Forum Machete,Modelism,Hobby: KV1 Ehkranami - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

KV1 Ehkranami capturat

#1 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 18 June 2008 - 05:37 PM

KV1 (dupa Kliment Voroşilov - maresal rus) este un tanc rusesc greu, iar Ehkranami vine de la placile de blindaj suplimentare aplicate in 1941.

Kitul este produs de HobbyBoss la scara 1/48 si este facut "din cutie" 99,99% (i-am adaugat niste minere si inele de prindere la capota motorului). Este vopsit cu acrilice iar weatheringul este facut cu uleiuri. Am ales aceasta varianta de vopsire (Frontul de Est 1941) pentru ca una la mina mi s-a parut mai interesanta decit vesnicul verde rusesc, iar doua la mina pentru ca am scapat de pus decaluri. Si trei la mina daca stau sa ma gindesc, mi s-a parut o provocare fiind primul tanc vopsit in alb pe care-l fac.
In ceea ce priveste adevarul istoric , este posibil sa fiu pe linga . In sensul in care in aceasta varianta de vopsire am gasit fotografii (vreo 2-3) doar cu KV-uri simple (fara blindaje suplimentare). Atita paguba. Pina la urma daca n-am gasit eu, nu inseamna ca n-au fost :book:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 18 June 2008 - 06:05 PM

Serus !
Nu conosc istoria masinariei,nici nu cred ca are o prea mare importanta aici.
Reprezentarea vehiculelor uzate, de la mult spre excesiv,e una din placerile mele legat de machete de blindate.
Cazul de fata nu face exceptie,logic.
Probabil ca multi care vad macheta vor spune ca e prea ruginita,prea multa uzura,etc,etc.Toata lumea stie sa lucreze o macheta,mai putini sunt cei care o pot face,reprezentand un vehicul folosit la extrem ,sau unul abandonat.
"Carcoteala ":
1.Parca prea potrivite zgarieturile,pe zone !
2.Benzile negre de pe masinarie (la fel crucea pe nas),par prea curate,vopsite proaspat.
In rest ,mie imi place !

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 18 June 2008 - 06:08 PM

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 18 June 2008 - 06:17 PM

Zgirieturi incerc acum pentru prima data. E posibil sa fie cum spui tu. "Pe viu" dungile si crucea nu sunt chiar curate, dar alta-i problema. Am uitat pur si simplu sa aplic niste filtre inainte de lacul lucios si weathering, asta ar mai fi redus din contraste. Posibil sa incerc o usoara prafuire cu pigmenti.

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 18 June 2008 - 06:22 PM

Fratioare,ce mai,esti tare de tot! :hi:M-ai bagat in damblale! O singura si MARE carcoteala:nu e 1/72!!! :book: .De-abia astept sa ne intalnim,s-o vad pe viu!!!

#5 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 18 June 2008 - 06:25 PM

Nu la contrastul dintre negru si rest m-am referit. Probabil la ora asta (sau in general) ma exprim mai greoi.
E vorba de terminarea zgarieturilor unde incepe partea neagra. Deaia am zis ca parca ar fi vopsita proaspat dunga (de echipaj,binenteles).
Ma gandesc,oare nu ar fi mai nimerit sa apara pe negru,ori rugina ori vopsirea originala de dedesubtul acesteia ?
-Intreb doar,nu sfatuiesc . :book:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 18 June 2008 - 06:26 PM

#6 Useril este offline   viopa 

• Membru senior
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 01-September 07

Postat 18 June 2008 - 06:40 PM

Salut Marhaba, vad ca ai terminat lucrarea si nu pot decat s-a te felicit.Desi sunt avionar nu pot decat s-a spun ca-mi place.Toate cele bune!

#7 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 18 June 2008 - 06:44 PM

Orice sfat e binevenit Adrian. Adevarul e ca n-am zgiriat portiunile negre. Ma gindesc la asta. Ar trebui ceva zgirieturi albe, nu? Presupun ca negru era vopsit peste alb. Voi incerca sa vad ce iese.

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 18 June 2008 - 08:08 PM

Mie imi place,intr-adevar zgarieturile alea sunt oarecum"ordonate"ma refer la lungime si latime-asa lasa impresia din prima vedere-ar mai fi si treaba cu negru,insa astea s-au mai zis si n-are rost sa mai"bag"si eu.
Inmatricularea este inedita;este sovietica sau ce?
Repet,imi place :clapping: Bravo Ovidiu!

#9 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 18 June 2008 - 08:11 PM

Vezi postareaLonginus, la 18 Jun 2008, 21:08, a spus:

Mie imi place,intr-adevar zgarieturile alea sunt oarecum"ordonate"ma refer la lungime si latime-asa lasa impresia din prima vedere-ar mai fi si treaba cu negru,insa astea s-au mai zis si n-are rost sa mai"bag"si eu.
Inmatricularea este inedita;este sovietica sau ce?
Repet,imi place :clapping: Bravo Ovidiu!

Inmatricularea este germana. Dupa cum spuneam este un tanc capturat de nemti pe frontul de est - 1941.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cpkv1.jpg

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 18 June 2008 - 08:18 PM

#10 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 20 June 2008 - 01:38 PM

Bravos! O executie de exceptie! Personal cred ca si contrastul zgarieturilor si negrul crucilor este amplificat de fondul inchis pe care a fost fotografiat modelul. Poate daca era pe alb aratau altfel. In fine, o prafuire cu pigmenti trebuie facuta. :clapping:
Si poate ne arati si noua cum ai facut zgarieturile si uzura excesiva de pe burta.

Aceasta postare a fost editata de Cata: 20 June 2008 - 01:39 PM

#11 Useril este offline   Mario Bentivoglio 

• Membru senior
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 19-May 07

Postat 20 June 2008 - 02:21 PM

Great work Marhaba!!!!

bravissimo !!!!! (very very good...in italian.... :clapping: )

Good luck for your next tank!!!

ciaoo
mario :clapping:

Aceasta postare a fost editata de Mario Bentivoglio: 20 June 2008 - 02:21 PM

#12 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 20 June 2008 - 04:08 PM

Multam Cata, grazie Mario. Weatheringul si zgirieturile sunt gacute cu uleiuri. Zgirieturile cu ajutorul unui fir de par prins intr-o penseta cu actiune inversa. Vopseaua de ulei adera la fix de firul de par. Dezavantajul este ca-i trebuie 12-24 de ore sa se usuce zgirieturile. Culoarea folosita la zgirieturi este Raw Umber.

#13 Useril este offline   Mario Bentivoglio 

• Membru senior
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 19-May 07

Postat 21 June 2008 - 10:14 AM

Vezi postareamarhaba, la 20 Jun 2008, 16:08, a spus:

Multam Cata, grazie Mario. Weatheringul si zgirieturile sunt gacute cu uleiuri. Zgirieturile cu ajutorul unui fir de par prins intr-o penseta cu actiune inversa. Vopseaua de ulei adera la fix de firul de par. Dezavantajul este ca-i trebuie 12-24 de ore sa se usuce zgirieturile. Culoarea folosita la zgirieturi este Raw Umber.

Hi Marhaba...I think you're writing abut wheathering....
You did an excellent work!!!

I like it very much!!!!

Spor la modelit!!! :clapping:

ciaoo
mario

#14 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 21 June 2008 - 11:37 AM

Tancul arata extraordinar de bine , am totusi o nelamurire. Stiu ca in cartea lui Regenberg si Scheibert nu e nici o poza cu KV-1 de deasupra insa celelate tancuri rusesti capturate aveau pe fata superioara a turelui ori a zvastica ori o cruce de dimensiuni considerabile pentru a nu fi confundate de Luftwaffe, prin urmare n-ar trebui sa aibe si asta?

#15 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 21 June 2008 - 12:40 PM

Ceea ce a reprezentat Ovidiu ca si inmatriculare,pentru acea perioada,este unul din aproximativ 50 KV-1 capturate de germani,trimise pentru reparatii in Germania,iar la revenirea lor pe front,au fost incadrate ca "subdivizii" in 1,8 si 22 PanzerDivision,daca nu ma insel,. Marea majoritate a echipajelor fiind voluntari (a se citi dezertori) in armata lui Vlasov.
Este ceea ce intrebase Longinus mai sus.
Aceasta inmatriculare este mai inedita,hai sa zicem, tocmai datorita crucilor alea mari si banda neagra,insa in marea lor majoritate aveau acea banda si pe verticala turelei,dispusa transversal pe aceasta tocmai pentru identificare aeriana.
Nu stiu daca in acelasi an sau mai tarziu s-a trecut la crucile albe,de mari dimensiuni,pentru identificarea capturilor,atat de la sol cat si din aer.Adica exact ceea ce zici tu,cruci de mari dimensiuni puse si sus pe turela,sau in spate,pe capacul motor.
Insa cu siguranta au fost si exceptii de la regulile impuse in armata germana.Mai mult ca probabil aparea si cate un drapel cu zvastica,insa neexistand poze,putem doar presupune asta.

#16 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 21 June 2008 - 03:22 PM

Vezi postareaAdiP, la 21 Jun 2008, 13:40, a spus:

...,este unul din aproximativ 50 KV-1 capturate de germani,trimise pentru reparatii in Germania,iar la revenirea lor pe front,au fost incadrate ca "subdivizii" in 1,8 si 22 PanzerDivision,daca nu ma insel...

Asta explica si de ce erau vopsite "de fabrica" si nu doar "varuite " asemeni camuflajului de iarna executat de soldati pe front.

#17 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 23 June 2008 - 09:43 AM

Vezi postareamarhaba, la 21 Jun 2008, 15:22, a spus:

Asta explica si de ce erau vopsite "de fabrica" si nu doar "varuite " asemeni camuflajului de iarna executat de soldati pe front.

Dupa aflarea acestei povesti, vin eu si va intreb: Nu cumva culoarea de baza din poza originala este galben? :clapping:

#18 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 23 June 2008 - 10:03 AM

Vezi postareaCata, la 23 Jun 2008, 10:43, a spus:

Dupa aflarea acestei povesti, vin eu si va intreb: Nu cumva culoarea de baza din poza originala este galben? :clapping:

Nu prea cred. Tancurile erau clar cu destinatie iarna ruseasca. N-avea nici un rost sa le faca galbene ca apoi sa dea trupetii cu var pe ele. In profilele color din diverse publicatii, sunt tot albe.

#19 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 23 June 2008 - 11:51 AM

Ceva imagini,zic eu mai concludente:
Imagine atasata: Kv_1_in_mars.JPG

Un profil din revista steelmaster:

Imagine atasata: Kv_1_steelmaster.JPG

Poze aferente in care ,se cam vede ca sunt albe "de fabrica",nu mazgalite.Imaginile provin din cartea "Captured tanks under german flag. Russian battle tanks.Shiffer Military",cine o are in dotare,poate confirma sau infirma povestea din topicul prezent :

Imagine atasata: Kv_1.JPGImagine atasata: Kv_1_2.JPGImagine atasata: Kv_1_3.JPGJPG]
Imagine atasata: Kv_1_4.JPG

Ca or fi fost sau nu galbene, ramane de vazut.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 23 June 2008 - 11:52 AM

#20 Useril este offline   malasorte 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 23 June 2008 - 09:01 PM

KV-uri capturate de nemti.

:clapping:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BEUTE_KV1.jpg
  • Imagine atasata: KV1_German.jpg