Dama si valetul…de pica
Domnule Sef,
Trimit aceasta anonima ca sunt o sustinatoare infocata a cauzei, varsta nu-mi permite dar tare as vrea sa fiu Mädelringführein in BDM.
Ieri, septembrie 5, in gara Veendam, am vazut cum un grup de soldati ai Wehrmachtului a fost atacata de o patrula a jandarmeriei.
Din cate am vazut, ca eram la ghiseu sa-mi iau bilet, ca am fost la cumnata-mea Eerdeny, trei soldati au fost urcati în duba.
Sper ca anuntul meu loial sa contribuie la mentinerea ordinii si disciplinei in al III-lea Reich.
Heil Hitler,
Theodore van Visser
[right]Catre Stapo-Grenzpolizei-Kommissariate Groningen[/right]
[center]Nota explicativa[/center]
In data de 5 septembrie 1944, la ora 13.21 a fost interceptat un grup de partizani echipati in uniforma Wehrmachtului; in urma confruntarii s-a reusit retinerea a trei rebeli, unul fiind in stare grava. Cu regret va informam faptul ca ne aflam in imposibilitatea de a onora invitatia dumneavoastra, cei trei banditen au fost executati, considerandu-se ca au incalcat prevederile Conventiei de la Geneva, respectiv punctual "f" al Articolului 23; SS-Onderschaarleider-ul responsabil de aplicarea acestei masuri este acum în drum spre Erster Weltkrieg. In incercarea de a repara raul facut va trimitem, prin curier, armamentul şi efectele militare gasite asupra rebelilor.
[right]SS-Opperstormleider Jurgy van Koit
Veendam 7 september 1944[/right]
[center]Circulara[/center]
In posesia unui grup de rebeli s-a gasit armament german. Solicitam anchetarea personalului ce deserveste Munitionlager Papeburg.
In speranta ca rezultatele anchetei se vor ridica la nivelul asteptarilor, in gara din Papenburg s-au rezervat cinci vagoane cu destinatia: Sibirien
Armamentul confiscat:
Karabiner 98k s/n 7219
Karabiner 98k s/n 6901
Mp40 s/n 0579
Parabellumpistole s/n 9044
[right]Schultz W. Kruup
Oberleutnant der
Geheime Staatspolizei Groningen
[/right]
In urma cu cinci zile…
- Maine Feldlerche, esti o piesa de mare exceptie, cred ca se va merita fiecare marca plătită grasanei de la ghiseu!
- Voinicule, sunt convinsa ca ai un ditamai bastonul de Generalfeldmarschall in ranita-ti maiastra!
In acelasi timp cativa metri mai adanc
- Mai van Basten, cum se face ca numai Gustinh este de planton in sifonier şi eu ma cartitesc pe aici?
- Hai las-o Joopk, acolo la klerenkast trebuie sa fii capabil ca in pauze sa o dezmierzi pe Grendiko, ori dupa tine s-ar termina razboiul pana sa-ti ridici fanionul.
- Housse, mein Dummkopf! Ia uite ce am gasit…
Poate va întrebati ce face Joopk cu foarfecele?
Ei bine, foarfeca face parte din trusa de interventie, s-a intamplat ca un ostas sa ramana blocat in…trapa, doar cu foarfeca s-a putut remedia situatia (era, cred, inainte de 23 august 1944 ).
Ghici ghicitoarea mea: Ce a gasit Joopk?
Atat raspunsul cat si alte imagini pot fi gasite la Galerie
Pagina 1 din 1
Dama & valetul...de pica 1:35 Rezistenta in Olanda lu' 44
Arata acest topic
Pagina 1 din 1