Sunt un nou membru in acest forum, cu toate ca citesc de mai mult timp corespondenta membrilor mai vechi...
Lucrez in timpul liber la o macheta Revell Mclaren Mercedes MP 4 - 20. Caroseria este vopsita in argintiu, alb si negru. Am aplicat doua staturi subtiri de lac Tamiya TS 13 Gloss pentru a mari aderenta decalurilor si a evita fenomenul enervant "silvering".
Am ajuns la faza in care doresc sa aplic un strat (poate chiar doua) de lac acrilic pentru a proteja decalurile. Tamiya TS 13 nu este ideal pentru aplicarea peste decaluri deoarece le dizolva!

Printre putinele posibilitati pe care le avem in tara, m-am gindit la un lac transpatent lucios Tamiya x 22. Voi avea prin septembrie si echivelentul britanic (Klear) al faimosul Future american, dar pina atunci nu mai am rabdare. Trece si caldura, si concediul si mai stau la rind und F 14 si un Harley...
Vreu sa va intreb pe cei mai experimentati daca alegerea mea cu lacul Tamiya X 22 este o alegere buna. Daca da, cit de mult trebuie diluat si la ce presiune trebuie pulverizat. Am un aerograf BD 130 cu dubla actiune pe care inca nu il stapinesc prea bine dar fac progrese

Va anticipat multumesc!