Citeaza
Eu parca tot n-as miza pe nisip amestecat(fie el si cu benzina - care n-are absolut nici un efect solvent asupra siliciului; poate nemtii stateau mai bine cu benzina decat cu apa, in desert, altfel nu vad nici un avantaj).
Chiar si amestecat cu apa, nisipul crapa si cade(face coaja), nu are acelasi "comportament" cu noroiul(huma,argila,etc), mai ales nisipul de desert.
Astia , (de mai jos) nu stiau
Acum serios , nu stiu exact cum " lamureau" nisipul sa stea acolo ( ... Lili Marleen ," ulei de maimuta " , etc), cert e ca exista multe imagini in care apare acest tip de mascare , cu precadere la inceputul campaniei africane .Multi confunda asta cu o vopsea sarita , dusa partial, de proasta calitate .
Dupa cum vezi nu cade (imediat) si are cam acelas comportament cu noroiul . Nu era insa un camo de durata ,nici nisipul , nici noroiul nu tineau mult pe masina , dar se putea reface usor si rapid .
Americanii isi mascau si ei astfel vehicolele prin Tunisia , pana cand au primit vopsele adecvate t.o.
In zilele noastre am vazut ca rebelii libieni , deasemena recurgeau la aceasta metoda de camuflare a vehicolelor ( provenienta civila ?) , mult prea vizibile altfel .
Spune-mi daca mai doresti fotografii .
Revenind la nemti , sint aproape sigur ca a existat si o vopsea de provenienta incerta ( pana acum)folosita la inceputul campaniei , insa despre asta putin mai incolo .
Aceasta postare a fost editata de dany: 03 May 2013 - 02:08 PM