Sd.Kfz. 222 In armata romana
Postat 12 June 2008 - 10:42 PM
Sectiunea blindate WW 2 e a doua "pasarica" a mea. Prima fiind aviatia!
Insa daca la prima sectiune e vorba de taratoare germane,atunci.....
Apropo,Tatra aia e un 93 C,de 2,9 tone ,versiunea de comandament,3 axe ,simple pe spate,respectiv asta :
Camionul era 93 T de 3,7 t,respectiv asta :
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 12 June 2008 - 11:17 PM
Postat 13 June 2008 - 01:44 PM
Marder, la 13 Jun 2008, 09:58, a spus:
-Sorry ! Daca aveam schite le postam si pe alea,insa din pacate,nu am !
Daca te intereseaza macheta la jucaria aceea,s-ar putea sa o gasesti pe Moduni,cel mai probabil pe la sectiunea rasinoase !
Scumpe dar rare-si faine !!!
Apropo,am vazut ca in prima postare ziceai ceva de un interior pe la 222 ?
Se poate prezenta ceva imagini ?
Postat 13 June 2008 - 05:10 PM
Danu, farurile sunt camuflate de aceea ara asa. (poate ma insel si nu la asta te refereai!)
Postat 13 June 2008 - 05:20 PM
Z-mare, la 13 Jun 2008, 17:10, a spus:
Multumesc. Da, la asta ma refeream. Parca farurile de Opel si 251 cu care sunt obisnuit erau mai plate in fata...
Aceasta postare a fost editata de Danu: 13 June 2008 - 05:20 PM
Postat 14 June 2008 - 11:39 AM
Citeaza
Postat 29 August 2008 - 11:05 AM
In acest topic exista o poza: http://www.cartula.ro/forum/index.php?act=...st&id=25348
Ce vehicul este acesta? Observ are volan pe partea dreapta (asta daca poza nu este in oglinda) si seamana cu un GAZ M1 Emka care stiam ca e o copie ruseasca dupa un model Ford 34. Poate cineva sa ma lamureasca?
Postat 29 August 2008 - 11:18 AM
In legatura cu acel partat cu diagonala intalnit pe parbrizele masinilor......... NU s-a aplicat in mod uniform. Am intalnit o gramada de variante in fotografii. Incepand de la diagonala care apare intr-un sens sau celalalt, lipsa ei (doar un partat alb gol), sau chiar lipsa insemnului cu desavarsire.
Din pacate, in lipsa unei dovezi foto cu o anumita masina din dotarea noastra, orice inmatriculare inventezi poate fi corecta pana se gaseste cineva sa te contrazica
Aceeasi problema e si la culori. E adevarat ca am studiat culorile unor masini din perioada comunista, dar am intalnit atatea nuante de verde in parcurile auto ale armatei incat m-am luat cu mainile de cap. Orice nuanta de verde e buna! Am o poza in care apar 3 masini identice in 3 culori diferite una langa cealalta. Nuantele variaza de la un verde-galbui pana la un verde spre negru.
Postat 29 August 2008 - 07:17 PM
grek, la 29 Aug 2008, 12:18, a spus:
In legatura cu acel partat cu diagonala intalnit pe parbrizele masinilor......... NU s-a aplicat in mod uniform. Am intalnit o gramada de variante in fotografii. Incepand de la diagonala care apare intr-un sens sau celalalt, lipsa ei (doar un partat alb gol), sau chiar lipsa insemnului cu desavarsire.
Din pacate, in lipsa unei dovezi foto cu o anumita masina din dotarea noastra, orice inmatriculare inventezi poate fi corecta pana se gaseste cineva sa te contrazica
Aceeasi problema e si la culori. E adevarat ca am studiat culorile unor masini din perioada comunista, dar am intalnit atatea nuante de verde in parcurile auto ale armatei incat m-am luat cu mainile de cap. Orice nuanta de verde e buna! Am o poza in care apar 3 masini identice in 3 culori diferite una langa cealalta. Nuantele variaza de la un verde-galbui pana la un verde spre negru.
In singura poza cu 222 si 223 la defilare, nuantele par mai deschise. Am gasit o carte despre PzKpfw 38(t) cu o inmatriculare romaneasca, cu gray green spun ei, dar pare mai degraba olive grey in realitate. O sa cumpar olive grey xf-58 sa vad cum arata.
Postat 29 August 2008 - 08:00 PM
AdyAero, la 29 Aug 2008, 11:05, a spus:
In acest topic exista o poza: http://www.cartula.ro/forum/index.php?act=...st&id=25348
Ce vehicul este acesta? Observ are volan pe partea dreapta (asta daca poza nu este in oglinda) si seamana cu un GAZ M1 Emka care stiam ca e o copie ruseasca dupa un model Ford 34. Poate cineva sa ma lamureasca?
Boss, poza este "in oglinda"!