Forum Machete,Modelism,Hobby: Planking stripes - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Planking stripes unde se gasesc

#1 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 22-December 07

Postat 03 June 2008 - 10:14 AM

Stie cineva unde s-ar gasi la noi asa ceva:
http://www.hobbiesgu...h=1071_145_1072

sau placaj subtire de 0.5 mm ?

#2 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 03 June 2008 - 02:45 PM

Vezi postareaDragos_P, la 3 Jun 2008, 10:14, a spus:

Stie cineva unde s-ar gasi la noi asa ceva:
http://www.hobbiesgu...h=1071_145_1072

sau placaj subtire de 0.5 mm ?

poate te ajuta linkurile astea doua... de 0.5 se pare ca nu au, eventual balsa, dar ala cel mai subtire e de 0.8... cauta pe-acolo pe la ei si mai gasesti una alta

http://sierra.ro/Pla...atie-c205c.html

http://phoenixmodels...php?cPath=79_86

bafta!

#3 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 03-December 07

Postat 03 June 2008 - 04:09 PM

@Dragos_P
Bre, m'am interesat pentru matale si chestiunea e dupa cum urmeaza.
Am gasit un importator/distribuitor in Romania, Holver SRL, www.holver.ro, care are sau aduce furnir (adica plank dinala), esente dierite - foioase, rasinoase, exotice, de la 0,6mm pana pe la vreo 3mm. Dezavantaje: furnirul vine in pachete, intre 3 si 5mp, cantitatea minima vanduta este un pachet (pare logic, nu?) si doar catre persoane juridice (se rezolva). Am cerut orientativ niste preturi pe subiectul discutat mai sus (0,6mm) si se incepe de la 0,7€/mp pentru stejar, 1,6€/mp pentru paltin si tot asa pana la 70€/mp pentru trandafir. Sper sa fie cu folos...

#4 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 03 June 2008 - 04:28 PM

Vezi postareaVernier, la 3 Jun 2008, 17:09, a spus:

@Dragos_P
Bre, m'am interesat pentru matale si chestiunea e dupa cum urmeaza.
Am gasit un importator/distribuitor in Romania, Holver SRL, www.holver.ro, care are sau aduce furnir (adica plank dinala), esente dierite - foioase, rasinoase, exotice, de la 0,6mm pana pe la vreo 3mm. Dezavantaje: furnirul vine in pachete, intre 3 si 5mp, cantitatea minima vanduta este un pachet (pare logic, nu?) si doar catre persoane juridice (se rezolva). Am cerut orientativ niste preturi pe subiectul discutat mai sus (0,6mm) si se incepe de la 0,7€/mp pentru stejar, 1,6€/mp pentru paltin si tot asa pana la 70€/mp pentru trandafir. Sper sa fie cu folos...

Multumesc pentru timpul acordat. Chestia e ca prin "planking strips" nu ma refeream la scanduri de facut mobila, ci de fasii groase de 0.5 mm, late de 3-6 mm, folosite pentru placarea corpului macheteleor de corabii (planking the hull). Dupa cum se observa pe linkul de la guinea hobbies din postul initial, se vand pachete de astfel de fasii speciale pentru corabii. Bineinteles, nu e o problema daca am o placa de 100 x 1000 mm ca pot sa o tai eu in fasii late de 4 mm, dar acum nu pot sa iau cantitati industriale sau placi de 5 metri patrati bucata. Banuiesc ca aia intre 3 si 5 mp nu se refera la o singura placa, nu? Daca placile au dimensiuni rezonabile (pana intr-un metru lungime) atunci as fi interesat de niste pachete pentru lemn de balsa si nuc. Multumesc din nou.

#5 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 03-December 07

Postat 03 June 2008 - 11:06 PM

Mai omule... situatia nu e atat de neagra, poate m'am exprimat eu gresit.
Am inteles din prima clipa pentru ce iti trebuie materialul (machete navale) si asta i'am si spus reprezentantului de vanzari, fara sa fi vorbit cu tine, ca sa nu mai spun ca omul a fost incredibil de amabil si prompt.
Sa revenim: furnirul nu e scandura, sau daca e, e una foarte subtire, iar Holver are asa ceva, dupa cum am scris in primul post incepand de la 0,6mm pana pe la vreo 3mm grosime. N'am retinut treptele, mi'a spus omul ala ceva si de 0,9; 1,2 si asa mai departe, dar daca te interesa 0,5 am cautat minimum. De altfel si pe Guinea Hobbies nu au decat doua sortimente la 0,5mm cu latimile de 2 si 3mm, esenta de nuc african si tei. Atat, restul sunt la 0,6mm grosime.
Prezentarea produselor: nu am vazut in viata mea furnir mai lat de 30 de cm, cu atat mai putin placa de 3mp, si crede'ma ca stiu cu ce se mananca lemnul. Cu atat mai mult cu cat este un material foarte sensibil, este debitat si ambalat in pachete cat de cat compacte si usor de manipulat, deci la dimensiuni rezonabile. Suma de 3 sau 5mp se refera la suprafata tuturor placilor din pachet iar din asta se deduce pretul, luand de exemplu un caz mai sever, 2€/mp, cea mai scumpa esenta de foioase. Si zicem asa: 2€x1,19(TVA)=2,38€; 2,38€x5mp=11,9€=43,11 RON ceea ce mi se pare fantastic pentru ca la banii astia iei un hectar de lemne de imbraci toata La Grande y Felicísima Armada cu tot cu barcute. Comparativ, la Guinea Hobbies 1mp reiese la 30€, fara transport. Asa ca ai de ales, ori plange buzu', ori inveti sa tai fasii de furnir :dribble:
Crede'ma sincer ca ti'as cumpara eu un pachet dar sunt atat de ocupat in perioada asta ca nu poti sa crezi si in plus cherestegii aia au sediul fix in partea de Bucuresti unde am eu treaba de 3 ori pe an. Perseverenta e totul, dar spunand asa ceva pe un forum de modelism deja e pleonasm.
P.S. Pentru ceilalti cititori interesati de chestiuni forestiere, respectiva firma vinde si placaj de aviatie in sorturile Delignit si Wisa, de la 0,6 la 3mm. O sa sun pentru detalii si revin cu informatii.

Aceasta postare a fost editata de Vernier: 03 June 2008 - 11:06 PM

#6 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior

Postat 04 June 2008 - 08:59 AM

Mersi de clarificari. Ai PM...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic