Dupa Stug-ul III care inca asteapta senilele Friul, cautand prin stiva de machete si inca avand pofta de tunuri autopropulsate am gasit si un Stug IV "final version" de CMK. Kitul l-am cumparat anul trecut in vacanta din Italia, parandumi-se ceva exotic datorita producatorului si atragandu-ma prin pretul relativ mic. Cand am desfacut cutia insa, am observat la o prima vedere ca, kitul nu este altceva decat vechiul Stug IV de Tamiya, la care CMK a adaugat piesele necesare pentru realizarea ultimei versiuni. Pe langa kitul care m-a cam speriat datorita vechimi (1975), am fost placut surprins de piesele oferite in plus: 3 platine de fotoincizii, care cuprind diferite piese marunte si schurzen-ele de plasa, o teava metalica pentru tunul de 75 de mm, antene radio, cablu tractare din sarma impletita, tijele de sustinere ale schurzenelor din metal, piese din rasina pentru partea de jos a cutiei blindate.
In prospect, producatorul prezinta o inmatriculare care are aplicat zimmerit, prin urmare am completat kitul cu un set de zimmerit fotoincizat de la Eduard, iar datorita senilelor de vinil (care arata foarte bine- dar le detest), va rimi si setul de senile (corecte pentru era de data asta ) de la Academy pentru Panzer IV.
Intr-un adevarat efort stahanovist, si uitand a mai face poze pe traseu, am terminat de asamblat subansamblele principale ale cutiei blindate, si zimmeritul.
Cautand date despre el prin colectia de carti nu am gasit foarte multe (numai niste poze in Panzer Colors), si as fi recunoscator celor care au material foto cu Stug-ul IV sa il posteze in acest topic. Va multumesc.
In continuare cateva poze cu stadiul in care am ajuns...
Aceasta postare a fost editata de uhu: 15 June 2008 - 12:18 AM