Forum Machete,Modelism,Hobby: Magazie marfa 1:87 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Magazie marfa 1:87 Cand nu ai balsa merge si bambusul

#1 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 30 June 2008 - 07:12 AM

O magazie, o simpla magazie de marfuri, nelipsita in peisajul statiilor CFR.

NapierDeltic, pe langa talentul de care da dovada in reconstituirea planurilor, vezi 060DA, ne arata ca nu sta mai prejos cu modelismul si mai ales in ce priveste constructiile de la zero.

Prima parte a materialului, cu multe detalii si poze AICI

Va asteptam cu comentarii la articol

:whistle:

#2 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 30 June 2008 - 10:03 AM

Edit:
... aici a fost o dubla postare ...

Aceasta postare a fost editata de alaur: 30 June 2008 - 10:12 AM

#3 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 30 June 2008 - 10:11 AM

Super realizare ! Bravo ! :8P:

Si, ca sa fie si o carcoteala:

- usa glisanta din stanga pare sa nu se poata inchide; tocul usii depaseste planul de culisare a usilor (cel putin asa pare din poza). Cred ca sina este prea aproape de perete si de aici apare si problema de mai sus, si pozitia usii care, prin propria greutate (reala) ar trebui sa stea verticala. Oricum, cu usile alea glisante este ceva in neregula, nu "dau bine" la privire; cumva este si sina un pic deformata (sau asa s-a dorit) ??
Daca se doreste o reprezentare a unei constructii cu o structura oarecum deformata in timp (pereti ce nu mai sunt verticali [desi la cum arata, nu prea arata :lol: :whistle: ]) poate ar trebui niste urme de frecare pe perete, sub sina de culisare (poate si pe tocul usii).
Imagine atasata: Modelism_Feroviar_Magazie_Marfa_34.jpg

- daca am inteles bine, latimea baghetelor este 7,2mm (626 mm in realitate); daca la exterior au fost "debitate" in doua prin linia gravata central ceea ce le aduce mai aproape de realitate (~30cm), la interior au ramas la latimea originala (~60cm :-) ) ceea ce da un "ceva" la ochi in ceea ce priveste proportiile.

Zic si io :lol: :wub: !

;-)

P.S.
Se poate o poza mai detaliata a "texturii cartonului asfaltat" si detalii despre acel "praf (mineral)" ?

Aceasta postare a fost editata de alaur: 30 June 2008 - 10:14 AM

#4 Useril este offline   NapierDeltic 

• Nou venit
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 30-June 08

Postat 30 June 2008 - 06:35 PM

Salut, tocmai m-am nascut pe cartula :wub:

Multumesc de aprecieri.

Raspunzand criticilor:
Magazia e un subansamblu al unei diorame, deci i-am acordat atentia unui subansamblu (in special interiorul). am vazut destule modele cotate excelent (si care-mi placeau nespus), la care lipseau - nu subansamble - ci agregate (vezi motorul), si asta nu le scadea cu nimic frumusetea. Si la multe modele, detaliile (sa luam niturile...si sa zicem pentru avioane - sunt la dimensiunile buloanelor de cale ferata). Ba chiar remarc doua directii - modele (cu accent pe diorame) la care conteaza imaginea de ansamblu, si unde detaliile sunt exagerate (inclusiv vopsire, weathering, etc) , importanta fiind impresia generala, apropiata evident cat mai mult de realitate ; Si modele destinate privirii de aproape care sunt mult mai bine proportionate; ambele cai perfect justificate.
Usa "calca" bine, peretii sunt deformati (spre interior) in urma multiplelor manipulari - situatia se va ameliora cand va fi realizata si pardoseala. In caz de dubiu pot pune o poza cu usa la orizontala, lasata pe rama. Deformarea structurii in timp nu a fost luata in calcul.
Sina nu-s-a dorit asa, e cea mai buna varianta dintre lumile posibile (mie :whistle: ): agrafa "oteloasa", indreptata.

Si ultima obs, dar nu in cele din urma. Sunt incepator :lol: .

Cele bune

P.S. Sunt membru nou, dar nu intru prima data pe cartula. Mi-a placut ce am vazut (greu de explicat in doua cuvinte ce inseamna asta). Salutari tuturor :lol:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi