Forum Machete,Modelism,Hobby: Ce-am mai lucrat.... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce-am mai lucrat.... 1/72, bineinteles

#1 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Grup: Members
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 09 July 2008 - 02:14 PM

Mi-am amintit ca mai faceam si eu machete. Din lipsa de timp(bla bla) nu am reusit sa termin mare lucru din ce am inceput anul asta. Mi-am facut curaj (o sa vedeti ca mi-a cam trebuit) sa va arat ce am mai indraznit in materie de plastice.
Nu prea am stiut unde sa deschid topicul, o sa fie cam amestecate. Sper sa nu deranjeze.
Am prins azi putin liber sa le si pozez. A urmat bine cunoscuta uluire uitandu-ma la poze si recunoscand mediocritatea machetelor va rog totusi sa imi sugerati diverse pentru imbunatatirea skil-ului pe viitor in aceasta galerie a rusinii.
Incep cu un Stuka Revell (adica Italeri). L-am facut cu inmatricularea "banala" din cutie. Ca trebuia sa fie mai deshis sau mai inchis RLM 79, asta putin o sa ma loveasca. Dupa ce l-am terminat si pus pe raft, i-au mai cazut antena de pe cupola si o contragreutate de pe eleron(de la manuiri). In poze am remarcat cum mi-au scapat niste imbinari grosolane rau. Una e chiar in fata cupolei (iertati-o :clapping: )
Am adaugat doar pe la interior niste bazdaganii, evident invizibile acum. Cred ca se vad intr-o poza lisele si consolele din stanga la pilot.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Regret tentativa de vopsea sarita langa cabina.
Imagine postata
Imagine postata

Pentru ca un prieten m-a intrebat daca sunt pete verzi pe fond galben sau invers, mi-am amintit ca am uitat sa zic de asta. M-am chinuit degeaba sa fac camuflajul de Europa, dar l-am facut (si nu a fost un exercitiu rau). Evident dupa ce am vopsit am realizat ca am incurcat rau de tot RLM-urile (nu-i asa ca la final abia se cunoaste greseala :yahoo: ?)
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 09 July 2008 - 03:11 PM

#2 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 09 July 2008 - 02:19 PM

Imi place Stuka in schema asta de vopsire! Mai pune poze!

#3 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 July 2008 - 02:24 PM

Una din Hellpisici terminata (de dragul de a o zice, ca parca cere imbunatatiri) - Academy
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Cu interiorul nu am reusit sa fac poze decente, dar il stiti din topicul din timpul constructiei. O sa incerc totusi sa vad cum prind sa intre si lumina in interior si sa bag si obiectivul in el

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 09 July 2008 - 02:28 PM

#4 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 July 2008 - 02:33 PM

Un Jagdpanzer L/70 Hasegawa. Kitul e dragut, dar ofera niste senile de toata jena. Dupa ce o sa imi incep 3 kituri Revell (Nashorn, Pz IV H si Stug III) vad ce imi mai ramane pe la senile. Imi amintesc ca la Pz IV H mi-au ramas destule patine acum ceva timp. Daca nu ramane pomana, tancul isi va gasi odihna intr-o diorama, in ipostaza de abandon si cu doar cateva fragmente de senile. Pe ici pe colo a mai cazut vopseaua neagra de pe galeti (de la terebentina cu care am diluat umbra arsa).
Initial si pe mine m-a atras profilul postat de Cata intr-un topic de al lui tot cu un L/70 cu numarul 522 negru. Pe drum am abandonat ideea (dar camuflajul de pe partea stanga aduce ceva cu cel din profil).
Mai am de vopsit uneltele din spate si de adaugat periscoapele (sper sa nu fi uitat ceva).

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 09 July 2008 - 02:39 PM

#5 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 July 2008 - 02:46 PM

Si acum diverse mediocritati adunate la care mai am de lucru ceva ceva (poate isi fac si altii curaj sa isi posteze neterminatele):
1. Un Fw-190 A-3 de la Tamyia (trebuie sa mai inchid griul, stiu)
2. Chevi-ul din setul LRDG (e chiar Matchbox-ul original). M-am razgandit in legatura cu vopseaua. Cred ca nu e inca prea tarziu pentru un camo turcoaz sau verde. Nu sunt inca sigur cum ar trebui sa arate.
3. Un RSO (ACE - am inceput si ambulanta, dar nu am gasit-o pentru poze)
4. Hellcat-ul Italeri (e cam naspa; aruncati un ochi pe la suprafetele de comanda - cam greu de facut sa arate decent)
5. Pz 38 G (UM)
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 09 July 2008 - 03:09 PM

#6 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 09 July 2008 - 06:59 PM

Kiturile sunt departe de a fi mediocre, cred ca ai potential. Imi place ju-87 si pz-38.

Concentreaza-te pt. finalizare si nu uita ca in orice kit reusit este 99% transpiratie. Deci cum bine zici, nu risipi apa, aprovizioneaza-te cu bere  :yahoo: .

:clapping: pt. gestul de a posta pozele.

#7 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 09 July 2008 - 08:27 PM

Felicitari pt. lucrari Bazule. Frumoase toate, mai ales Stukasul. Bafta!

#8 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 July 2008 - 08:55 PM

Multumesc mult Mersu, Blue-Max, Paul. Ma bucur ca v-a placut Stukasul.
@Mersu - as mai pune poze dar nu prea stiu cum. Promit ca o sa mai fac cateva de ansamblu intr-o lumina mai buna dupa ce adaug si cele 2 piese lipsa.
@Blue-max - chiar la finalizare ma blochez, ma plictisesc de ele si le cam abandonez (si sunt sigur ca nu numai eu), apoi incep alt model asa-zis dificil si iar.... Am patit-o si la alte 2 machete la care am muncit foarte mult. Cand am trecut peste etapa pe care o consideram eu cea mai grea(o detaliere ceva mai buna), parca nu mai mai atragea deloc modelul si il lasam asa jumatate vopsit cu lunile. De multe ori finalizarea e facuta de dragul de a nu lasa alta macheta in paragina, deci lucrare de mantuiala.
O alta chestie: s-a vazut si la Cata acum cu ultima lui (frumoasa) lucrare cat de mult pot cantarii niste bagaje la aspectul final.

Probabil ca am sa ma tin de topicul asta, dar ca sa nu amestec mai rau pe aici lucrurile, o sa postez numai avioane in constructie. Acum ma asteapta niste hidro-zmee de la Roden care vor fi destul de probabil urmatoarele (in cazul in care nu incep cele 3 P-47 sau cele 2 P-38 ).
Poate mai prinde si altcineva curaj de ne arata lucrari in diverse stadii. Sunt membrii ai forumului care lucreaza foarte frumos si nu posteaza deloc de frica haului cu serpi, iar de asta e mare pacat.

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 09 July 2008 - 09:04 PM

#9 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 09 July 2008 - 11:39 PM

Frumoase. Eu le mai stiam si nu ma mai entuziasmez asa usor de la o anumita varsta si temperatura.
Faci poze prea de aproape (la stuka) si te dezavantajeaza ca se vad toate scamele.

Imi place rau Chevi-ul pe care nu-l mai vazusem. Ce n-as da sa apara si la 72!

Spor la terminat.

#10 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 10 July 2008 - 12:20 AM

Bine ca ai mai lucrat, rau ca le-ai aratat la gramada! :clapping: Parca pisicile aveau o rubrica a lor! Poate si Stuka merita! Bravos pentru ca ai pus senilele corect la 35T, rau pensula alba peste! L70 are cateva bube! Succes la senilele de RSO :yahoo: (te las pe tine sa le termini si dupa poate ma apuc si eu.) ! Chevi, pacat de scara!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi