Forum Machete,Modelism,Hobby: 1 August 1943 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 August 1943

#1 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Grup: Members
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 01 August 2008 - 07:31 PM

S-a organizat ceva astazi la Ploiesti? Parca asa se vorbea pe la inceputul anului! Are cineva idee?

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 August 2008 - 02:36 PM

Citeaza

S-a organizat ceva astazi la Ploiesti? Parca asa se vorbea pe la inceputul anului! Are cineva idee?
Fuse si ....se duse!
Am vazut in ziarul Adevarul un anunt interesant: Cititi miine in "Adevarul"! Cum a fost pregatita si cum a esuat operatiunea americanilor "Tidal Wave" (Valul seismic!) No comment!
P.S. Sublinierile imi apartin.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 August 2008 - 02:37 PM

#3 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 02 August 2008 - 07:09 PM

http://www.adevarul.ro/articole/1943-kamik...estiului/363405

#4 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 02 August 2008 - 08:02 PM

Eu stiam ca Medalia de Onoare a Congresului este cea mai inalta decoratie militara americana. Medalia de aur suna ca si cum s-ar fi dus la jocurile olimpice...

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 August 2008 - 08:49 PM

;-) De-ale gazetarilor! Ce conteaza daca zic valul seismic sau medalie de aur! Pina la urma, pentru ei, e vorba de un val si o medalie! Ca din ...avion nu se vede, nu???

#6 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 August 2008 - 09:48 AM

Tidal Wave se traduce chiar seismic, adica tzunami.
Pe de alta parte am aflat cu bucurie ca americanii au produs liberatoare fix ca sa bombardeze ploiestiul....si dup-aia s-or fi oprit ca au vazut ca le doboara astilalti. Acuma nu poti cere ca toata lumea sa fie cunoscatoare in domeniu, da putina logica n-ar strica. Cu toate ca logica nu prea face rating ca chilotii Nustiucui Senzual.
Da' ati vazut ca ar fi bine sa nu ne mai laudam ca am luptat in razboi de partea "gresita" !? Cam asta-i gandirea populara.

#7 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 04 August 2008 - 10:54 AM

Ma bag si eu ca musca... Tidal Wave nu prea are treaba cu fenomene seismice.
Tide este cuvantul pentru maree, adica flux si reflux. Mareea variaza in functie de ocean si locul unde te afli pe planeta. Practic vorbind mareea este rezultatul atractiei lunii asupra oceanelor. Pe masura ce luna se "plimba" pe deasupra marii, atractia gravitationala a lunii trage apa in sus. Asta cauzeaza ridicarea sau coborarea apelor. Efectul nu este simtit prea mult in mijlocul oceanului, dar este evident la mal unde apa se ridica sau coboara de doua ori pe zi cand umple sau goleste plajele de apa. De doua ori pe an, primavara si toamna mareea atinge limitele maxime. Marea Neagra are o maree de vreo 1 centimetru. Pe coasta de Vest a Europei Atlanticul are o maree de 5 metri. (Va aminititi ca debarcarea in Normandia a avut loc cand mareea era retrasa in asa fel incat se se poata vedea acele "capcane" si "capre" de pe plaja care altfel ar fi fost sub apa.) In unele locuri Pacificul are o maree care ajunge chiar la 12 metri. Ei, si aici e chichirezul: cand vine mareea, in unele locuri, in special locuri inguste, lagune, estuare, vine cu viteza. Asta e poate cel mai celebru val mareic care are loc unde Oceanul Pacific se intalneste cu Raul Galben http://www.youtube.com/watch?v=asa6N2F5BNQ...feature=related Ce vedeti aici nu este un dezastru ci un fenomen natural care se repeta in mod regulat. Idiotii care au fost trasi de apa erau cretini aventurieri din aia "Las'ca stiu eu cum sa inving apele. Ce pe MINE ma ia?" ;-)
Este adevarat ca dupa un seism poate avea loc si un val seismic (Tsunami) dar ala e o alta treaba. "Tidal" din Tidal Wave se refera la "Tide" adica maree. Deci prin urmare, "Tidal Wave" inseamna "Val Mareic".
Valul mareic poate fi periculos pentru ca formeaza ceea ce se cheama "rip tide" adica curenti marini temporari care te pot fura si duce departe in larg sau te pot strivi de stanci. Valul Mareic este imposibil de controlat si poate fi devastator daca esti in mijlocul lui. In majoritatea porturilor afectate de maree exista orare strict definite care spun cand poti iesi sau intra din port in functie de maree altfel rupe vaporul sai poate esua pe uscat.
Gata, s-a sfarsit lectia de engleza si geografie.
Cititi si voi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tide
http://en.wikipedia....wiki/Tidal_bore
Radu

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 August 2008 - 01:08 PM

Ce-i tzunami stiu, cei flux si reflux stiu, ce inseamna tide stiu, dar nicaieri, cind a fost vorba de Tidal Wave, nu ama gasit altra traducere decit Valul nimicitor. Eu presupun ca atunci cind un ziarist vrea sa scrie despre cite ceva, se documenteaza inainte cit mai temeinic! Ori "ziaristul" nostru exact asta nu a facut ( a se vedea si restul articolului!)! ;-) Probabil daca era vorba despre chilotii turturelei stia exact din ce material sunt facuti, cite cusaturi pe mm patrat are si cite cristale Swarovski are in dreptul....

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 04 August 2008 - 01:10 PM

#9 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 August 2008 - 01:15 PM

Mult tzumesc de clarificari Radub. Omul cat traieste invata....Sa nu se mai bage :huh: Eu ori am murit ori am probleme la invatatura....

Ninja (mic si rusinat) ;-)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi