ajutor, incepator, sfaturi in privinta Bismarck-ului
Postat 16 July 2008 - 08:54 PM
e careva pasionat de u-boat-uri?am niste pdf-uri despre mai multe u-boat-uri si poate sunt de folos cuiva.mie nu prea ca lipseste cu desavarsire orice informatie despre u556
Postat 16 July 2008 - 11:08 PM
1. german u-boat type VII -heinz j. nowarra 5.06 mega (am si varianta in germana)
2.the u-boat experience in world war II-jak mallmann showell 66.6 mega
3.the u-boat century ;german submarine warfare 1906-2006 -jak mallmann showell 154 mega
4.UBoat Type VIIC 1944 & Type IXC 1940 (asta e macheta) 28.6 mega -e de la FLY MODEL 1:100
si am mai gasit niste modele de caton cu u556 , bismarck,Destroyer Z32
daca ii e de trebuinta cuiva ,ceva din astea sa imi zica.
Postat 16 July 2008 - 11:17 PM
Vedeti ca, (virgula) cartula nu prea apreciaza pdf-urile.Reprezinta incalcare a legii cu c-ul incercuit, iar site-ul e public.
un film frumos :http://youtube.com/watch?v=rdZqQ5C7pN0
Aceasta postare a fost editata de tgr: 16 July 2008 - 11:22 PM
Postat 18 July 2008 - 08:50 PM
Celelalte poze sunt cu lucrarile unui modelist(Markus van Beek din Germania)care s-a incumetat la 1/100.Eu zic ca i-a iesit.
Postat 18 July 2008 - 09:14 PM
a)-5 mai 1941 Hitler inspecteaza nava-a stat la bord 4 ore si a luat masa in careul ofiterilor,cu acestia.
Peste 3 saptamani,toti de acolo(cu exceptia lui Hitler)erau morti,si cuirasatul scufundat in Atlantic.
b)- 21.mai 1941-Bismark pleaca din portul norvegian Grimstafjord.Asa l-au vazut cei de pe"Prinz Eugen"in dimineata acelei zile.
c) in aceasi zi de 21.mai 1941 au terminat sa-l picteze(asta este versiunea pe care o vrei tu),iar aceasta poza a fost facuta spre seara.
"valurile"albe de la prova au ramas pictate in continuare.Oricum peste 6 zile-la 27 mai 1941-nava era un morman de fiare rasucite si cei mai multi dintre oamenii ei,morti.
hoto035.jpg]
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 July 2008 - 09:37 PM
Postat 18 July 2008 - 11:37 PM
merci longinus si esti oricand binevenit sa mai aduci vre-un sfat sau niste informatie.se pare totusi ca sunt cativa care lucreaza la bismarck si la u-boat-uri (nu toata lumea face avioane)
Postat 19 July 2008 - 12:17 AM
http://www.modelwars...news-index.html
ce ziceti de macheta asta?
Postat 19 July 2008 - 09:58 AM
Eu cred asa:n-am nimic impotriva machetei ce reprezinta Bismarkul pe fundul oceanului(n-am nimic cu ideea in sine,realizarea mai lasa loc de discutii,zic eu)dar parerea mea este ca nu reprezinti un"erou"(in fine,depinde de care capat al tunurilor te aflii!!)in moarte,ci il faci in glorie.Nu cred ca cineva ar reprezenta(la figurine ma refer)pe Hanibal,1/9 sa zicem,imediat dupa ce a baut otrava ce i-a pus capat zilelor ca sa scape de romani,schimonosit si cu toate accesoriile unei morti prin asfixie,etc.Mai degraba l-ar face in drum spre portile Romei,nu?
Eu pe Bismark l-am construit singur(deci imi cam dau seama de ce anume ai mai multa nevoie in poze)-1/350- luind planurile,dupa revista italiana Gente Motori.Asta era prin 1980-deci epoca de aur "duduia"la greu.Am lucrat vreo 2 ani(parca) si odata s-a organizat o expozitie de machete in oras(era ceva cu pionerii sau dracu mai stie ce era,c-am uitat).In fine,intr-una dintre zile,vine un ins de la partid si da cu ochii de macheta mea,care bineinteles avea ceva insemne de epoca,deh,asa era originalul.Pune ala cateva intrebari,i se raspunde ce,cine si mai ales cum.Si unde s-apuca boul de gemut ca o fi,ca o pati,ca insemne dusmanoase-n sus si-n jos.Degeaba i s-a explicat lu'tovarasu'ca e macheta,ca asa era,ca istoria ca bla bla,ca ala nu si nu.In fine,dupa ce s-a terminat expozitia,cuirasatul meu s-a dus,naiba stie unde,da' nu l-am mai gasit.Atunci au plecat si "Transilvania"si "Sourcouf"(ce gaseam si eu prin Modelismul acelor ani).
Dupa o vreme am aflat ca ar fi "in colectia privata"a lu'tovarasu respectiv,asa,sa fie de exemplu.
N-am mai lucrat Bismarkul niciodata,dupa ani l-am pus pe cala pe Yamato,cam 1/500.In timp,insa,am renuntat la nave.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 July 2008 - 10:00 AM
Postat 19 July 2008 - 01:47 PM
http://modelingmadness.com/reviews/misc/sh...montesuboat.htm
http://www.modelshipgallery.com/gallery/ss...m/rm-index.html
Cat despre bismark, sa inteleg ca vrei numele culorilor?Sau cum?
Postat 19 July 2008 - 01:49 PM
Longinus, la 19 Jul 2008, 10:58, a spus:
Eu cred asa:n-am nimic impotriva machetei ce reprezinta Bismarkul pe fundul oceanului(n-am nimic cu ideea in sine,realizarea mai lasa loc de discutii,zic eu)dar parerea mea este ca nu reprezinti un"erou"(in fine,depinde de care capat al tunurilor te aflii!!)in moarte,ci il faci in glorie.Nu cred ca cineva ar reprezenta(la figurine ma refer)pe Hanibal,1/9 sa zicem,imediat dupa ce a baut otrava ce i-a pus capat zilelor ca sa scape de romani,schimonosit si cu toate accesoriile unei morti prin asfixie,etc.Mai degraba l-ar face in drum spre portile Romei,nu?
Eu pe Bismark l-am construit singur(deci imi cam dau seama de ce anume ai mai multa nevoie in poze)-1/350- luind planurile,dupa revista italiana Gente Motori.Asta era prin 1980-deci epoca de aur "duduia"la greu.Am lucrat vreo 2 ani(parca) si odata s-a organizat o expozitie de machete in oras(era ceva cu pionerii sau dracu mai stie ce era,c-am uitat).In fine,intr-una dintre zile,vine un ins de la partid si da cu ochii de macheta mea,care bineinteles avea ceva insemne de epoca,deh,asa era originalul.Pune ala cateva intrebari,i se raspunde ce,cine si mai ales cum.Si unde s-apuca boul de gemut ca o fi,ca o pati,ca insemne dusmanoase-n sus si-n jos.Degeaba i s-a explicat lu'tovarasu'ca e macheta,ca asa era,ca istoria ca bla bla,ca ala nu si nu.In fine,dupa ce s-a terminat expozitia,cuirasatul meu s-a dus,naiba stie unde,da' nu l-am mai gasit.Atunci au plecat si "Transilvania"si "Sourcouf"(ce gaseam si eu prin Modelismul acelor ani).
Dupa o vreme am aflat ca ar fi "in colectia privata"a lu'tovarasu respectiv,asa,sa fie de exemplu.
N-am mai lucrat Bismarkul niciodata,dupa ani l-am pus pe cala pe Yamato,cam 1/500.In timp,insa,am renuntat la nave.
Ce cretin!!!Normal ca boul comunist il vroia pt. el acasa in cocina.
Postat 19 July 2008 - 02:27 PM
Macheta de la Revell mi s-a parut cea mai aproape de realitae.
La marimea aia, la pensula ... incepator ... probabil ca vei fi dezamagit.
Postat 19 July 2008 - 05:18 PM
1....................
2----------------
E acelasi model.
Fata de nenea ala eu o sa par beat
Aceasta postare a fost editata de tgr: 19 July 2008 - 05:20 PM
Postat 21 July 2008 - 09:55 PM
pt crios: m-am gandit si eu la treaba cu pensula si de aceea cred ca am sa fac si o mica investitie intr-un aerograf.mai ramane sa ma si joc cu el pana ma prind care e spilul cu vopsitul cu el.sincer mi-ar di placut o macheta si mai mare dar nu am vazut decat una si sunt prea scumpe pt mine.nu-mi permit sa dau sute de euro pe o macheta.
Postat 21 July 2008 - 11:32 PM