Forum Machete,Modelism,Hobby: Sd.Kfz. 222 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sd.Kfz. 222 In armata romana

#21 Useril este offline   Marder 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 29-May 07

Postat 12 June 2008 - 10:39 PM

Marder:in poza de epoca-cea in care ofiterul da onorul spre dreapta,la parada-autovehiculul este un CKD Praga AV-masina de comandament pe 3 axe-sau ma insel?

Este un camion Tatra Tip 93T.

#22 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 12 June 2008 - 10:42 PM

Normal ca m-am uitat si la celelalte !
Sectiunea blindate WW 2 e a doua "pasarica" a mea. Prima fiind aviatia! :book:
Insa daca la prima sectiune e vorba de taratoare germane,atunci..... :dribble:

Apropo,Tatra aia e un 93 C,de 2,9 tone ,versiunea de comandament,3 axe ,simple pe spate,respectiv asta :

Imagine atasata: monthly_06_2008/post-1427-1213305224.jpgImagine atasata: monthly_06_2008/post-1427-1213305270.jpg

Camionul era 93 T de 3,7 t,respectiv asta :

Imagine atasata: t93wh8.jpg

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 12 June 2008 - 11:17 PM

#23 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 12 June 2008 - 11:30 PM

Fainuta uzura,dar daca-l mai si "zgariai" pe ici pe colo,sa se si vada ceva metal,era super.

#24 Useril este offline   Marder 

• Membru senior
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 29-May 07

Postat 13 June 2008 - 08:58 AM

AdiP - multumesc pentru lamuriri. Nu ai cumva si niste desene tehnice ale acestor vehicule?

#25 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 13 June 2008 - 01:44 PM

Vezi postareaMarder, la 13 Jun 2008, 09:58, a spus:

AdiP - multumesc pentru lamuriri. Nu ai cumva si niste desene tehnice ale acestor vehicule?

:dribble:
-Sorry ! Daca aveam schite le postam si pe alea,insa din pacate,nu am !
Daca te intereseaza macheta la jucaria aceea,s-ar putea sa o gasesti pe Moduni,cel mai probabil pe la sectiunea rasinoase !
Scumpe dar rare-si faine !!!
Apropo,am vazut ca in prima postare ziceai ceva de un interior pe la 222 ?
Se poate prezenta ceva imagini ? :book:

#26 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12671
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 June 2008 - 05:10 PM

Bine lucrata macheta. O obiectie am, cred ca ai exagerat (ca si la 231) cu acel praf galben. De exemplu, pe foaia de cort nu prea are ce cauta, aia era vesnic manevrata. La fel pe canistra.
Danu, farurile sunt camuflate de aceea ara asa. (poate ma insel si nu la asta te refereai!)

#27 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 13 June 2008 - 05:20 PM

Vezi postareaZ-mare, la 13 Jun 2008, 17:10, a spus:

Danu, farurile sunt camuflate de aceea ara asa. (poate ma insel si nu la asta te refereai!)

Multumesc. Da, la asta ma refeream. Parca farurile de Opel si 251 cu care sunt obisnuit erau mai plate in fata...

Aceasta postare a fost editata de Danu: 13 June 2008 - 05:20 PM

#28 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12671
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 June 2008 - 11:39 AM

Citeaza

Parca farurile de Opel si 251 cu care sunt obisnuit erau mai plate in fata...
Normal, asa ar trebui sa fie. E vorba de o placa metalica, cu o decupare dreptunghiulara, pusa peste sticla farului. Matrita a exagerat nitel totul, ca daca impartim 1 mm la 35 face 0.028 mm! :book:

#29 Useril este offline   ABC 

• Membru deplin
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 02-August 08

Postat 29 August 2008 - 10:39 AM

Salut, ma intereseaza nuanta lui 222. Vreau sa fac un 223 si am un olive drab xf-62, dar mi se pare prea inchis.

#30 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 29 August 2008 - 11:05 AM

Imi cer scuze ca poluez topicul dar am o intrebare:
In acest topic exista o poza: http://www.cartula.ro/forum/index.php?act=...st&id=25348
Ce vehicul este acesta? Observ are volan pe partea dreapta (asta daca poza nu este in oglinda) si seamana cu un GAZ M1 Emka care stiam ca e o copie ruseasca dupa un model Ford 34. Poate cineva sa ma lamureasca?

#31 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 29 August 2008 - 11:18 AM

O problema legata de inmatricularea masinilor romanesti am si eu. Vreau sa adaug la colectie un Opel Blitz cu inmatriculare SSA (unitati de aviatie). Problema e ca n-am gasit decat poze luate din fata. Dar am altele cu lateralele altor camioane din aceeasi perioada si arma, asa ca voi improviza.
In legatura cu acel partat cu diagonala intalnit pe parbrizele masinilor......... NU s-a aplicat in mod uniform. Am intalnit o gramada de variante in fotografii. Incepand de la diagonala care apare intr-un sens sau celalalt, lipsa ei (doar un partat alb gol), sau chiar lipsa insemnului cu desavarsire.
Din pacate, in lipsa unei dovezi foto cu o anumita masina din dotarea noastra, orice inmatriculare inventezi poate fi corecta pana se gaseste cineva sa te contrazica :ph34r: :-P :pardon:
Aceeasi problema e si la culori. E adevarat ca am studiat culorile unor masini din perioada comunista, dar am intalnit atatea nuante de verde in parcurile auto ale armatei incat m-am luat cu mainile de cap. Orice nuanta de verde e buna! :pardon: Am o poza in care apar 3 masini identice in 3 culori diferite una langa cealalta. Nuantele variaza de la un verde-galbui pana la un verde spre negru.

#32 Useril este offline   ABC 

• Membru deplin
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 02-August 08

Postat 29 August 2008 - 07:17 PM

Vezi postareagrek, la 29 Aug 2008, 12:18, a spus:

O problema legata de inmatricularea masinilor romanesti am si eu. Vreau sa adaug la colectie un Opel Blitz cu inmatriculare SSA (unitati de aviatie). Problema e ca n-am gasit decat poze luate din fata. Dar am altele cu lateralele altor camioane din aceeasi perioada si arma, asa ca voi improviza.
In legatura cu acel partat cu diagonala intalnit pe parbrizele masinilor......... NU s-a aplicat in mod uniform. Am intalnit o gramada de variante in fotografii. Incepand de la diagonala care apare intr-un sens sau celalalt, lipsa ei (doar un partat alb gol), sau chiar lipsa insemnului cu desavarsire.
Din pacate, in lipsa unei dovezi foto cu o anumita masina din dotarea noastra, orice inmatriculare inventezi poate fi corecta pana se gaseste cineva sa te contrazica :ph34r: :-P :pardon:
Aceeasi problema e si la culori. E adevarat ca am studiat culorile unor masini din perioada comunista, dar am intalnit atatea nuante de verde in parcurile auto ale armatei incat m-am luat cu mainile de cap. Orice nuanta de verde e buna! :pardon: Am o poza in care apar 3 masini identice in 3 culori diferite una langa cealalta. Nuantele variaza de la un verde-galbui pana la un verde spre negru.

In singura poza cu 222 si 223 la defilare, nuantele par mai deschise. Am gasit o carte despre PzKpfw 38(t) cu o inmatriculare romaneasca, cu gray green spun ei, dar pare mai degraba olive grey in realitate. O sa cumpar olive grey xf-58 sa vad cum arata.

#33 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 29 August 2008 - 08:00 PM

Vezi postareaAdyAero, la 29 Aug 2008, 11:05, a spus:

Imi cer scuze ca poluez topicul dar am o intrebare:
In acest topic exista o poza: http://www.cartula.ro/forum/index.php?act=...st&id=25348
Ce vehicul este acesta? Observ are volan pe partea dreapta (asta daca poza nu este in oglinda) si seamana cu un GAZ M1 Emka care stiam ca e o copie ruseasca dupa un model Ford 34. Poate cineva sa ma lamureasca?

Boss, poza este "in oglinda"!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi