Panzer IV D - Franta 1940 kit Dragon 1/35
Postat 25 June 2008 - 05:05 PM
-Fotografii realizate in graba ? Mie imi par cam studiate putin unghiurile din care ai tras imaginile.
-Interesanta lucrare,insa sper ca nu e chiar gata,gata, ar mai trebui sa dai si cu ceva uleiuri pe macheta,poate si ceva praf mai accentuat pe ici pe colo.
Avand in vedere vopsirea monocroma,trebuie sa iasa ceva foarte frumos,dupa operatiile mentionate.
Va fi pus in diorama ,sau ramane asa ?
Completare :
-Incearca sa uzezi putin si obloanele,atat la interior cat si exterior,dar mai ales la interior .
Spor in continuare !
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 25 June 2008 - 05:14 PM
Postat 25 June 2008 - 08:34 PM
Dragos_P, la 25 Jun 2008, 21:31, a spus:
Lumina nu era prea buna, o sa revin maine cu alte poze.
Lumina e f.buna,nu-i neaparat cazul de alte poze,este destul de edificator ce-ai postat.Macheta arata bine,intr-adevar,dar nu pricep:cum adica n-ai uleiuri si prafuri?
Postat 25 June 2008 - 10:42 PM
Da-l bine cu lac lucios de la sinto, apoi da-i un wash si la sfarsit iar cu lac sinto dar mat.O sa fie foarte frumos.Are prea multe suruburi,gauri si scazamanturi sa le lasi asa.
Iti trebuie 30ron pt lacuri.
Eu, pe viitor o sa incer wash-uri cu vopsea tempera.Sunt foarte multumit de ele pana acum si sunt curios de cum va iesi(la tempera nu va mai fi nevoie de lac lucios).Nu-ti recomand totusi, pentru ca asta nu am incercat-o.Dar prima metoda da rezultat 100%.Asta cu conditiile:
1.Nu te zgarci cand dai cu lac(trebuie acoperit foarte bine)
2.Nu te calici(nu-l lasa sa se faca balta pe macheta)
Aceasta postare a fost editata de tgr: 25 June 2008 - 10:51 PM
Postat 26 June 2008 - 08:04 AM
Citeaza
2.Nu te calici(nu-l lasa sa se faca balta pe macheta)
Citeaza
Dragos, macheta a iesit foarte bine. Intr-adevar, trebuie sa faci putine umbre pentru a accentua detaliile. Apoi, cum zicea Wurger pe undeva, nu mai folosi, pe interiorul tancului, albul "de farmacie" ci un alb murdar. Treaba o poti remedia pensulind locul cu Future, in care ai pus putin tus maroniu inchis (sau amestec de rosu si negru). Asa impusti doi iepuri dintr-un foc: murdaresti putin albul si scoti in evidenta detaliile. Incearca intii pe altceva pina obti efectul dorit.
Din cite vad in fotografii ai incercat ceva "uzura" (canistre, aparatori), dar e bine sa o mai accentuezi nitel. Pe muchii folosete o mina de creion sau un drybrushing cu MM1404 sau 1405.
Sa lamurim si problema cu caliceala. Atentie cind folosesti lacul Sinto, este lac auto, cu un solvent destul de "rau". Lasa vopseaua sa se usuce bine, citeva zile bune, chiar o saptamina, apoi da in straturi subtiri succesive, fara sa faci baltoace , pina obti efectul dorit. E de dorit ca lacul sa fie dat cu aerograful si nu direct din doza.
Postat 26 June 2008 - 08:13 AM
Atentie, din cate am vazut in pozele alb-negru, capacele si chepengurile au la interior aceeasi culoare cu exteriorul (pentru a nu fi vizibile de la distanta cand sunt deschise). Interiorul nu e tocmai alb, e o nuanta de ivoar (fildes) adica un alb usor galbui.
Uzura - te-as sfatuii sa dai cu mina de creion moale pe la muchii, la capace si trape pe margine. Spalarea si accentuarea liniilor de panou poti s-o faci cu oxid de fier (umbra arsa) pe baza de ulei, luat de la unul din magazinele de la Hanul cu Tei. Vopseaua asta o poti dilua cu gaz de bricheta (din ala tip Zippo). Dar se da pe suprafata lucioasa (adica inainte dai cu lac lucios sau future si lasi sa se usuce foarte bine).
Bafta la modelit
Aceasta postare a fost editata de bogy: 26 June 2008 - 08:15 AM
Postat 26 June 2008 - 08:59 AM
Postat 26 June 2008 - 12:40 PM
Z-mare, la 26 Jun 2008, 09:04, a spus:
Acum am vazut si eu.
1.Nu te zgarci.
2.Nu exagera.
Eu am folosit tempera pe lac mat si apoi am putut sa sterg surplusul foarte bine.Chiar nu mai ramanea nimic.
Citeaza
Aici depinde mult de vopsea.Eu foloseam email (din aerograf).Dupa 20 min dadeam cat vroiam cu lac Sinto si nu se intampla absolut nimic.Il dadeam si din spray.Prima data l-am dat cu aerograful pentru ca nu aveam experienta cu spray-ul.Apoi m-am prins care-i faza si de acum numai asa il voi folosi(asta daca nu am decaluri normal ).
Aceasta postare a fost editata de tgr: 26 June 2008 - 12:46 PM
Postat 26 June 2008 - 09:48 PM
Ce se vede sub senila dreapta? Urme prea regulate de praf, ceva???
Aceasta postare a fost editata de Cata: 26 June 2008 - 09:50 PM