Tata cuirasatelor... pareri, argumente...
Postat 04 August 2008 - 09:22 PM
Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 04 August 2008 - 09:25 PM
Postat 16 August 2008 - 07:58 AM
Postat 16 August 2008 - 09:58 AM
Dragos_P, la 16 Aug 2008, 00:01, a spus:
Cred ca ai pus punctul pe "i"
Toate aceste cuirasate au fost obiecte de fala, iar cuvantul fala vine de la cuvantul grecesc "phallus". S-a mers pe idea ca cu cat e mai mare, cu atat e mai bun. Dar, ce folos sa ai un buzunar plin de fise de 2 euro cand fanta primeste doar fise de 50 de centi?
La fel si in cazul asta, s-a dovedit cu claritate ca nu conteaza ce ai, ci ceea faci cu ce ai. Toti titanicii astia au esuat lamentabil ante portas. Tona cu tona, altii mai mititei au scufundat mai multe decat leviatanii astia.
Radu
Aceasta postare a fost editata de radub: 16 August 2008 - 09:58 AM
Postat 16 August 2008 - 10:14 AM
Postat 16 August 2008 - 11:04 AM
Cuirasatul nu era varful tehnicii navale la acel moment. O fi fost cu vreo 20 de ani inainte. Acea "tehnica navala" era in cadere libera in al doilea razboi mondial. Varful tehnicii navale la acel moment a fost portavionul, care a si gastigat razboiul in Pacific. Si Bismarck si Yamato au cazut tot datorita portavioanelor.
Daca e sa ma intrebe cine, asa de sanchi, mie imi plac si Bismarck si Yamato. Arata intr-adevar bine, sunt frumoase. Dar si Jessica Simpson e frumoasa cand te uiti in poze. Dar daca incepe sa cante sau sa vorbeasca, te ia damblaua. Cu alte cuvinte, Jessica, Bismarck sau Hood, arata bine dpdv estetic, dar te lasa blazat cand trec la treaba.
Radu
Degrelle, la 16 Aug 2008, 09:14, a spus:
Postat 05 February 2009 - 05:14 PM
Salutare tuturor!
In continuarea discutiei vreau sa atrag atentia celor ce-au sugerat c-ar fi invechit conceptul de "scula mare" ca portavioanele nucleare americane din clasa "Nimitz" sunt de 1,3 ori mai mari decit cele mai mari "scule mari" cuirasate(Yamato,Mushashi) diferenta e data de arma ce sta la baza proiectarii lor :tunul respectiv avionul. De asemeni acest concept e folosit si pt .alte sisteme de armament: tancurile,submarinele,aviatia,etc...in general marimea e direct proportionala cu armamentul din dotare, misiunile pt. care e proiectata nava si bugetul de care dispune tara producatoare...si orice-ati mai spune sunt mult mai numeroase situatiile in care conteaza marimea decat cele-n care nu...Bafta multa !!
P.S. In momentul angajamentului Bismarck-Hood portavionul NU avea statutul de "scula mare"...l-a dobindit pe 7 dec. 1941 la Pearl Harbour !!
Aceasta postare a fost editata de Ali_baba: 05 February 2009 - 05:21 PM
Postat 16 February 2011 - 01:42 PM
Pur si simplu Bismark a fost actorul principal in episodul in care s-a inteles ca epoca cuirasatelor a ajuns la epilog, ca din acel moment incepand bataliile navale vor fi dominate de catre fortele aeriene, implicit portavioane.
Chiar trecand peste latura romantica a povestii ( cu amiralul Lutjens la comanda, tragand simbolic cu revolverul in directia navelor inamice ), nu putem nega faptul ca nava a fost una deosebita. Din punctul meu de vedere, unul subiectiv bineinteles, Bismarck a fost si va ramane cea mai frumoasa nava din istorie.