Forum Machete,Modelism,Hobby: Sd.Kfz. 222 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sd.Kfz. 222 In armata romana

#1 Useril este offline   Marder 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 29-May 07

Postat 12 June 2008 - 08:58 AM

Salutare. Va prezint macheta blindatului usor de cercetare Sd.Kfz. 222 aflat in serviciul armatei romane in timpul WWII. Informatiile despre blindat sunt putine, iar fotografiile extrem de rare. Atat de rare incat nu am gasit decat una. Macheta este de la Tamiya. Constructia, asa cum este de astepta de la un kit Tamiya, a fost usoara. Interiorul a fost facut de mine (inclusiv soferul), dar nu se mai vede aproape deloc. Kitul are cateva piese PE - grilajele de pe turela si teva de metal. Figurina este facuta din diferite bucati, ca mai toate figurinele de tanchisti romani pe care le-am realizat, plus ceva Poxilina (basca). Vopselele folosite sunt Revell. Murdarirea a fost facuta cu Agama si niste tempera.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF5174.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5179.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5463.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5464.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5465.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5466.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5467.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5469.jpg

#2 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 12 June 2008 - 10:41 AM

Cand eram mai tinerel am facut o contestatie la un examen de admitere si profesorul respectiv, in cadrul logoreei, a spus: Daca-mi spui ca vitelul are patru picioare, doua coarne dar uiti sa-mi spui ca are coada, apai acela nu-i vitel" :p Viata avea sa demonstreze contrariu...Nu-s tocmai inspirat ca ma refer la aceasta intamplare dar vreau sa intreb: Cum deduc ca-i vehicul romanesc, doar dupa basca?
Intrebarea nu are nimic peiorativ, eu neavand vaste cunostinte de tehnica si istorie militara, decalul cu numarul este dat de Tamiya, nu?

#3 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 12 June 2008 - 11:11 AM

Vezi postareaalexie, la 12 Jun 2008, 11:41, a spus:

Cand eram mai tinerel am facut o contestatie la un examen de admitere si profesorul respectiv, in cadrul logoreei, a spus: Daca-mi spui ca vitelul are patru picioare, doua coarne dar uiti sa-mi spui ca are coada, apai acela nu-i vitel" :p Viata avea sa demonstreze contrariu...Nu-s tocmai inspirat ca ma refer la aceasta intamplare dar vreau sa intreb: Cum deduc ca-i vehicul romanesc, doar dupa basca?
Intrebarea nu are nimic peiorativ, eu neavand vaste cunostinte de tehnica si istorie militara, decalul cu numarul este dat de Tamiya, nu?

Cel mai usor e sa deduci dupa numarul de inmatriculare. Masinile apartinand trupelor de uscat din Armata Romana aveau numere care incepeau cu litera "U".
Am cateva poze cu tancuri T3 si T4 la care singura identificare e numarul de inmatriculare. Nu au alte insemne.

#4 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 01:12 PM

Alexie, trebuie sa mai studiezi putina istorie. In primul rand, vehiculul este vopsit in verde, in al doilea are echipaj romanesc (cu basca si chiar cu uniforma), in al treilea rand are si numar de inmatriculare romanesc (asa cum spunea si Grek; cu U de la Uscat; inmatriculare ce a aparut intr-un numar mai vechi din Modelism). Ia o carte, doua de istorie, gen Armata Romana in WWII, sau aia cu trupele blindate romane si citeste ce vehicule a avut armata romana. A, era sa uit...numerele nu sunt de la Tamiya, sunt facute de subsemnatul. In alta ordine de idei, armata romana a avut in dotare vehicule germane cu vopsire si inmatriculare germana (poze superbe cu StuG III Ausf. G, SdKfz 251/1, sau PzKpfw IV Ausf. H, si de ce nu, Renault R35 cu schema de camuflaj francez, cadou de la polonezi - si ca fapt divers, in pozele acelea vei recunoaste basca mai sus mentionata) Priveste in urma la celelalte vehicule blindate romanesti pe care le-am pus - TACAM T-60, Renault R35, sau Vanatorul de care R35, ca sa-ti daiu seama ca am ceva habar despre inzestrarea armatei romane.

#5 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 01:18 PM

Fotografie cu Sd.Kfz. 223 (in primplan) si Sd.Kfz. 222 (in plan secund).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Sd_Kfz__223__U_042411__001.jpg

#6 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 12 June 2008 - 01:36 PM

Frumos lucrat, macheta e foarte buna - o stiu, am lucrat-o si eu. De iesit ti-a iesit super, chiar imi place.

La ce ai spus tu mai sus, sunt de acord cu tine, mai putin la Pz. IV H. Din cate stiu eu armata romana a avut de la aliatii nemti ceva Pz III (care la momentul intrarii in Rusia erau la nu stiu ce scoala de tancuri din Moldova si au fost trimise pe front unde au si fost pierdute - o sa caut si o sa postez ceva date mai exacte), am avut destul de multe Pz. 35T si 38T care si alea au fost pierdute in lupta si in rest am avut destul de multe StuG III (in '44 Armata 60 de garda care a patruns pe teritoriul romanesc avea in dotare numai Sherman-uri si ceva SU-uri 85, considerandu-se ca inamicul nu are in dotare tancuri grele si deci nu era nevoie de T-34 sau SU-uri 100). Cat priveste Pz IV H eu am inteles ca a fost la un moment dat o conventie cu nemtii cum ca noi romanii putem sa luam Pz. IV (fie ele F, G sau H) si reparandu-le le putem utiliza.

#7 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 01:45 PM

Multumesc Bogy. Noi am primit de la germani Pz.Kpw. IV Ausf. G si H. Pe langa acestea, au fost capturate alte Ausf. H si Ausf. J in timpul campaniei din vest. Acestea nu au mai fost vopsite in kaki, ci doar au primit steaua in cerc alb. O sa caut in calculatorul de acasa o poza cu un Ausf. J distrus prin Cehoslovacia. Deocamdata pun o pagina cu cateva profile.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: roum02ji0.jpg

#8 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 12 June 2008 - 01:47 PM

Vezi postareabogy, la 12 Jun 2008, 14:36, a spus:

Frumos lucrat, macheta e foarte buna - o stiu, am lucrat-o si eu. De iesit ti-a iesit super, chiar imi place.

La ce ai spus tu mai sus, sunt de acord cu tine, mai putin la Pz. IV H. Din cate stiu eu armata romana a avut de la aliatii nemti ceva Pz III (care la momentul intrarii in Rusia erau la nu stiu ce scoala de tancuri din Moldova si au fost trimise pe front unde au si fost pierdute - o sa caut si o sa postez ceva date mai exacte), am avut destul de multe Pz. 35T si 38T care si alea au fost pierdute in lupta si in rest am avut destul de multe StuG III (in '44 Armata 60 de garda care a patruns pe teritoriul romanesc avea in dotare numai Sherman-uri si ceva SU-uri 85, considerandu-se ca inamicul nu are in dotare tancuri grele si deci nu era nevoie de T-34 sau SU-uri 100). Cat priveste Pz IV H eu am inteles ca a fost la un moment dat o conventie cu nemtii cum ca noi romanii putem sa luam Pz. IV (fie ele F, G sau H) si reparandu-le le putem utiliza.

Au fost si H si J

#9 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 12 June 2008 - 02:31 PM

Pusesem un link la " de pe net" cu niste desene destul de utile :p :rofl: :rofl:
http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehi...ers/Romania.htm

Imagine postata

#10 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 02:37 PM

Stiu si eu desenele acestea. Asa arata si in Modelism. Problema este urmatoarea - in fotografia de mai sus, blindatele nu au decat numere de inmatriculare, nimic altceva. In plus, patratul cu linie diagonala era pus doar pe parbriz (in partea opusa soferului) si in partea din spate a autovehiculelor (masini si camioane), nu pe blindate, si in nici un caz pe partile laterale.

#11 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 12 June 2008 - 03:08 PM

Felicitari pentru 222 - pe mine m-ai convins usor ca-i romanesc. Singura observatie pe care o fac (in necunostinta de cauza, ce-i drept) este ca farurile arata cam ciudat...

PS: Ce semnifica patratul cu linie diagonala?

#12 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 03:15 PM

Pt. Danu:

1. Multumesc pentru aprecieri.
2. N-am incercat sa conving pe nimeni ca ar fi romanesc, pt. ca este.
3. Asa arata farurile de 222 si 223, parca ar fi ochi de broasca....
4. In momentul acesta nu imi amintesc ce reprezinta patratul, dar ma uit in carti cand ajung acasa.

#13 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 05:08 PM

Cateva automobile cu patratul pe parbriz, in partea opusa soferului. Asa cum v-am spus, sunt autoturisme, camioane si autobuze, toate softskin.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Autobuz_Ford_model_1936__001.jpg
  • Imagine atasata: Automobil_Adler_Triumpf_Junior__001.jpg
  • Imagine atasata: Automobil_Ford_md._1933_34__001.jpg
  • Imagine atasata: Automobil_Tatra_T93__U_016052__001.jpg
  • Imagine atasata: Dodge_mod._1938__001.jpg

#14 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 05:15 PM

Pt. Danu:

In Armata Romana 1941-1945 scrie: "un important element distinctiv al autovehiculelor militare era reprezentat de un patrat alb cu diagonala, plasat pe parbriz, in partea opusa volanului sau pe spatele caroseriei. Acest insemn avea diferite dimensiuni, fiind realizat in functie de posibilitati." Atat scrie.

#15 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 12 June 2008 - 08:27 PM

Vezi postareaMarder, la 12 Jun 2008, 14:12, a spus:

............ca sa-ti dai seama ca am ceva habar despre inzestrarea armatei romane.

N-am timp sa studiez "putina istorie", prefer informatii concentrate, precum sunt cele vehiculate pe forum. Apropo, nu cer informatii decat de acolo de unde presimt ca primesc informatii verificate (apropo de citat). Eram convins ca in nerabdarea postarii ai uitat sa-i pui decalurile, acum m-am luminat. :book:

#16 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 12 June 2008 - 08:43 PM

Felicitari Marder, imi place tare mult subiectul ales , ca de obicei inedit si foarte bine lucrat ! Ceea ce da o nota in plus de vitalitate este privirea comandantului .Figura sugerata foarte expresiv ,aflata in centrul atentiei ,completaza armonios ansamblul .

Aceasta postare a fost editata de dany: 12 June 2008 - 08:50 PM

#17 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 12 June 2008 - 08:50 PM

Si mie imi place. Foarte frumos!
Singura sugestie: incearca la figurine la fete in general sa dai mai multe nuante la piele. In rest... ti-ai "marcat' inca o macheta reusita si din nou aprecierea mea :book: (si pentru celelalte machete pe care le-ai postat recent).

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 12 June 2008 - 08:53 PM

#18 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 12 June 2008 - 10:01 PM

Marder:in poza de epoca-cea in care ofiterul da onorul spre dreapta,la parada-autovehiculul este un CKD Praga AV-masina de comandament pe 3 axe-sau ma insel?
-222 a iesit bine,ne vom"intalni" impreuna si in postarile mele(si este tot Tamya,dar celalalt kit)
-pt.Danu-farurile lui 222 erau intr-adevar ciudate,nu este nimic gresit-chiar asa aratau.
Inmatricularea(laconica)specifica armatei romane este corecta,iar uniforma subofiterului nu lasa urme de indoiala asupra intentiilor autorului.

#19 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 12 June 2008 - 10:16 PM

Salut Marder
Arata interesant macheta,fiind inmatriculata romaneste ! Inedit totodata !
Vreau sa intreb ceva,dar sa nu fie cu suparare :
Imediat dupa ce am vazut topicul asta,ai deschis topicul cu SdKfz 231,in care am remarcat aceasi prafuire ca si la vehicolul prezent aici. Nu ar fi fost mai indicat sa evidentiezi putin mai variat "prafuierea" celor 2 ?
Aceasi intrebare,legat si de Char 1B Tamyia.S-ar putea sa fie din cauza pozelor,insa nu cred ca ma insel legat de nuanta folosita. Arata bine(poate putin prea exagerat "nisipul" pe 222), dar prea repetitiv,parerea mea.
Spor in continuare si sper ca nu am atins vreo coarda prea sensibila ! :book:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 12 June 2008 - 10:20 PM

#20 Useril este offline   Marder 

• Membru senior

Postat 12 June 2008 - 10:36 PM

Multumesc tuturor pentru aprecieri. AdiP - ai dreptate in privinta prafului de pe machete. Am folosit acelasi patinator de la Agama combinat cu tempera yellow ochre light. Combinatia merge bine, asa ca ma voi duce sa mai caut niste nuante noi. Problema este ca am gasit tuburi de tempera separate doar intr-un loc, in rest sunt seturi. Ma bucur ca te-ai uitat si la celelalte. Nu ai atins nicio coarda sensibila. Comentariile constructive sunt intotdeauna binevenite.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi