zimmerit. Pe sorțurile turelei, se pare că nu este zimm.
Din motive evidente, mă atrage foarte tare această înmatriculare de H...
Poate cineva să mă ajute cu mai multe, și/sau mai bune fotografii, bașca ceva profile color civilizate ?!?
Anticipate și Blănoase mulțumiri !
Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 23 July 2014 - 07:11 AM
Postat 23 July 2014 - 02:21 PM
nu stiu cat te poate ajuta, dar arunca un ochi si aici:
http://www.tanks-encyclopedia.com
bafta
George
Postat 25 July 2014 - 12:08 PM
Citeaza
Eu unul m-as bucura tare daca te-ai " dezcamufla" o leaca mai des si prin luminisul acesta Ursule .
Citeaza
Cred ca nu are . Am luat de exemplu fotografia unde se vede chiar bine spatele tancului . Nu apare nimic care sa indice prezenta zimmeritului . Pare neted .
Citeaza
Din pacate aici trebuie sa spun pas ,deocamdata . Dar mai caut .
Postat 27 July 2014 - 02:11 PM
http://en.wikipedia....r_Graf_Zeppelin
Aceasta postare a fost editata de florin44: 27 July 2014 - 02:12 PM
Postat 29 July 2014 - 10:39 AM
GRIZZLEA, la 23 July 2014 - 07:07 AM, a spus:
Din motive evidente, mă atrage foarte tare această înmatriculare de H...
Poate cineva să mă ajute cu mai multe, și/sau mai bune fotografii, bașca ceva profile color civilizate ?!?
Anticipate și Blănoase mulțumiri !
@ Dragos
Din cite am citit Grislybar-ul e un H timpuriu (primavara-vara '43), confundat de unii chiar cu un G dupa unele detalii (prezenta aruncatoarelor de grenade fumigene pe turela, de exemplu), in functie de referintele citite. . Fotografiile de mai sus sunt facute in august-septembrie 1943 (dupa Bundesarchiv). Zimm-ul a inceput sa se aplice doar din decembrie '43, deci GrislyBar-ul nu a avut zimmerit.. Tancul se pare ca a apartinut diviziei a 4-a blindate si nu diviziei a 3-a (dupa unii autori). Confuzia rezulta din faptul ca divizia a 3-a dispunea de vehicule cu un urs ca insemn dar mai mic si asezat intr-un scut alb sau transparent.
Aceasta postare a fost editata de Krupp: 29 July 2014 - 10:58 AM