Metode vopsire ...vopsele , grunduri, uscare, etc
Postat 16 June 2008 - 08:21 AM
Am de vopsit niste repere confectionate din lemn de balsa , ce vor sta mai mult timp in apa. Am facut probe (...spre norocul meu) "preparind" unul . L-am dat cu doua straturi de grund clasic de lemn ( de la Vasion) , dupa care am aplicat un strat de vopsea pe baza de diluant ( uscare rapida).Dupa citva timp de stat in apa a crapat , de la sine , fara a fi supus vreunui soc sau lovituri. Un amic mi-a spus sa dau stratul de baza cu nitrochit auto dupa care sa aplic vopseaua cu uscare rapida . Ce sfaturi i-mi puteti da ? ...grunduri , vopsele , uscare , metode , etc. , sau poate exista deja un topic referitor la problemele mai sus enuntate.
Multumesc anticipat !
Postat 16 June 2008 - 08:48 AM
Un lucru important: Nu te grabi ! Chiar daca tu crezi ca s-a uscat vopseaua, in profunzime ea inca nu a polimerizat. Trebuie sa ai niste timpi de uscare/polimerizare intre straturi grund/grund/vopsea/lac de cel putin cate o zi.
Deci nu-l baga direct in apa la o ora dupa ce l-ai vopsit. Lasa-l 2 zile si apoi fa figura cu cada.
Succes !
Postat 17 June 2008 - 08:43 AM
Postat 22 February 2009 - 12:27 PM
Documentându-mă pentru proiectele mele prezente şi viitoare (o serie de Merkava) am găsit un tip de vopsea - Rust-Oleum Multi-Colored Textured paint - utilizată de către Cory Sutton pentru simularea suprafeţelor antialunecare de pe Merkava IV.
Mai multe amănunte aici: http://armorama.kitmaker.net/modules.php?o...3971&page=1
Ştie cineva un loc din RO de unde se poate procura această vopsea? Sau o vopsea echivalentă, în vânzare la noi?
Sau poate un alt procedeu de simulare a respectivelor suprafeţe?
Fac precizarea că nu am card cu care pot comanda de pe net (apelez la fraţii danus şi mielu).
Vă mulţumesc anticipat pentru ajutor.
Postat 22 February 2009 - 09:21 PM
Evident, e nevoie de practica. Eu as incerca cu o pensula veche in loc de carpa.
Fa niste incercari si anunta-ne si pe noi - daca iese, ar fi o metoda la care nu cred ca mai e nevoie de card.
Postat 22 February 2009 - 09:42 PM

Tehnica lui Cory Sutton nu-mi pare potrivita datorita granulatiei prea fine.Poate devine mai vizibila dupa un grund...
Tehnica mentionata de alexelu_marinelu nu cred ca aduce efectul dorit pt. antislip-ul unui merkava si sincer imi pare cam periculoasa.Ar functiona poate la seria de LAV/Stryker dar tot as evita-o.
Cea mai buna zona pt. sfaturi IDF este aici.
Daca planuiesti un merkava 1/35 astept cu mare nerabdare niste poze.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 22 February 2009 - 10:10 PM
Postat 23 February 2009 - 12:06 PM
Macheta lui Guido este extraordinară, îmi place foarte mult. A mea nu cred că se va ridica nici la 25% din nivelul ei...
Da, am în dulap Merkava II şi III, ambele 1/35 de la Academy, şi un Merkava I de la Italery, la 1/72. Pentru Merkava IV, la sfatul unui frate de pe forum, mai aştept până la apariţia kit-lui de la HobbyBoss, apoi mai vedem ce cumpăr (probabil şi Academy, că deh....o să-mi trebuiască).
Ştiu de problemele de la Mk. III de la Academy, dar kitul de răşină de la Legend nu e de nasul meu (financiar şi lipsă de experienţă).
Deci toate vor fi, mai mult sau mai puţin, OOB. Pentru mine va fi suficient, că nu particip la nici un concurs, nici măcar pentru amatori.
Când încep, îmi iau inima în dinţi şi pun şi ceva poze.
Până atunci, numai bine!
Postat 23 February 2009 - 02:17 PM
Eu am incercat ceva similar, cu ani in urma, pentru decorarea unei chitari. Am dat un strat de lac incolor apoi am cernut nisip fin, dupa care am vopsit. A iesit ceva similar si..de efect!
P.S. Cred ca ar merge sa amesteci nisipul fin sau pulberea abraziva direct in vopsea si sa dai cu pensula. Ca pina la urma si vopseaua aia cam asa e facuta!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 February 2009 - 02:20 PM
Postat 23 February 2009 - 02:29 PM
- creta pastel răzuită pe un smirgel de granulaţie mai mare;
- nisipul din clepsidră (depinde de preţul acesteia...);
- nisipul din interiorul unei siguranţe fuzibile (alea model vechi, pe care meseriaşii băgau liţă cât degetul, să ţină).
Experimentez şi vă ţin la curent.
Aceasta postare a fost editata de teh: 23 February 2009 - 02:31 PM
Postat 23 February 2009 - 03:34 PM
teh, la 23 Feb 2009, 12:06, a spus:
Macheta lui Guido este extraordinară, îmi place foarte mult. A mea nu cred că se va ridica nici la 25% din nivelul ei...
Da, am în dulap Merkava II şi III, ambele 1/35 de la Academy, şi un Merkava I de la Italery, la 1/72. Pentru Merkava IV, la sfatul unui frate de pe forum, mai aştept până la apariţia kit-lui de la HobbyBoss, apoi mai vedem ce cumpăr (probabil şi Academy, că deh....o să-mi trebuiască).
Ştiu de problemele de la Mk. III de la Academy, dar kitul de răşină de la Legend nu e de nasul meu (financiar şi lipsă de experienţă).
Deci toate vor fi, mai mult sau mai puţin, OOB. Pentru mine va fi suficient, că nu particip la nici un concurs, nici măcar pentru amatori.
Când încep, îmi iau inima în dinţi şi pun şi ceva poze.
Până atunci, numai bine!
Zic sa urmezi etapele lui Guido.Daca le urmezi pas cu pas nu are cum sa nu-ti iasa MACAR 50%.Pentru ca el a mai adaugat cate ceva la si asa excelentul kit Legend.Aici ma refer la etapa vopsire si antislip.El a realizat antisplip-ul foarte usor:
A dat cu lac si peste lacul ud, a presarat nisipul lui.Asa a zis el.
Acelasi lucru l-am facut si eu aici.Am dat cu lac Sinto si peste am presarat nisip(al meu era mai mare pt. ca asa imi trebuia).Dupa uscare poti sa intervii cu o pensula/perie putin aspra si indepartezi surplusul cat doresti.Incearca pe alt obiect si apoi lucrezi pe modelul tau.Zonele pe care nu le vrei acoperite, le maschezi, apoi dai cu fixativ din plin peste.La final, inlaturi fixativul si obtii exact ce are nenea Guido.
Citeaza
Ma intreb daca-i mana lui Danu aici...

Aceasta postare a fost editata de tgr: 23 February 2009 - 03:42 PM
Postat 24 February 2009 - 12:45 AM
tgr, la 22 Feb 2009, 21:42, a spus:
Am cautat si, intr-adevar, treaba cu lipici si carpa am vazut-o aplicata la Stryker. Scuzati.
Pentru nisip de granulatie egala, varianta sigurante e de urmat. Am golit cateva la viata mea, pentru baze de vignete.