Achtung: Ist Heiß ! Atentie : Este fierbinte! 1/35
Postat 04 July 2008 - 11:41 PM
Vreau sa fac un peisaj hibernal care sa contina un mortier, acela de la Zvezda cod 3503 "120mm Mortar with crew". N-am idee daca piesa din kit necesita imbunatatiri, cred ca am sa studiez niste foto dar momentan este prea cald.
Au trecut 3-4 ani de la achizitionarea kitului, cred ca a sosit vremea lui!
Mortierul va fi privit de un neamt zgribulit, zgribulitul va atentiona: "Atentie, este fierbinte!", privitorul cunoscator o sa deduca faptul ca mortierul este proaspat abandonat deci posibil dusman in proximitate. GRESIT! Marsavul autor, terfelind acest hobby practicat de gentlemenii, se gandeste ca in conditii de front orice gaura le pare fierbinte nemtilor.
Neamtul este un rasinos achizitionat de la danusmaximus si chipul rozaliu este opera maestrului, banuiesc.
Cred ca am sa-l inarmez cu un MG-42, asta dupa ce-i fabric inca o manusa.
Mortierul si minipeisajul aferent vor fi astfel concepute incat sa scoata in evidenta migaloasa atentie a artistului (adica Eu) in realizarea neamtului. Fiind postat aici, la figurine, textul va lipsi dar dinamica lucrarii coroborata cu cromatica desavarsita va face cat 1000 de cuvinte.....asta cu conditia sa acceptati faptul ca actiunea se desfasoara pe Frontul de Rasarit, mortierul este rusesc iar neamtul NU este Walter Armbrusch, NU este din Kampfgruppe Hansen, deci actiunea NU se desfasoara in Ardeni!
Daca, in loc sa veniti cu sfaturi, tehnici, indemnuri si (foarte important) extazieri mistice, imi veniti cu argumente din carti (fie ele si de istorie) care sa bata moneda pe faza cu Ardeni...eu ma supar, imi iau jucarelele si solicit adminilor stramutarea in "Diorame & vignete" si acolo.... Fritz este arian pur, fiu de mexican, tata-sau a facut parte din armata faimosului revoluţionar mexican Francisco, zis Pancho Villa, conducător al mişcării armate ţărăneşti din nordul Mexicului în timpul Revoluţiei din 1910–1917. A luptat si sub conducerea lui Emiliano Zapata..... asa ca-i absolut normal ca feciora-su sa poarte banduliera..
Astept ajutorul si sustinerea voastra (ma mobilizeaza chiar si dorinta de a face altfel decat ma sfatuiti )
Krasivaia Siberia ! sau Viva Zapata!
Postat 14 July 2008 - 09:43 PM
Ca aveai ceva de convertit la rasinos ca sa semene cu Heroul mai sus amintit...Cel mai tare la nemtalau mi se pare cutitul de la veston, foarte interesant locusor si-a gasit sa isi infiga pummnalul....
Asteptam rezultate....
Mortierul arata destul de bine la prima impresie....
Postat 13 October 2008 - 08:29 PM
Am adunat vopsele necesare, am dat un alb murdar 28 Humbrol urmat de un Revell alb semimat.
Stratul 3 alb de la Gunze, pe chip Vallejo, basmaua Agama A52M, casca si salba cu Gunze 211.
Casca si basma Ivory de la Marabu, cartuse Revell 94
Pe curand!
Postat 14 October 2008 - 11:34 PM
Peste tot harnasamentul am dat cu "zapada fina" (ivory de la Marabu), am montat manusa stanga iar pentru dreapta am improvizat.
Riduri si umbre pe chip cu tabacco de la Marabu
Am montat un MG-42 cu curea din carte de joc si un bidon de apa iar in buzunarul pantalonilor am lipit o piesa (pumnal, lanterna, vibrator ..in functie de imaginatia fiecaruia), si peste acestea s-a asternut zapada sub forma de ivory
L-am lacuit cu Sinto Peinture spray lac mat si urmeaza sa-i vopsesc cizmele-bocanci
Trebuie sa incep lucrul la postament si peisaj..vreti, nu vreti eu va tin la curent
Postat 15 October 2008 - 08:35 PM
Degrelle, la 15 Oct 2008, 20:18, a spus:
Merci
Am decupat o rondea din komatex de 3mm, pe ea am lipit (cu super glue) polistiren extrudat. Polistirenul l-am subtiat si l-am adus la diametru cu un cutter.
Cu aracet am tras o pelicula camuflajo-protectoare si apoi am presarat bicarbonat. in functie de rezultat maine urmeaza o vopsire cu alb si zapada Noch sau un nou strat de aracet.
Inainte de ninsoare am facut un studiu de pozitie, aceasta imi pare a fi pozitia definitiva
Foto este nashpa dar vroiam sa subliniez faptul ca am lucrat si la cutia cu munitie (verde Agama si zapada ivory Marabu).
Pe maine
Postat 16 October 2008 - 12:00 PM
- am aplicat un strat de Gunze alb
- a urmat un strat de aracet
- am plantat iarba (Noch) si boscheti (radacini)
- ninsoare (zapada Noch).
Am "rascolit" pamantul de sub zapada (amestec acrilice)
- am montat mortierul
- l-am "fulguit" cu solutie de ivory de la Marabu
- am montat cutia cu munitie si un sac, folosind ivoty pentru chiciura de pe boscheti
Pe maine !
Postat 16 October 2008 - 09:56 PM
Deschide poza,am incercat sa o aduc la scara 1/1(pachet necartonat de cca 80 mm lungime reala).
De cele mai multe ori pachetul se livra impreuna cu foitele de hartie,sau soldatii impachetau tigari in hartie de ziar(foto pachet nedesfacut absolut autentic)Este timbrat,iar pretul marcat era de 4 RM(ReichMarks). Aceasta marca de tutun a fost produsa asa cum arata in poza,intre anii 1937 si 1945.
P.S.-mai am si accesorii de gen(din capturi)Made in USA,dar pentru ca ai subliniat ca nu vorbim despre Ardeni 1944,nu-ti livrez "american tobacco" .
Succes.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 16 October 2008 - 10:00 PM
Postat 16 October 2008 - 10:44 PM
Poate gasest si un bipod pentru MG prin vreo cutie, daca nu se poate face usor din culee trasa la cald.
PS MG-ul este MG34, nu 42 si felicitari pentru gamela, imi place f. mult cum ai pus-o...
Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 16 October 2008 - 10:47 PM
Postat 17 October 2008 - 11:07 AM
Panzer_Grenadire, la 16 Oct 2008, 23:44, a spus:
Poate gasest si un bipod pentru MG prin vreo cutie, daca nu se poate face usor din culee trasa la cald.
PS MG-ul este MG34, nu 42
Fratioare, din pacate, am finalizat lucrarea si n-am chef sa-mi intrerup entuziasmul izbandei pentru modificari...MG34-ul (Merci) este ancorat bine de rucsac...treaba lui daca este nevoit sa fuga prin lastaris
Longinus, la 16 Oct 2008, 23:46, a spus:
Multumesc mult pentru promptitudine, "tutunul" imi trebuie pentru alt proiect (aflat in stadiu de vise/fantasme/crezuri). Sa nu crezi ca am apelat direct la tine, am pierdut 2-3 ore , evident, fara rezultat.
Postat 17 October 2008 - 11:50 AM
Zis si facut
Foto de final
Offffff, se vede postamentul postamentului
..........trebuie sa derulez, putin filmul inapoi:
Deslipesc rondeaua de pe obuz, deslipesc obuzul de pe postament (DAISO Cluj )
Rondela devine lisa, o reintroduc in placa de komatex, curat lacul mat, curat primerul transparent, ingrop obuzul
Pardon! Jumulesc rugina lipita cu superglue (o duc la chioscul parasit), nu-l mai deranjez pe hartman_ace pentru aerograf, nici nu mai folosesc suportul de uscare, Tamiya, ce valoreaza greutatea lui in aur
Si nici nu mai plec in Bulgaria sa dau leva pe aceasta scrumiera penibila
am revenit
[center]Achtung: Ist Heiß ![/center]
Alte aspecte
Pe placa, in stanga am sa montez o frumoasa eticheta. Exista posibilitatea (sanse mici) sa pun alaturi si motzul proiectilului, ogiva si mecanismul fiind vizibile...dar asta-i alt film, aici este... [center]Einde[/center]
Aceasta postare a fost editata de alexie: 17 October 2008 - 11:51 AM