Forum Machete,Modelism,Hobby: Incepator - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepator sfaturi

#1 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 22 August 2008 - 06:36 PM

Va salut cu respect.
Dupa 40 ani de admiratie pasiva(aviatie WW 2-vinatori in special),dupa ce am strins "Modellbau Heute(ex.DDR),Krilya Rodina, Modelism-ul in dublu si chiar triplu exemplar,ceva reviste DeAgostini,mult iubita si indelung dorita, si din pacate ,disparuta "Aeromagazin"(superba revista),citeva carti de gen,dupa ani de "gugalit",mi-am facut curaj si am comandat de la Machete.ro un kit Italeri 1:72 Spitfire Mk IX,un cutit+spatula,un Revell contacta cement,un Revell contacta professional(adeziv)-pentru inceput cred ca merge.Am downloadat de pe Sky Corner toate planurile Spitfire-lor-plus inca citeva,plus citeva zeci bune de poze cu kit-uri montate deja .
Va rog dara oarece sfaturi pentru incepatori entuziasti de la maestri consacrati si nu numai.
Va multumesc.

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 August 2008 - 07:48 PM

Busila? Interesanta coincidenta, asa il chema pe primul meu sef! :ph34r:

Sfaturi? Ehe, sunt multe de dat si niciodata suficiente! :-P Pai mai primul dintre primele ar fi sa citesti cam tot ce s-a scris la rubrica "Articole". Acolo vei gasi o sumedenie de raspunsuri la intrebarile tale.
Al doilea ar fi sa te inarmezi cu multa pasiune si rabdare!
Al treilea, sa te documentezi bine inainde de a te apuca de constructia unui avion.
Al patrulea ar fi sa-ti procuri un minim de ustensile: ceva lipici (cel cu ac de la Revell e foarte bun), ceva diluanti si solventi (Nitrosolv, D509, D506, alcool izopropilic si etilic, benzen), cleste de decupat piesle mari de pe rame, o penseta, ceva pile fine (gen ceasornicar), un foarfece ascutit foarte bine (gen manichiura), un tub cu chit (recomand Revell sau Tamyia), hirtie abraziva rezistenta la apa, de diferite granulatii (400, 500, 600, 800, 1000, 1200), fa-ti un fierastrau pentru decupat piesele mici de pe rame (cauta dupa dispozitivul Wurger)
Ca sfaturi generale de lucru:
- decupeaza cu atentie piesele mari de pe rame;
- piesele mici lasa-le prinse intr-un punc pe rama pentru a le putea vopsi mai usor;
- debavureaza daca e cazul;
- vopseste piesele ce vin montate la interiorul machetei (bord, cocpit, baie tren etc;
- asambleaza interiorul;
- asambleaza macheta, mai putin piesele marunte, cele ce te impiedica la mascari sau cele cu risc de deteriorare (antene, tunuri, jambe) ;
- spala macheta inainte de vopsire;
- vopseste macheta conform indicatiilor din prospect sau, mai bine, dupa documentatiile tehnice;
- pune decalurile (atentie, se pun numai pe suprafete luciosae!);
- asambleaza ultimile detalii;
Cam asta ar fi ...pe scurt, ca pe lung nu ne ajung citeva zile....
Daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa intrebi, sigur sa va gasi cineva sa-ti raspunda!
Bun venit printre noi si scucces!
Daca esti bucuirestean, participa la intilnirile lunare ( a treia simbata din luna, la Muzeul Militar) o sa gasesti acolo o multime de pasionati dispusi sa trancaneasca despre "ce si cum" in materie de machete!
P.S. Acum am vazut ca esti din Alba. E si acolo o celula buna, incearca sa iei legatura cu HIND sau Virusu!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 22 August 2008 - 07:49 PM

#3 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 22 August 2008 - 08:30 PM

Vezi postareaZ-mare, la 22 Aug 2008, 20:48, a spus:

Busila? Interesanta coincidenta, asa il chema pe primul meu sef! :ph34r:

Sfaturi? Ehe, sunt multe de dat si niciodata suficiente! :-P Pai mai primul dintre primele ar fi sa citesti cam tot ce s-a scris la rubrica "Articole". Acolo vei gasi o sumedenie de raspunsuri la intrebarile tale.
Al doilea ar fi sa te inarmezi cu multa pasiune si rabdare!
Al treilea, sa te documentezi bine inainde de a te apuca de constructia unui avion.
Al patrulea ar fi sa-ti procuri un minim de ustensile: ceva lipici (cel cu ac de la Revell e foarte bun), ceva diluanti si solventi (Nitrosolv, D509, D506, alcool izopropilic si etilic, benzen), cleste de decupat piesle mari de pe rame, o penseta, ceva pile fine (gen ceasornicar), un foarfece ascutit foarte bine (gen manichiura), un tub cu chit (recomand Revell sau Tamyia), hirtie abraziva rezistenta la apa, de diferite granulatii (400, 500, 600, 800, 1000, 1200), fa-ti un fierastrau pentru decupat piesele mici de pe rame (cauta dupa dispozitivul Wurger)
Ca sfaturi generale de lucru:
- decupeaza cu atentie piesele mari de pe rame;
- piesele mici lasa-le prinse intr-un punc pe rama pentru a le putea vopsi mai usor;
- debavureaza daca e cazul;
- vopseste piesele ce vin montate la interiorul machetei (bord, cocpit, baie tren etc;
- asambleaza interiorul;
- asambleaza macheta, mai putin piesele marunte, cele ce te impiedica la mascari sau cele cu risc de deteriorare (antene, tunuri, jambe) ;
- spala macheta inainte de vopsire;
- vopseste macheta conform indicatiilor din prospect sau, mai bine, dupa documentatiile tehnice;
- pune decalurile (atentie, se pun numai pe suprafete luciosae!);
- asambleaza ultimile detalii;
Cam asta ar fi ...pe scurt, ca pe lung nu ne ajung citeva zile....
Daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa intrebi, sigur sa va gasi cineva sa-ti raspunda!
Bun venit printre noi si scucces!
Daca esti bucuirestean, participa la intilnirile lunare ( a treia simbata din luna, la Muzeul Militar) o sa gasesti acolo o multime de pasionati dispusi sa trancaneasca despre "ce si cum" in materie de machete!
P.S. Acum am vazut ca esti din Alba. E si acolo o celula buna, incearca sa iei legatura cu HIND sau Virusu!

Contacta cement nu-i tot una cu chitul?

#4 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 22 August 2008 - 08:46 PM

Vezi postareabusila, la 22 Aug 2008, 18:36, a spus:

Va salut cu respect.

cu acelasi respect te salut si eu, si ma bucur sa vad ca a mai aparut cineva din alba mai ales ca, eu cu hind incercam sa gasim alti modelisti... ti-am trimis un PM cu numarul meu de telefon si idul de messenger si sper sa luam legatura cat mai repede si sa ne si cunoastem! :ph34r:
promitem seriozitate maxima, sfaturi si cat de mult ajutor posibil!
cu bucurie, virusu! :-P

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 August 2008 - 07:36 PM

Nu, Contacata cement este un lipici pentru treburi mai grele, chitul se numeste Plasto

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi