Forum Machete,Modelism,Hobby: Probleme realizare senila - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Probleme realizare senila

#1 Useril este offline   warhead 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 13-July 08

Postat 13 July 2008 - 10:59 AM

Salutare tuturor! Sunt incepator si m-am apucat sa construiesc un kit Tamiya Tiger mid-production; toate bune si frumoase pana am ajuns la senile. Kitul vine cu senile care trebuiesc asamblate element cu element; instructiunile recomanda montarea intr-o singura bucata orizontala, dreapta, a senilei (lipind elementele cu adeziv), dupa care aceasta trebuie indoita si mulata pe trenul de rulare al tancului si la sfarsit inchisa printr-o lipire a elementelor de capat.

Problema este ca adezivul folosit de mine (produs de Agama) se intareste foarte repede, astfel incat cand voi ajunge sa lipesc elementul nr. 99, senila deja o sa stea ca un bat, si nu mai am nici o sansa sa o indoi/ mulez pe trenul de rulare.

Imi puteti recomanda va rog o alta tehnica sau un adeziv mai potrivit pentru constructia acestei senile ? Materialul senilei pare sa fie stiren.

Va multumesc.

#2 Useril este offline   uhu 

• Membru senior
  • Postari: 851
  • Inregistrat: 12-August 05

Postat 13 July 2008 - 12:00 PM

Incearca cu diluant Nitro (D-209), acesta lipeste bucatiile si nu se intareste imediat facand ca pana la uscarea completa aceasta sa se comporte ca o senila de vinil (sa fie flexibila).

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 13 July 2008 - 01:49 PM

E vorba si de putina rapiditate in lucru. Foloseste ce a zis UHU, e foarte bun, dar iti recoamnd Nitrosolv de la Policolor (se poate lua de la magazinele proprii ale firmei - Mosilor, bd. Th Palady).
Insiri apoi senila pe masa si o tii pe loc cu doua linii (de lemn) sau alte cevauri. Apoi cand esti multumit de aliniere, cu o pensula mai mare, care sa tina mai mult lichid incepi sa tragi dungi la fiecare imbinare pana la cap. Vezi sa nu exagerezi totusi cu cantitatea de diluant (vazand si facand).
Le lasi apoi sa se usuce un timp si le mai incerci. La a treia macheta o sa fi deja profesor.

#4 Useril este offline   warhead 

• Nou venit
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 13-July 08

Postat 15 July 2008 - 07:14 AM

Multumesc pentru raspunsuri; dupa ce am urmarit si cateva tutoriale pe Youtube, mi-am luat inima in dinti si am folosit adezivul pe care il aveam. M-am miscat suficient de repede, si a iesit ok prima senila.

Singura problema este ca am tras cam multi vapori de la adeziv pe nas, si m-am ales cu o durere de cap clasa intai. :pardon:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi