Forum Machete,Modelism,Hobby: PUTEM GASI O METODA DE PUNCTAJ LA CONCURSURI ?? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

PUTEM GASI O METODA DE PUNCTAJ LA CONCURSURI ??

#1 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 02 July 2008 - 03:33 PM

Deschid acest topic din doua considerente:
- unul ar fi ecologic (poluare a topicului, alea-alea.......stiti voi) fata de organizatorul, participantii, comentatorii si votantii recent incheiatului concurs Cei mai buni dintre cei buni, Concurs virtual de modelism 2008
- al doilea ar fi de incercare de stabilire a modalitatii de intocmire a clasamentului unui astfel de concurs. Cred ca ar trebui stabilita o formula dupa care sa se faca repartizarea concurentilor pe locuri.

Mentionez ca nu am gasit pe forum un alt topic in care sa se discute clar o modalitate de clasificare a participantilor. Am gasit ceva in Urmatorul concurs dar acolo subiectul de la care s-a plecat este cu totul altul. Stiu ca s-a mai discutat prin diverse topicuri dar sunt prea raspandite parerile si ar trebui adunate la un loc.

Deasemenea, ma feresc sa folosesc termenul de "jurizare" intrucat regulile de apreciere a lucrarilor raman la latitudinea organizatorului.
Pana la urma si modalitatea de punctaj poate fi hotarata de organizator dar acest topic se vrea un ajutor catre o clasificare cat mai corecta.

Ramane de vazut daca merita discutate cele de mai sus si daca se poate impune o astfel formula.

Intai o mica replica:

Vezi postareacrios, la 1 Jul 2008, 15:21, a spus:

Cand am afisat n-a avut nimeni nici o idee de jurizare alta decat a mea pe care daca ar fi vrut cineva sa i-o argumentez o faceam la vrema respectiva. Amu cand s-o terminat ... hop si ideea.
Inca o chestie la care nu ma mai bag de acum inainte ...

Consider ca postarea ta de aici (citata partial mai sus) ma vizeaza pe mine intrucat eu am fost cel ce a venit primul cu ... "hop si ideea" in legatura cu clasamentul.
Ai facut afirmatiile in mod public, drept pentru care vreau sa vin cu niste precizari:

- dupa cum ai vazut pe parcursul topicului concursului, am citit destul de atent (zic eu) regulamentul (cel putin partea cu votarea)
- "cand ai afisat", la fel ca si tie, mi s-a parut in ordine modalitatea de a stabili clasamentul
- ideea a facut.."hop" in momentul cand Victor a afisat clasamentul pentru locul 2. Hop-ul a fost declansat in special de lipsa clasamentului pentru locul 3 (si e foarte bine ca s-a intamplat asa) si de intrebarea lui "si acuma ce facem ca avem balotaj ?"
- cu 4 postari inaintea ta am scris clar ca mai bine folosim regulamentul asa cum e; Ok, recunosc, m-a luat valul dar apoi mi-am dat seama ca nu e corect sa schimbam regulile pe parcursul jocului dar se pot lua (speram eu) in consideratie ideile pentru viitor.
- hai sa fim oameni in toata firea in legatura cu afirmatii d'astea "nu ma mai bag de acum inainte" (de fapt, de aici mi-a venit "aprinderea" ca sa zic asa). Ce naiba, nu suntem nici la pension de domnisoare, nici la groapa cu nisip sa ne luam jucariile si sa plecam pentru ca s-a strambat Gigel la noi.

- IMI CER MII DE SCUZE PENTRU POLUAREA TOPICULUI concursului cu ideile despre clasament

Atat, nu mai zic nimic in plus in legatura cu postarea ta !

Acum apropos de aplicarea STRICTA a clasamentului si regulamentului ACTUAL:

- vreau sa precizez de la inceput ca nu am absolut nimic impotriva ocupantilor primelor 3 locuri din clasamentul dat de Victor (asta ca sa nu se interpreteze altfel decat STRICT TEHNIC). Ba.................in fine, veti vedea.

- ati vazut tabelul atasat de Victor ?

Imagine atasata: tabel_clasament.JPG

- STRICT CONFORM REGULAMENTULUI, din acel tabel ar rezulta un pic alta clasare pe podium. Probabil ca lui Victor i-a venit "hop o idee" si a judecat intr-un anume fel. FOARTE BINE A FACUT, sorry tizule [laure] dar clasamentul mi se pare corect asa cum e dat de Victor.

Ca sa ma explic:
- locul 1___ e clar: wurgerul japonez[16] Imagine postataImagine postataImagine postata=> diadema, sceptru, contracte, interviuri, hranim Africa, "Free Willy", aparitii pe coperti la publicatii de specialitate, limuzine, artificii, sampanie, ga........s.a.m.d.

- locul 2 __ balotaj 1-0-9[9] cu radub[9] => (conform regulament actual)=> din rezultatele pentru locul 3 se alege radub[10]
- deci ocupantul locului 2................radub

- mai departe: locul 3______ cele mai multe optiuni: radub[10] (nu merge ca e deja pe locul 2), urmatorul: wurger[8] (nu merge ca e deja pe locul 1), urmatorul: .............. laure[7] :whistle: ?!?!

Repet: SUNT TOTAL DE ACORD CU CLASAMENTUL DAT DE VICTOR indiferent cum a gandit cand l-a intocmit.

Pentru viitor consider ca se poate pleca de la ideea lui crios in legatura cu departajarea pe locuri dar, asa cum am zis si in topicul concursului, ar trebui sa se tina cont si de clasificarea pentru locul superior.
Din pacate, pentru balotaj la locul 1 nu se poate tine cont decat de clasificarea pentru locul 2 (eventual se poate merge catre 3). Si astfel se poate ajunge la ideea ca.........

..... Ar mai fi varianta cu punctaj gen cea a lui Danu cu obligativitatea votarii tuturor lucrarilor (ati vazut ca s-au creat neintelegeri prin votarea doar a primelor 3 locuri la concursul din decembrie 2007)

Ceva pareri...???

Gata deocamdata, ca ma doare ...tastatura !

#2 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 02 July 2008 - 04:54 PM

Da.

#3 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 02 July 2008 - 05:58 PM

singurul motiv pentru care am preferat acest clasament a fost urmatorul : faptul ca 1-0-9 a cistigat 10 voturi pentru locul intii fata de radub care a cistigat 3 voturi pentru locul 1,daca ma luam pentru voturile pentru locul trei era exact invers de asta am oferit solutia de compromis cu doi cistigatori pentru locul 2 aprozaristica cum era.
sa spun cinstit si pe mine m-a dat peste cap regulamentul votului,mai ales ca nu am vrut sa le citesc pina pe 30 seara tocmai pentru a fi cit de cit impartial la acordarea premiului de excelenta
poate ca am gresit ,poate ca am judecat corect,nu stiu,asta este,poate ca trebuia laure pe locul 3,repet nu stiu
asta a fost decizia mea ,buna sau proasta
imi pare rau de aceste discutii inutile dupa parerea mea repet inca o data
puteti sa afirmati ce vreti asta este hotarirea mea si acesta este ultimul meu cuvint :whistle:

#4 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior
  • Postari: 1073
  • Inregistrat: 14-December 04

Postat 02 July 2008 - 06:44 PM

Dupa parerea mea personala daca s-ar fi dat puncte in functie de voturi totul ar fi iesit clar si concis.
De exemplu daca se aplica pt fiecare vot de loc 1 - 10 pct, pt viecare vot de loc 2 - 9 pct ...... vot loc 10 - 1 pct ar fi iesit:
wurger - [16v*10p]+[8v*9p]+[8v*8p]+[3v*7p]+[2v*6p]+[1v*5p] = 334p
109 - ......... = 287p
radub - ......... = 275p

s.a.m.d.

:whistle:

#5 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior
  • Postari: 999
  • Inregistrat: 20-February 07

Postat 02 July 2008 - 08:02 PM

concursul sa facut dupa un punctaj total gresit

#6 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 02 July 2008 - 08:04 PM

Un sistem de punctare banal

#7 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 02 July 2008 - 08:08 PM

Nu mi se pare corect ca cei ce nu au participat la concurs sa voteze,eu consider ca cel mai bine era ca fiecare participant sa voteze,intr-o anumita ordine pe baza unui punctaj,pe ceilalti participanti,bine fara sa se voteze pe el insusi

#8 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 02 July 2008 - 08:11 PM

Domilor eu consider ca este cel mai corect sistem de punctare,acum depinde de parerea voastra,chiar as fi curios de ea

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 02 July 2008 - 10:34 PM

N-a sustinut nimeni ca as fi venit cu sistemul de punctare cel mai bun mai ales ca nici macar n-a fost sistem de punctare ci un sistem de clasare. Fiecare s-a clasat pe locul pe care l-au vazut majoritar votantii. Nici macar n-a venit careva cu o alta propunere sau macar o inbunatatire si da @alaur, te-ai simtit tu, dar nu era la adresa ta si era simplu de lamurit daca-mi dadeai un telefon. Te lamuream in 10 secunde.
In rest va doresc din inima sa gasiti sistemul perfect de punctare in caz de concurs [daca il va mai organiza careva ca oricum remarca mea era la adres unia care a gatuit (ca doar nu credeati ca s-a suspendat un concurs numai din vina lui Radub) ultima tentativa de concurs la initiativa lui Laure].
Daca cumva va bate gandul ca as putea vreodata sa ajut cu ceva ... uitati!
Oricum o sa ma mai vedeti pe aici de la foarte rar pana la deloc.

#10 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior

Postat 02 July 2008 - 10:48 PM

De ce nu se organizeaza un concurs virtual fara premii ,bazat pe un punctaj,de exemplu -Cel mai bun pe luna X-

#11 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 02 July 2008 - 11:36 PM

Alaur invata sa pierzi cu demnitate. Totul a fost cat se poate de public.
Intradevar sistemul de clasare e un pic confuz,
puncte in functie de voturi mi se pare un sitem mai bun
adica locul 1=10puncte......locul10=1 punct era mult mai clar.-cum zicea si Mgc151184

Citeaza

wurger - [16v*10p]+[8v*9p]+[8v*8p]+[3v*7p]+[2v*6p]+[1v*5p] = 334p
109 - ......... = 287p
radub - ......... = 275p

iar @laur=188
deci.....

Si claudiu ce sens are sa te votezi tu si amicul tau, voi intre voi ca va cunoasteti,
si sa nu te voteze un necunoscut care e inpartial.!? :whistle: :wub:

Si nu inteleg,
juriul de ce e vinovat ?

Pacat ca era un inceput frumos..
Dar orice minune tine 3 zile nu?

Oricum
Felicitari premiantilor
Felicitari participantilor(nu restului de lenesi ale caror randuri le ingros si eu)

#12 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 03 July 2008 - 12:42 AM

Citeaza

Si claudiu ce sens are sa te votezi tu si amicul tau, voi intre voi ca va cunoasteti,
si sa nu te voteze un necunoscut care e inpartial.!?

Necunoscut pentru unii, cunoscut pentru altii. :lol:
Chiar a fost pacat ca numai 40 de useri au votat. :lol:
Eu unul speram la 100.Dar,de unde?

Felicitari castigatorilor si participantilor(ma auto felicit...cat de frumos poate fi asta :whistle: )!!!

Concursul a fost organizat de Victordegalati(si altii) care a dat si premiile.
Sistemul de votare il face cum vrea el(si ceilati organizatori) si se inscrie cine vrea.Cat timp regulile intocmite sunt urmate de la inceputul concursului pana la final, totul este ok.

Eu unul nu am bani pentru asta, dar as organiza si eu un concurs.Ca as folosi alt sistem de votare, e treaba mea.

Tot citind topicurile, vad ca totul se transforma intr-o telenovela melodramatica care nu prea are farmec.Preferam sa vad o macheta noua sau o diorama...
Tot ce nu mi-a placut la concurs este ca "EU" nu am realizat o lucrare mai spectaculoasa asa cum planuisem la un moment in timp.In rest, a fost distractiv.

Ma opresc aici cu adaugarile prin butonul "edit" ca ma transfom in Fernando si contribui si eu la serial. :wub:

Aceasta postare a fost editata de tgr: 03 July 2008 - 01:04 AM

#13 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 03 July 2008 - 09:10 AM

Putem oare gasi o metoda prin care sa incetam cu datul cu parerea de pe margine? Nu de alta, dar pana la postarea lui Tgr, a fost o discutie in care si-au dat cu presupusul doar oameni care n-au avut treaba cu concursul in calitate de participanti.

Ca sa parafrazez un mesaj de mai sus,
"Nu mi se pare corect ca cei ce nu au participat la concurs sa dea cu gura".

Si ca sa lamuresc intrebarea din titlul topicului, NU o sa gasiti o metoda 'imbatabila' de punctaj la concursuri. E la fel de buna metoda folosita acum cum e si metoda cu punctele. Asta e realitatea, si repet, nu prea vad de unde atata grija de pe margine, atata timp cat n-ati participat deci n-ati fost afectati direct.

#14 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 03 July 2008 - 09:29 AM

Fratilor! Cine a participat la concurs a citit regulile iar prin postarea lucrarilor a aceptat aceste conditii. A fost ideea lui Victor, asa ca trebuiea sa ne jucam dupa regulile facute de organizatori. PUNCT. La urmatorul concurs vor fi alte reguli poate. Le citim vrem sa participam ok, nu vrem iar ok. Mu mai cautati nodurile din papura! Asa s-a intamplat si cu propunerea lui Laur care dupa multe tehnicalitati a murit din fasa. ( :whistle: dupa ce am cautat 3 zile pe net documetatie si am si scos de la naftalina cu greu un kit :wub: pe care acum nu mai am un motiv sa-l finalizez)

Aceasta postare a fost editata de Cata: 03 July 2008 - 09:30 AM

#15 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 03 July 2008 - 10:04 AM

Da.

#16 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 03 July 2008 - 11:45 AM

Vezi postareaCata, la 3 Jul 2008, 08:29, a spus:

Asa s-a intamplat si cu propunerea lui Laur care dupa multe tehnicalitati a murit din fasa.

Competitia lui Laure a murit din mai multe motive. Am si eu o vina, dar nu am fost singurul. Mi-am cerut scuze in public pentru ce am facut eu - spre deosebire de alti implicati, eu macar mi-am inteles greseala. Sper ca imi voi gasi iertarea (Crios si Laure m-au ascultat si cred ca m-au inteles). Mai mult de atat nu pot face.
Eliminati confuzia si totul va fi OK.
Radu

#17 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 03 July 2008 - 01:49 PM

Vezi postareacartula, la 3 Jul 2008, 10:10, a spus:

Putem oare gasi o metoda prin care sa incetam cu datul cu parerea de pe margine?

Nu stiu, ma gandesc sa facem un poll cu care sa nu fim de acord.

Sfanta Leocadia, apara si pazeste !!! (Olaf - Mic manual de rugaciuni, cap IX Rugaciunea pentru minte, inima si harababura)

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 03 July 2008 - 01:53 PM

#18 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 03 July 2008 - 02:00 PM

Repet motivele si intentiile cu care am deschis acest topic:

Vezi postareaalaur, la 2 Jul 2008, 16:33, a spus:

Deschid acest topic din doua considerente:
- unul ar fi ecologic (poluare a topicului, alea-alea.......stiti voi) fata de organizatorul, participantii, comentatorii si votantii recent incheiatului concurs Cei mai buni dintre cei buni, Concurs virtual de modelism 2008
- al doilea ar fi de incercare de stabilire a modalitatii de intocmire a clasamentului unui astfel de concurs.
..........................................
Pana la urma si modalitatea de punctaj poate fi hotarata de organizator dar acest topic se vrea un ajutor catre o clasificare cat mai corecta.

Ramane de vazut daca merita discutate cele de mai sus si daca se poate impune o astfel formula.

Intai vreau sa-i raspund lui Romi pentru ca pare sa fie intr-o mare confuzie:

Vezi postareaRomi, la 3 Jul 2008, 00:36, a spus:

Alaur invata sa pierzi cu demnitate. Totul a fost cat se poate de public.

Esti sigur ca stii cui te adresezi ? Daca da, atunci spune-mi si mie ce-am pierdut si cum m-am comportat atunci cand eram lipsit de demnitate ?

@laur=188

Cred ca te referi la [ laure ] si cred ca tot lui i-ai dat replica de mai sus desi tot nu e clar de ce ai facut-o, pentru ca omu' n-a zis nimic, n-a contestat nimic, nici aici si nici la rezultatele concursului.

I-am mai spus cuiva: citeste atent de cateva ori si posteaza....... a doua zi. Se mai clarifica lucrurile.

Si nu inteleg,
juriul de ce e vinovat ?

Stai linistit ca n-ai ce intelege: NU A ACUZAT NIMENI JURIUL DE ABSOLUT NIMIC !

Pacat ca era un inceput frumos..
Dar orice minune tine 3 zile nu?

Oricum
Felicitari premiantilor
Felicitari participantilor(nu restului de lenesi ale caror randuri le ingros si eu)

De ce "pacat" ? A inceput, intradevar frumos pe 21 Decembrie 2007 si tot de atunci am stiut cu totii si ca se va termina, si cand se va termina (10 Aprilie 2008) , pentru ca ne-a anuntat Victor, asta e !

3 zile ?!?!...........parca ar fi mai mult din decembrie pana acu' !........ sau, la ce te referi? care-i "minunea" atat de efemera ?

Cu felicitarile e clar, aici sunt si eu de acord, le merita cu totii.

@victordegalati:
- repet: nu te acuza nimeni de nimic (cel putin nu eu). Ba dimpotriva.
- discutiile in acest topic speram sa duca spre o solutie agreata de cat mai multa lume.

@olaf: Cāt?

@Mgc151184 & Claudiu: sunt discutiile tehnice pe care le-as fi dorit aici. Din pacate, in urma postarilor se pare ca nu mai are rost.
Claudiu, foloseste butonul "Edit" ca te lungesti pe prea multe postari.

@crios: SCUZE pentru graba !

@cartula:
- il citez pe Olaf: Da !

Uite-o:
- cineva organizeaza concurs si anunta pe forum sau PM, nu conteaza
- se aduna participantii si isi stabilesc regulile public sau PM, nu conteaza
- se apuca de construit
- la final isi prezinta lucrarile public sau PM, nu conteaza
- se voteaza castigatorul INTRE EI, restul oricum nu conteaza
- se anunta castigatorii neaparat in mod public, conteaza !!!!
- se primesc felicitari sau nu; ............conteaza ???

Se canta cu abnegatie: Ce concurs frumos, ce concurs.......frumos !
Se pleaca la padure la gratar.

Multumesc pentru atentie ! Asta a fost tot.

Vezi postareaalaur, la 2 Jul 2008, 16:33, a spus:

..........
Ramane de vazut daca merita .

Oare....?
Eu cred ca nu ! Cred ca incep sa-l inteleg pe crios !

Din partea mea se poate inchide topicul.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi