Multumesc frati
Calin, nu este nici un secret despre metale. Toate vallejo si urmeaza; amestec de oily steel cu brass sau bronze. Iar aparatorii de pe picioarele thraex-ului oily steel+bronze+cupru. Pe urma vin cu uleiuri de raw umber si negru.
Stiu si figurinele de care zici, sint splendide..
Eu consider ca gladiatorii sint mai usoare de vopsit pentru ca nu prea mai am dificultati la pictarea carnii. Pot sa spun ca le-am finalizat mai repede decat celalte figurine..
Stalpul cu lant habar nu am daca exista asa ceva si daca da la ce se folosea :) Mi-a venit idea pur si simplu sa-l fac asa. Nu a fost de la vreun kit, l-am facut eu. O bucata cilindrica de lemn, provine de la un pixgros de lemn luat de la o camera de hotel si benzi de folie aluminiu de la sticle de vin si o bucata de lantisor. :)
Inainte sa carcoteasca cineva sa va spun eu ca un thraex nu a avut secutorul ca opozant standard.. Daca s-au intalnit pe arene s-au intilnit ocazional, iar despre asta nu am gasit nicio referinta istorica. In schimb se zice ca thraex-ul a luptat si cu alte tipuri de gladiatori in afara de murmillo si provocator..
In fine astia 2 s-au potrivit fata la fata si nu prea mai imi pasa de acuratete istorica.