Forum Machete,Modelism,Hobby: Putem ajuta? Restaurare MiG-15 Caransebes!!! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Putem ajuta? Restaurare MiG-15 Caransebes!!!

#21 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 11 June 2008 - 09:18 AM

Pana la UE vin si eu cu o idee: in colaborare cu Aeroclubul sau alt organizator de meetinguri, organizarea unor tombole la meetinguri pentru strangerea de fonduri in vederea acestor restaurari. + clasicele sponsorizari. Odata expus, undeva pe placa de prezentare ar putea fi mentionati sponsorii. Desigur cineva ar trebui sa se ocupe de infiintarea unei ONG cu aceasta destinatie, dar ONG trebuie sa existe oricum chiar si in varianta UE-ului. Cat despre flapsuri, samd daca exista banii, asta se poate rezolva la Aerostar sau IAR Brasov sau ceva de genul. Acum vreo 3 ani Aerostarul isi exprimase disponibilitatea de a participa la asa ceva cu YAK-ul 17 de la Iasi doar ca acolo muzeografii au tinut cu dintii de avion preferand sa il vada mort in curtea proprie decat viu in curtea altora.

Aceasta postare a fost editata de MiG: 11 June 2008 - 09:20 AM

#22 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 11 June 2008 - 09:18 AM

mie personal mi-ar placea sa fie expus la intrare in aeroport, mai ales ca unii zic ca aici ar fi zburat si migul 15, nu doar yakul 23....
daca s-ar pune si aeroclubul pe picioare, momnentan avem un iar-26, e vorba sa ne vina si un an-2 si apoi vreo 2 planoare, unii din doeniu spun kiar de o baza de elicoptere, ar fi frumos migul 15 la poarta la intrare, asa cum e f-13-le la borcea sau bacau sau 21 si 23 la timisoara... care arata cat de cat a avioanele care au fost odata, spre deosebire de migul asta 15...
oricum, pana nu primim acordul oficial al primariei, vorbim vorbe, insa am considera ca e bine sa stiu din timp ce e de facut, daca primesc acordul, nu atunci sa dau din colt in colt ca nu stiu ce e de facut....
si daca kiar e ca in final sa fie ca in romania si sa nu fie nimic, sper sa nu va suparati ca v-am rapit din timp...
am incercat si eu tot ce am putut ca iubitor al aviatiei mai ales militare reactive :p

#23 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 11 June 2008 - 09:27 AM

Vezi postareabogy, la 11 Jun 2008, 10:10, a spus:

Fratilor, am facut - zic eu - prima miscare, asta asa, ca sa vedem cum stam si ce se poate face. Mai precis am scris la comisia europeana pentru fonduri, am expus problema si sa vedem ce raspuns o sa ne dea. [...]

Hai mai nene! Unde zici c-ai scris? Si ce raspuns astepti?

#24 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1372
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 11 June 2008 - 10:21 AM

Da mai nene, vezi ca RADUB a postat un site si daca vrei fonduri europene pentru investit in diverse proiecte, te adresezi acolo. Am facut-o ca sa vedem daca se pot obtine nisca'i fonduri si cum. Asta-i tot. Ideea e ca pentru asa ceva iti trebuie bani nu gluma ca nu vorbim de o macheta chioara la mai stiu eu ce scara.

#25 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 11 June 2008 - 10:47 AM

Am vorbit aseara cu cineva care a primit bani de la UE pentru un proiect de restaurare.
Treaba e ca trebuie sa fie pus din perspectiva "imbunatatirii comunitatii" sau "dezvoltarea comuniatatii". Cateva idei au fost de genul:
- un proiect prin care tineri romi si tineri romani lucreaza impreuna = dezvoltarea intelegerii dintre tinerii din cele doua comuniatati
- un proiect prin care tineri din diferite parti ale Europei vin laolalta sa restaureze avionul = dezvoltarea coeziunii intra-Europene
- un proiect ca parte a unui program de reabilitare a tinerilor cu dependente de diferite substante = intarirea caracterului si invatarea lucrului in echipa. Asta este scopul pentru care prietenul meu a primit acesti bani - ei restaureaza o nava cu panze. Merge bine. De fapt, cu ani in urma, am lucrat si eu ca lucrator social la centrul asta de reabilitare si stiu ca fac treaba buna.
Deci cred ca intelegeti cum sta treaba: trebuie un proiect care sa incurajeze imbunatatirea societatii si daca se poate, sa implice oameni din diferite parti ale Europei. Mai ganditi-va voi la altele.
Daca ceri bani doar ca vrei sa faci o restaurare, te vor trimite direct la Ministerul Culturii din tara ta.
HTH
Radu

#26 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 11 June 2008 - 05:23 PM

Un avion de suflet pentru mine,fiind aproape de orasul meu,consider ca singura sansa pentru acest avion(epava...) este achizitionarea de catre o persoana privata(cu bani!) dispusa sa investeasca in el. Mig-ul a fost expus deteriorarii in special pe timpul verii cand puradeii erau la strand, ce s-ar intampla daca va fi dus intr-un parc unde toti betivii s-ar p... pe el, chiar si restaurat cu fonduri europene... ? Aeroportul Caransebes a fost cumparat de un baron local care nu are nici o tangenta cu aviatia si care s-ar sparge de ras daca ne-am duce sa-i cerem sprijinul...

In ultimul timp apare si la noi fenomenul achizitionarii relicvelor,de unii pasionati care au ajuns la ceva bani si care nu sunt interesati de ultimul tip de Mertzan,dorind sa-si ambienteze altfel gazonul ,decat cu o cocie antica. Asa vad eu sansa acestui avion,restaurat cu dragoste, ferit de intemperii si accesibil oricui vrea sa-l vada, fara ganduri la flex! Poate peste 50 de ani vor fi si la noi colectii particulare...

Revenind la epava, sa nu cadem in ceea ce vedem pe Discovery,nu e nevoie neaparat sa fie facut zburator,deci investite milioane, cu niste tabla de aluminiu si cateva kile de vopsea,niste suporti de fier sa nu-si mai turtesca cauciucurile si ar arata mult mai bine! Dar cum spune-am si mai sus doar daca e scos din calea flexului!

Daca as avea bani si un teren ,eu as umbla sa-l cumpar. Poate in viitor daca va mai exista...

Vali

Mai jos eu privind cu pofta la el in vara lui 2000...

#27 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 11 June 2008 - 05:25 PM

graba...poza...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.jpg

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1