Forum Machete,Modelism,Hobby: nou in domeniu - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

nou in domeniu

#1 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 16 June 2008 - 10:04 AM

salut...sunt din iasi si de un an am inceput (mai de graba am fost influientat de cadoul unui amic - un FW 190 de la Italeri) sa construiesc machete...marturisesc ca sunt mai mult decat novice (mai degraba un nou nascut in domeniu :D)....vazand cam tot ce ati postat pe forum, mi s-a facut rusine cu ce am facut eu pana acum....vreau sa va felicit pe toti pentru dedicatia voastra pentru modelism (nu modeling :book: -sau poate si modeling) :dribble:
as vrea sa intreb ce ar fi de recomandat daca as vrea sa fac un vanator in culori romanesti (producatorul,scara)
eu pana acum am lucrat avioane numai la 1/72
va multumesc

#2 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 16 June 2008 - 10:35 AM

salut ! si bine ai venit in acest forum =)

#3 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 16 June 2008 - 10:40 AM

Salut !
De ce crezi ca ar trebui sa iti fie rusine ?
Fiecare a inceput de undeva,deci incepator in toate cele ! Depinde ce vrei sa faci pe viitor,cat de mult timp vrei sa acorzi acestui hobby,bani,spatiu,etc,etc.
Machete cu inmatriculari romanesti gasesti (in mare masura) aici :
http://www.parcmodels.ro/

Este un magazin mai mult decat serios,parerea mea.Binenteles ca mai sunt si altele,deci vezi ce ma zic si ceilalti !
Daca ai nevoie de lamuriri,ajutor si orice altceva,lumea de aici e destul de saritoare,mai ales cand e vorba de subiecte romanesti !
Apropo,daca nu ma insel, sunt cativa oameni in Iasi,care te-ar putea indruma mai mult si mai bine !
Spor in continuare !

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 16 June 2008 - 11:38 AM

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 16 June 2008 - 11:14 AM

Bine ai venit Tommy. Iti inteleg reticenta. Nu trebuie sa-ti fie rusine cu nimic din ceea ce ai facut. Mai degraba e rusinos atunci cand nu faci nimic. Asa cum spunea si AdiP, toti am plecat de undeva. Dureaza pana ajungi la niste rezultate cu care sa te mandresti. Oricum insa inveti mult mai repede atunci cand cineva iti arata punctual unde ai gresit si te sfatuieste de bine. De acum totul e in mana ta. Fie ca postezi ce ai lucrat pana acum, fie ca incepi ceva nou, suntem aici sa te sprijinim si sa te incurajam. Sa nu te superi daca o sa te corectam - asta e tot spilul.
In plus cred ca fiecare are pe acasa poze cu primele ciuperci. Cred ca ar fi interesant de creat un topic cu cele mai proaste lucrari ale noastre :book: :dribble:

#5 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 16 June 2008 - 11:26 AM

Vezi postareawurger, la 16 Jun 2008, 12:14, a spus:

Cred ca ar fi interesant de creat un topic cu cele mai proaste lucrari ale noastre :book: :thumbsup:

Subscriu si eu la ideea ta Wurger,cred ca ar trebui sa vedem (si sa radem de ale noastre-binenteles)cam de unde a inceput fiecare,respectiv cat de "departe" am ajuns ! :dribble:
Eu inca mai am una din primele machete,facuta din carton,a unui Me-109 G,dupa planurile din Modelism

@TOMMY !
Ahhhaaaa !!!!!!!!
Acuma m-am prins ,mai tommy mai ! Imi parea mie cunoscut numele.... !
-Pai de ce nu ai mai intrat pe mess ? Bine ai facut ca te-ai inregistrat aici !
Baga poze cu He-177 aici,sa-si dea lumea cu presupusul si parerea,sa vezi dupa aia....,expert ajungi !
La fel ,legat de navele din colectie!

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 16 June 2008 - 11:37 AM

#6 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 16 June 2008 - 06:41 PM

as baga poze cu he-ul dar cu tot vopsitul fantezist si cu faptul canu am mai schimbat pozitia trapei de sub carlinga (sper k nu va oripileaza prea tare limbajul....:D), mai mult o sa se sperie.....si pt ca mai vreau sa vad avioane si toate cele pe forum, treb sa feresc lumea de infarct
@ AdiP - am mai intrat pe mess dar pasager....acum,in per dinainte de bac e mai greu cu alte activitati

#7 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 16 June 2008 - 08:10 PM

pana la urma o sa adaug niste poze....im pun casca pe cap si masca de gaze (pe care chiar le am cu sprijinul neglijentei armatei romane) si ma pregatesc pentru critici.....va amintesc ca vopseaua e aplicata fantezist....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF0386.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0389.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0390.jpg

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 June 2008 - 07:35 AM

:book: :dribble: Cea mai haioasa inmatriculare pe care am vazut-o vreodata!!!
Bun venit printre noi. Eu am o vorba: problema nu e ca esti incepator, nime' nu s-a nascut expert, treaba e sa nu ramii incepator!!!! Intii priveste cu atentie ce au facut altii, citeste si invata tehnicile si pasii urmatii de ei, experimenteaza si tu (chiar daca nu-ti iese din prima), persevereaza, tine cont de circoteli si totul o sa fie OK!
Vad ca lucrezi destul de atent si ingrijit. Asta e bine. Un pic mai mare atentie la detalii ( lipitura de pe lungul fuselajului nu trebuie sa se vada). Imi pare ca ai aerograf, asta e bine, desi nu strica un stadiu de vreun an, doi la pensula! :thumbsup:

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 17 June 2008 - 09:17 AM

Nu e aerograf,e spray.
Are mai multe "gafe" (de ex. trapa de sub nas) dar se vor indrepta,din cate am inteles.
Oricum,arata mai bine decat A-26 Invader.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 17 June 2008 - 09:25 AM

#10 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 17 June 2008 - 09:38 AM

Vezi postareaAdiP, la 17 Jun 2008, 10:17, a spus:

Nu e aerograf,e spray.
Are mai multe "gafe" (de ex. trapa de sub nas) dar se vor indrepta,din cate am inteles.
Oricum,arata mai bine decat A-26 Invader.

Asta sigur ! Si mult mai bine decat multe ale mele de acum vreo 8 ani.

#11 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 17 June 2008 - 01:42 PM

da,multumesc frumos pentru incurajari..problema e ca inca nu am facut rost de un chit,care sa mascheze si alte greseli...e vopsit cu spray,din cate imi amintesc semi gloss...sper cat de curand sa-l mat-uiesc ca lumea
invaderu-ul l-am vopsit cu scobitori (am bagat scobitorile in tubul cu vopsea :dribble: )----nu am avut rabdare pana a doua zi sa iau pensule...asta se intampla acum un an...din fericire, acum am un stoc bun de pensule si vopsele
@AdiP---multumesc pentru sfaturile de pe mess....am invatat putin cum sa fac si uzura..o sa fac o experienta pe urmatoarea macheta...
@wurger---ma asteptam la mai multe carcoteli :book:

#12 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 17 June 2008 - 01:47 PM

aaaa...si vroiam sa mai intreb...care e diferenta intre matrita in negativ si in pozitiv? stiu ca e oarecum aiurea,avand in vedere ca sunt si alte posturi cu aceste lucruri,dar avand in vedere timpul limitat pe care il am (ca mai am de invatat....:(( ), nu am timp sa caut.....multam fain

#13 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 17 June 2008 - 01:52 PM

Alea in negativ au toate detaliile gravate in adancime (sapate / sant), celelalte viceversa!

#14 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 17 June 2008 - 03:51 PM

Vezi postareaeugen, la 17 Jun 2008, 14:52, a spus:

Alea in negativ au toate detaliile gravate in adancime (sapate / sant), celelalte viceversa!

multam fain

#15 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 18 June 2008 - 02:33 PM

alta intrebare, in nimicnicia mea de incepator: de ce lipsesc zvasticile de pe decalurile de la Italeri si Revell? avand in vedere ca sunt folosite ca simboluri militare....nu inteleg

#16 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 18 June 2008 - 02:50 PM

Vezi postareatommy, la 18 Jun 2008, 15:33, a spus:

alta intrebare, in nimicnicia mea de incepator: de ce lipsesc zvasticile de pe decalurile de la Italeri si Revell? avand in vedere ca sunt folosite ca simboluri militare....nu inteleg

Pentru ca in Germania e din cate stiu ilegala afisarea in public indiferent de context a zvasticii. E drept ca in majoritatea tarilor europene e permisa afisarea in context istoric si deci si pe machete (Romania face parte din categoria asta), dar pentru a nu avea machete ambalate special pentru Germania (si poate si alte tari cu restrictii similare), producatorul a preferat sa nu le mai includa.
O alta modalitate folosita de producatori (din pacate nu si de catre cei doi, desi e simpla) e impartirea simbolului in 2 sau 4 decaluri separate, care trebuiesc combinate pentru a obtine o zvastica (adica e taiata pe jumate sau pe sfert).

#17 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 18 June 2008 - 04:10 PM

salut
intre o varianta la mate si un roman si o poezie la romana, mai plasez o aeronava (pentru a fi batuta cu rosii si alte cele vegetale sau animale), una din preferatele mele (pana sa le vad pe ale voastre :book: )...cred ca nu e nevoie sa precizez ca e un SM 79....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SM_79_Upper_side_2.JPG

#18 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 18 June 2008 - 04:12 PM

aaaa...multumesc, cartula
mai am poze dar fiind mai mari de un mega, treb sa mai asteptati pana lemai micsorez....so...fire away,gentlemen

#19 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 20 June 2008 - 04:59 PM

am auzit ca a reaparut aeromagazin...sau doar zvonuri?

#20 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 June 2008 - 07:21 AM

Vezi ca este o rubrica dedicata acestui subiect! http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...80&start=80

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi