romrail, la 19 Jul 2008, 09:20, a spus:
Despre dimensiunile pozelor: OK, or fi ele la rezolutie mica... dar sunt acolo. Nu ne impiedica nimeni ca, pentru proiecte serioase, sa luam legatura cu autorul si sa-l rugam sa ne puna la dispozitie un scan de rezolutie mare dupa o anume poza. In fond, totul tine de protectia colectiei... daca ar fi fost de rezolutie mare (asta o spun din experienta personala), toti s-ar fi repezit sa le scaneze, sa le copieze si ar fi circulat... Asa, autorul isi protejeaza sursele... Gandeste in stilul: "Ok, copiati voi ce vreti din astea mici, ca tot la mine sunt cele la rezolutie mare..!"
Personal, astept cu nerabdare restul cartilor din aceasta serie...
Dupa logica pe care o expui, ar insemna ca toti autorii de carti, care contin poze de calitate, nu neaparat de dimensiuni mari, ci subliniez de
CALITATE, redate grafic bine, sunt niste fraieri, daca nu chiar prosti ! Si ca asemena carti, nici nu mai au sens sa apara. Frica de scanuri si distributii ilegale via internet ar paraliza intreaga industrie tipografica de resort. Sa fim seriosi ....
Calitatea si numarul ridicat de carti ce apar in restul lumii, te contrazice si pe tine si pe autorul cartii despre care discutam. Eu cred ca explicatiile sunt mai simple si tin de un anumit mercantilism si lispa de respect pt. cumparator/cititor. Binecunoscute noua nu ?!
Asta ca sa ma exprim moderat ...
Daca acesta este "noul standard de calitate" promovat de Modelism Int. atunci, imi pare rau, nu voi mai astepta cu nerabdare restul cartilor din aceasta serie ... ci cu amaraciune.
PS: si daca Modelism Int. e asa de preocupat de protectia drepturilor de autor, atunci cum se face ca a copiat fara jena si chiar redat, culmea la calitate mai buna decat restul pozelor

, fotografiile color de la paginile 87 si 88, care provin din revista germana "Klassiker der Luftfahrt" 1/08 ?! (
http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...c=3397&st=0 )