Forum Machete,Modelism,Hobby: Vreau sa fac un zeppelin la scara - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vreau sa fac un zeppelin la scara

#1 Useril este offline   stealth 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 09-June 08

Postat 05 July 2008 - 02:38 PM

Salutare , vreau sa fac un Zeppelin fara motor-elice ,sa pluteasca doar,il voi tine ancorat ; de 3 metri lungime si vreun metru grosime , astept orice sfat si indrumare in ceea ce priveste constructia, materialele folosite si sursa de Heliu.
Pentru inceput,eu voi face scheletul din sarma de aluminiu de 2-3mm grosime dar nu stiu precis ce material sa folosesc la anvelopa ; din cate stiu Heliul iese chiar prin cele mai impermeabile materiale. M=am gandit la material din care se fac copertinele,banerele; e potrivit?
Va rog, dati-mi niste sfaturi.
Multumesc mult.

#2 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 07 July 2008 - 07:34 PM

Vezi postareastealth, la 5 Jul 2008, 14:38, a spus:

Salutare , vreau sa fac un Zeppelin fara motor-elice ,sa pluteasca doar,il voi tine ancorat ; de 3 metri lungime si vreun metru grosime , astept orice sfat si indrumare in ceea ce priveste constructia, materialele folosite si sursa de Heliu.
Pentru inceput,eu voi face scheletul din sarma de aluminiu de 2-3mm grosime dar nu stiu precis ce material sa folosesc la anvelopa ; din cate stiu Heliul iese chiar prin cele mai impermeabile materiale. M=am gandit la material din care se fac copertinele,banerele; e potrivit?
Va rog, dati-mi niste sfaturi.
Multumesc mult.

salut! in primul rand, nu stiu cat de recomandat ar fi materialul de banner intrucat e foarte greu... cunosc, pentru ca lucrez cu asa ceva... eventual, daca ai reusi sa gasesti material din care se confectioneaza saltelele de apa... la firma unde lucrez, a fost cumparat un zeppelin pe care se puneau tot felul de mesaje publicitare, pentru expunerea lui la targuri, si era facut din cauciuc de genul... umplut cu heliu chiar plutea ancorat... o sa incerc sa aflu firma de unde a fost cumparat si poate gasesti la ei ceva material de genu... maine insa, cand ajung la birou!
P.S.: vrei sa-l faci pe regretatul hindenburg?

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 07 July 2008 - 09:52 PM

Salutare "invizibilule"(Stealth asta inseamna,nu-i asa?).
Tu vrei sa faci un aerostat(dirijabil)anume sau un dirijabil si atat? :clapping:
Nu le am eu cu astea,dar ma gandeam ca in anvelopa(asa cum o descrie f.bine Virusu@)sa folosesti baloane,din cele obisnuite,umplute cu heliu. :yahoo:
Si ca tot veni vorba:ce-ai de gand sa faci cu dirijabilul?o sa-l ti in casa?sau afara?-nu de alta dar cu soarele de vara,nu-i de jucat;stiu ca heliul nu este inflamabil,dar ca orice gaz,la caldura se dilata.In lumea reala,dirijabilele sunt protejate la exterior cu o vopsea ce are in compozitie oxizi de aluminiu,tocmai ca sa indeparteze razele solare si sa previna dilatarea gazului.
Succes si sa pui poze!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi