Forum Machete,Modelism,Hobby: Pe banc de lucru - Optio - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pe banc de lucru - Optio Seil Models 54 mm

#21 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 07 July 2008 - 10:55 PM

Multumesc mult pentru informatii.
Neaparat asa trebuie sa arate scutul pentru Legio V? Sau ar merge si versiune de la link-ul lui crios?

#22 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 07 July 2008 - 11:25 PM

Da,daca este Legiunea V Macedonica.Pozele cu legionarii din zilele noastre,reprezinta o alta unitate militara,ion alt spatiu si alta(putin diferita)perioada istorica.
Chiar si pentru Legiunea V Macedonica,vopsirea de pe scut si heraldica,au diferit;pentru ca aceasta unitate militara a existat o lunga perioada de timp si a participat pe multe teatre de operatiuni,emblemele ei au diferit in timp.
De exemplu,la un secol dupa Cristos,aceasta legiune a fost transferata in Palestina,unde a inabusit al doilea razboi iudaic,ce a culminat cu distrugerea ultimei rezistente evreiesti de la Massada.
Atunci,emblema de pe scut reprezenta un taur cu cap de vultur.
Legiunea a XV Apollinaris a fost stationata in Pannonia,iar luptatorii sai(o mica parte)au luptat si in Dacia,dar s-au distins in razboiul contra Partilor,intarind Legiunea XXX Ulpia Victrix.
Poate o sa pregatesc un material cu toate legiunile romane si echipamentul lor,intr-un topic separat(daca se considera necesar).

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 07 July 2008 - 11:33 PM

#23 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 July 2008 - 12:12 AM

Daca te ajuta in vopsirea soldatilor romani,iata cateva date:au fost,in linii mari scuturi diferite pentru cavalerie sau infanterie,cam 4 tipuri de fiecare;de asemenea in perioada Republicii s-au folosit un fel de scuturi-semicilindirice sau ovale(in campaniile lui Ceasar de exemplu)iar in timpul Imperiului,alt fel de scuturi(rectangulare).
Pentru trupele de auxiliari(trupe de paza de exemplu)armele,deci si scuturile au fost diferite fata de cele ale trupelor de prim rang.
Si castile au fost diferite ca forma si dimensiuni.
Iata fotografii cu emblemele de pe scuturile Legiunii XIII Gemina,in perioada stationarii in Britannia si Pannonia-albastru pentru trupele de legionari(de elita) si verde pentru trupele auxiliare(de paza):

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: legnew1.jpg
  • Imagine atasata: auxnew2.jpg

#24 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 July 2008 - 12:25 AM

...si daca decizi sa ramai la cei din XV Apollinaris("cei ce-l venereaza pe Apollo")-iata echipamentul lor complet-scut(scutae)si armura(Loricae):

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: eq_1.jpg

#25 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 08 July 2008 - 01:04 AM

Multumesc foarte mult de informatii. Vor fi de folos.. Mai am de gand sa vopsesc niste romani.

Intre timp am vopsit scutul. Mi-a costat cateva ore bune fara somn. Dupa ce mai fac niste retusuri mici si weathering va fi gata.

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de alguhan: 08 July 2008 - 01:05 AM

#26 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 July 2008 - 07:38 AM

Buna realizare,frumos lucrat si chiar daca pozele sunt facute la lumina naturala,tot se vede ca ai folosit nuantele corecte;imi place,felicitari. :clapping:

#27 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 08 July 2008 - 09:02 AM

Multumesc. Pozele sint facute sub lumina de pe bancul de lucru. Am un bec economic cu lumina naturala si white balance-ul de pe aparat este setat manual.

#28 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 08 July 2008 - 02:53 PM

Si daca te gandesti sa schimbi ceva sau sa faci tu insuti,in viitor-la piesele de armura,sau casca,iata detalii:partile componente ale unei casti de legionar si elementele de armura ce protejeaza gatul si umerii
Imagine atasata: inchizatoare_de_gat_si_umeri.jpgImagine atasata: piesele_componente_ale_unei_casti_romane.jpgpg]
cu mentiunea ca uneori pe scut sau flamura era inscris"Pro Imperium,Pro cervice"-mai ales in cazul centurionilor.

#29 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 08 July 2008 - 10:08 PM

Multumesc. Pozele sint adaugate in dosarul cu referinte.

#30 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 09 July 2008 - 09:33 AM

Vezi postareaLonginus, la 8 Jul 2008, 00:25, a spus:

Poate o sa pregatesc un material cu toate legiunile romane si echipamentul lor,intr-un topic separat(daca se considera necesar).

Se considera. Fa un articol separat si exhaustiv cu poze si tot tacamul.

Alguhan , imi place mai mult scutul acum. Poate ne spui cateva cuvinte despre desenarea lui (tehnici, cu ce ai trasat conturul, etc.). Am si eu scuturi pe care trebuie sa desenez capete de meduza si alte alea dar am o jena, asa...

O sa il vedem aici ? http://www.cartula.r...?showtopic=3544

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 09 July 2008 - 09:33 AM

#31 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 09 July 2008 - 10:05 AM

Olaf,
In prima poza se vede, am tras mai intai 4 linii luand ca reper centrul scutului. Pe urma au urmat liniile care limiteaza fiecare desen in parte. Am folosit o nuanta de portocaliu mai aproape de galben, diluat mult. Vallejo bineinteles. Pensula este una de 0 tot vallejo cu varful ala fin.

Am vopsit interiorul desenelor.
Pe urma am dat lumini si umbre unde trebuie, luand in considerare si referinta pe care am avut.
Culoare rosie a scutului este carmin red de vallejo. La asta am adaugat in proportie de 1 : 1 dark red si cu asta am tras detaliile de la aripi si limitele exterioare ale fiecarui desen ca o bordura. Care a si corectat eventualele depasiri. Se vede clar la ultimele 2 poze.
A trebuit sa corectez unde am gresit si gata.

Citeaza

Cu siguranta!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi