Forum Machete,Modelism,Hobby: LDM12 Malaxa - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

LDM12 Malaxa Concurs de machete

#1 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 16 July 2008 - 07:05 AM

Cam tarziu dar mai bine mai tarziu decat sa nu fie

Este vorba de un concurs avand ca tema realizarea machetei functionale a locomotivei LDM12 Malaxa.
Initial pregatit pentru scara 1:87 a trebuit sa largim aria deoarece a aparut un concurent la 1:160 si ne ameninta cineva cu o lucrare la G.

Mai multe informatii privind inscrierea si conditiile de participare gasiti AICI

Spoor la modelit!

#2 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 16 July 2008 - 08:52 AM

buna initiativa. Daca nu era cuvantul "funtionala".....
Oricum am inclus locomotiva in planurile mele de viitor, macheta statica din carton bineinteles.

#3 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 16 July 2008 - 09:47 AM

Buna Dragos,

Nu lua in seama cuvantul "functionala" si construieste un model din ce stii tu mai bine.
Asta era pentru feroviari desi nu trebuia scris, o scapare a noastra, cu atat mai mult cu cat am facut invitatia modelistilor si nu exclusiv modelistilor feroviari.

Esti bine venit daca vrei sa te inscrii.

Mai trebuie sa astepti putin pentru desenele color ca sa le corectez conform planurilor si sa le pun in format PDF.

Te astept

Spoor la modelit!

#4 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 16 July 2008 - 11:33 AM

Primul pas l-am facut, m-am inscris pe forumul respectiv si ( cred ) ca si in concurs.
O sa fie interesant cel putin pentru mine pentru ca ieri m-am mai inscris la un alt concurs de modelism, prin urmare voi fi foarte ocupat, dar sper ca in final sa impac si varza si capra.

Apropo , niste poze cu interiorul locomotivei ar fi bune.

#5 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 16 July 2008 - 12:11 PM

Sper sa ma ajute colegii

O completare a documentatiei o gasesti AICI

p.s.
Uitasem sa spun ca esti inscris in concurs asa ca sporr la modelit

Aceasta postare a fost editata de LDH: 16 July 2008 - 12:12 PM

#6 Useril este offline   lok 

• Membru deplin
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 21-October 07
  • Interests:trenulete, masini, radio

Postat 02 August 2008 - 10:24 AM

si iata ca a inceput concursul. evolutia fiecaruia dintre participanti o gasiti aici. sa le uram tutror participantilor mult succes ;-) :huh:

#7 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 05 August 2008 - 08:43 AM

;-)

PRIMUL CONCURS de modelism feroviar din ROMANIA avand ca tema construirea de la ZERO a unei locomotive romanesti!!!

Nu uitati ca tot ce doriti sa aflati in legatura cu desfasurarea concursului se afla intr-un material unitar pe forumul trennet AICI

Nu ratati ocazia de a afla cum este realizat de la ZERO un model de locomotiva romaneasca!

Nu ratati ocazia de a afla care este tehnologia optima pentru realizarea unui model la scara!

Nu ratati ocazia de a fi la zi cu ultimele informatii!

Imagine postata

#8 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 03-December 07

Postat 20 October 2008 - 10:35 AM

I'am facut lu' fi'miu al' mic "locotiva", la 1:87, in scopuri digestive, mai precis daca sta cu ea la masa nu mai sesizeaza ce fel de ciorba inghite. Nu m'am omorat cu firea la finisaje si detalii pentru ca se "exploateaza" in conditii grele de catre personal in curs de calificare :drinks: . Materialul este PVC expandat, inclusiv rotile, iar axele si suportii tampoanelor din lemn (scobitori). Am vopsit'o la pensula impreuna cu "beneficiarul", acrilic la tub. Intr'un cuvant, ne'am distrat! Multumiri LDH pentru planuri!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: loco.jpg

#9 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 24 November 2008 - 11:23 AM

Vezi postareaVernier, la 20 Oct 2008, 10:35, a spus:

I'am facut lu' fi'miu al' mic "locotiva", la 1:87, in scopuri digestive, mai precis daca sta cu ea la masa nu mai sesizeaza ce fel de ciorba inghite. Nu m'am omorat cu firea la finisaje si detalii pentru ca se "exploateaza" in conditii grele de catre personal in curs de calificare B-) . Materialul este PVC expandat, inclusiv rotile, iar axele si suportii tampoanelor din lemn (scobitori). Am vopsit'o la pensula impreuna cu "beneficiarul", acrilic la tub. Intr'un cuvant, ne'am distrat! Multumiri LDH pentru planuri!

Cu mare placere si te astept sa pui in practica viitoarele planuri de la urmatorul concurs

#10 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 24 November 2008 - 11:24 AM

Rezultatele concursului

Locul I - Alin Nistor cu o lucrare de exceptie

Imagine postata

Modelul este functional 100% si, foarte important, transmiterea cuplului motor se face ca la modelul 1:1 de la axa falsa cu contragreutati, prin intermediul bielelor la roti.

Imagine postata

Felicitari! Il asteptam sa-si prezinte modelul la expozitiile de modelism feroviar.

Il asteptam la viitoarele concursuri.

Avem nevoie de astfel de modelisti.

#11 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 24 November 2008 - 11:25 AM

Locul II - Tudor Matresc cu o lucrare frumoasa

Din pacate fotografiile nu pun in evidenta modelul dar speram sa puteti sa-l vedeti pe viu la expozitiile de modelism feroviar.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Din pacate modelulnu este functional datorita unui accident nedorit produs pe timpul probleor de functionare ce a cauzat "barbierirea" pinioanelor.

Felicitari!

Il asteptam la viitorele concursuri cu mare placere si speram sa treaca peste suparea cu pinioanele deoarece face parte dintre modelistii feroviari pe care ni-i dorim.

#12 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 24 November 2008 - 11:26 AM

Locul III - DragosP - constructie din carton

Desi putin sceptic la inceputul concursului a demonstrat ca atunci cand vrei sa faci ceva se poate chiar daca este construit din carton.

Nu este la prima lucrare feroviara. A mai participat la un concurs dar datele problemei difera foarte mult.
Daca prima realizare s-a bazat pe binecunoscuta "carte joc" aici a trebuit sa faca aproape tot.

Daca cineva are impresia ca facand o lucrare din carton lucrurile se simplifica se inseala.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Felicitari!

Speram ca o sa incerce, la viitorul concurs, sa treaca de la carton la alte materiale astfel incat modelul sa fie functional.

Cum o fi, cum nu o fi si-a castigat un binemeritat loc in randul modelistilor feroviari.

#13 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 24 November 2008 - 11:27 AM

Premiul special al juriului - Napier Deltic

Un inceput extraordinar, in forta as putea spune, cu doua modele realizate, unul din carton - "pentru a invata si a se obisnui cu dimensiunile", ca sa-l citez, si un model din metal construit exclusiv cu dotarea de acasa.

Nu a terminat.

Nu priveste asta ca pe o nerealizare si a promis, ca si Alin, ca o sa ne prezinte in continuare etapele de realizare, tehnologiile si micile "secrete" ale reusitei.

De la carton la metal ...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Felicitari!

Sper sa termine modelul, sa scrie pe forum cum l-a facut si sa vina cu toata placerea la viitorul concurs.

#14 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 23-March 08
  • Interests:Modelism in general... si tuningul.

Postat 25 November 2008 - 04:03 PM

Machetele, cu toate ca pe postul acesta sunt neterminate, au iesit superb! (am vazut poze pe celelante linkuri) Felicitari la participanti !

Ce material sa folosit la ultima locomotiva LDM12 Malaxa  in a 4 poza de la sfarsit (tablita aceia cu puncte inafara pusa pe marginea locomotivei) ?

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi