Pentru pozele de sus.^
De la inceput am hotarat a face un Abrams cu camuflaj de desert care a vazut si ceva actiune.Cum la TUSK am renuntat m-am decis sa merg pe calea cea mai usoara si sa aleg normal una dintre de 2 inmatriculari de la dragon.
Voi folosi indicativele englezesti.Suna mai bine.
Ele sunt tancuri ce apartin: 3rd Infantry Division si 4th Infantry Division.Ambele divizii actionand in operatiunea fulger "OIF-operation iraqi freedom(a.k.a. Telic pt. britisi)"
Dintre cele doua am ales
1-64AR(Task force 1-64 ARMOR) "Desert Rogues" 3rd Infantry Division.Cum totul s-a petrecut relativ recent, am putut depista mai multe tancuri din acea divizie(ajutat fiind de cateva imagini din documentatia operatiunii Desert Storm).
Dupa multe cautari...l-am gasit(pozele 2 si 3).Inmatricularea este identica cu cea data de Dragon.Ce difera este aranjarea bagajelor si a altor accesorii(dar schimbarea lor era frecventa si in realitate).
Am gasit deasemeni tancuri din aceeasi divizie(restul pozelor).
Ceea ce voi reprezenta eu va fi un "ALL BOUT DA BONES" revizuit si adaugit.Ca a existat sau nu exact asa...nu ma intereseaza.Inmatricularea este pt. un M1A1 de desert si exact asta voi face.De ex. in poze nu apare antena BFT si in schema dragon nu exista APU(Auxiliary power unit) pe turela, lucru cidat pt. ca am vazut aceasta caracteristica la mai toate Abrams-urile din TF 1-64.Al meu le va avea pe amandoua(sunt singurele diferente ).
Un scurt moment pt. ceea ce a fost Thunder Run:In 3 zile tancurile au inaintat 300 de mile prin furtuni de nisip si atacuri fara izbanda din partea inamicului(catalogate ca sinucigase).Tancurile irakiene(T-72 cel mai des intalnit)au fost spulberate de la distante de peste 4km(chiar 5.2km a fost raportat de catre un Challenger 2).In cateva zile de la intrarea in irak, tancurile au impanzit intreg Bagdadul.Neavand nici o sansa in lupta conventionala, irakienii apeleaza la IED(improvised explosive device - format de obicei din mai multe proiectile de artilerie) si renumitul RPG-7(asta intra la OK).
Surprins am aflat,in ciuda propagandei de pe internet, ca nici un tanc Abrams nu a fost complet distrus de catre un IED si nici un echipaj nu a fost pierdut in integime dupa un asemenea incident.Ceea ce se vede sunt tancuri avariate ,inoperabile ,distruse de catre propriul echipaj sau de catre alte tancuri, pentru a nu putea fi capturate.
Citind am aflat cum un Abrams a rezistat unui IED de 5 obuze de 155mm.Iar altul nu a putut fi complet distrus de 2 racehte Hellfire si una Maverik.
In final o poza pt. cine crede ca tancurile moderne nu se impaca cu weatheringul.Un M1A1 USMC .
Aceasta postare a fost editata de tgr: 14 August 2008 - 11:18 PM