Forum Machete,Modelism,Hobby: Campanie: Aliatii dupa WW2 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Campanie: Aliatii dupa WW2

#1 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 30 May 2008 - 09:01 AM

Inspirat fiind de cei de pe Armorama m-am decis sa intiez si la noi o campanie. Campania se va numi : Aliatii dupa WW2. Regulile de participare sunt urmatoarele:
1. Se pot construi orice avion, soldati, blindat, nava si diorama, la orice scara, perioada fiind cuprinsa intre sfirsitul WW2 si sfirsitul razboiului rece. Perioada este cuprinsa intre ani 1946 si 1989.
2. Campania va dura 4 luni de la data inceperii.
3. Poate participa orice machetist inscris pe forum.
4. La sfirsit fiecare membru al forumului va putea vota cu note cuprinse intre 1 si 10. Se vor alege 3 cistigatori, iar premiile vor consta in diplome.
5. Participantii trebuie sa spune citeva cuvinte despre istoricul machetei, precum si contextul in care este prezentat.
6. Participantii vor trebui sa posteze poze cu etapele intermediare constructiei.
7. Indicat ar fi sa incepem lucrul la data inceperii, dar nu este obligatoriu.
8. Campania incepe pe 01.07.2008 si se termina pe 30.11.2008.
9. Inscrierile au loc pina pe data de 30.06.2008.
10. Nu se accepta machete gata construite, toate machetele participante trebuiesc construite in timpul campaniei.

Va astept la inscrieri.

Aceasta postare a fost editata de laure: 30 May 2008 - 09:50 AM

#2 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 30 May 2008 - 09:38 AM

Ma bag!
Dar imi trebuie un interval bine delimitat ("sfirsitul WW2 si sfirsitul razboiului rece" este prea evaziv), in 1992 mai era razboi rece? :dribble:

#3 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 30 May 2008 - 10:32 AM

Aliatii cui? Ca aliante au fost mai multe... :dribble:
Radu

#4 Useril este offline   laure 

• Membru senior

Postat 30 May 2008 - 02:53 PM

Este vorba desprea Aliatii care au luptat impotriva Axei de la inceput pina la sfirsit.

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 30 May 2008 - 03:30 PM

daca incepe din '46 incoace-i'm out. :dribble:

#6 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 30 May 2008 - 03:34 PM

Vezi postarealaure, la 30 May 2008, 13:53, a spus:

Este vorba desprea Aliatii care au luptat impotriva Axei de la inceput pina la sfirsit.

Pai tocmai aici e buba: rusii nu prea au mai fost aliati cu americanii sau britanicii dupa razboi. Ca se incurce lucrurile, americanii si japonezii au inceput sa se inteleaga foarte bine. Au facut la fel si cu germanii.
Hai sa clarific, "aliatii" au fost aliati numai in WW2 iar termenul de "aliati" este foarte labil si, in general, limitat. Cand spunem "aliati in WW2", unde bagam Romania, Iugoslavia, Grecia, Italia, Bulgaria si, cel mai important, Rusia care cand a inceput razboiul a fost aliata cu Germania.
Dupa WW2, toate aliantele s-au intors cu susu-n jos. Dupa WW2, taberele au fost "impartite" altfel. Au existat doua aliante mari, iar "diviziunea" dintre ele a fost cortina de fier, in general pe directia Est-Vest.
Nu vreau sa bag bete in roatele nimanui, dar descrierea este foarte vaga si extrem de subiectiva.
Radu

#7 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 30 May 2008 - 03:39 PM

Vezi postarealaure, la 30 May 2008, 14:53, a spus:

Asta inseamna ca putem sa facem cam orice din perioada aceea, numai sa nu aiba inmariculare Est-germana, Vest-germana, japoneza, romana, italiana, ungureasca, finlandeza... Nici chiar sovietica, avand in vedere ca la inceputul razboiului i-au ajutat pe nemti impotriva 'agresiunii' poloneze. Daca suntem rigurosi, trebuie sa eliminam si tarile care au ramas neutre (Spania, Suedia, Turcia to name just a few). Daca luam mot à mot (de la inceput pana la sfarsit, adica de pe 1 septembrie 1939 pana pe 2 septembrie 1945) trebuie sa renuntam si la USA (nu a fost de la bun inceput)... :search: :friends:

...n-ar fi mai bine sa avem ca subiect aliatii nord-atlantici :dribble: ...?

#8 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 30 May 2008 - 10:08 PM

Vezi postarealaure, la 30 May 2008, 14:53, a spus:

Aliatii dupa cum te exprimi tu ( state care au luptat de la inceput pana la sfarsiy impotriva axei ) ar fi: Polonia, si atat. :dribble:
http://en.wikipedia.org/wiki/Allies_of_Wor...the_Allies_1942
Intrebare ce faci cu China.
Fi mai clar :friends:
Alex

#9 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 07-May 07

Postat 31 May 2008 - 10:33 AM

Vezi postarearadub, la 30 May 2008, 15:34, a spus:

.... Cand spunem "aliati in WW2", unde bagam Romania, Iugoslavia, Grecia, Italia, Bulgaria si, cel mai important, Rusia care cand a inceput razboiul a fost aliata cu Germania. . .

Prima data aflu ca ar exista dubii referitor la apartenenta Greciei de tabara aliatilor. Mai mult decit atit, sub ce forma ar putea ea fi clasificata linga Bulgaria??? Iata situatia reala:
Dealungul unor distincte perioade cuprinse in intervalul 1940-1945, dar si mai tirziu, Grecia s-a aflat in stare de razboi, exclusiv fata de urmatoarele puteri externe: Italia, Albania, Germania si Bulgaria. Cazul Greciei este pe deplin corespunzator, celui al Belgiei, sau al Olandei, cu deosebirea, ca rezistenta greaca impotriva agresiunii axei, a durat sase luni, fata de citeva zile, in cazul celor doua Tari de Jos. Bineinteles, forte grecesti au continuat sa lupte impotriva axei, pe sol si in aer, atit pe frontul Africii de Nord, cit si pe frontul italian mai tirziu, iar marina greaca a luat parte la debarcarea din Normandia, pe cind echipaje grecesti, au facut parte din "Balkan Air Force".

#10 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 June 2008 - 12:26 AM

Pai de aia zic ca e foarte complicata definitia de "aliat".
Grecia este un caz destul de complicat pentru ca a trecut si printr-un razboi civil care a inceput in 44 si a cam zapacit taberele si loialitatile (unii au tinut cu rusii altii au tinut cu englezii/americanii). Efectiv, WW2 s-a terminat in 49 pentru greci si a lasat cicatrici dureroase care inca se mai simt. Romania a primit refugiati comunisti greci prin anii 50 - parintii mei au vecini si prieteni greci care au venit atunci si au ramas.
Radu

#11 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 01 June 2008 - 06:11 AM

S-a cam deviat de la subiect :dribble: Ca istoric, va spun ca nu are rost sa polemizati...e destul de limpede despre ce "aliati" e vorba, nu intrati in detalii inutile. Interesanta tema de concurs, felicitari pentru initiativa.

#12 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 June 2008 - 10:36 AM

Vezi postareaDegrelle, la 1 Jun 2008, 05:11, a spus:

S-a cam deviat de la subiect :dribble: Ca istoric, va spun ca nu are rost sa polemizati...e destul de limpede despre ce "aliati" e vorba, nu intrati in detalii inutile. Interesanta tema de concurs, felicitari pentru initiativa.

Bu nu e limpede de loc!
"Aliatii" este un termen care se poate aplica DOAR in cazul WW2, si chiar si atunci pe perioade clar delimitate pentru ca taberele s-au schimbat continuu. In care tabara bagam Romania? (neutri dar prietenosi cu Axa din 39 pana in 41, cu Axa din 41 pana in 44, cu Aliatii din 44 pana in 45) Defineste, daca poti!
Dupa WW2, acea alianta nu a mai existat, ci din contra fostii "aliati" au devenit "inamici" iar fostii "inamici" au devenit "aliati"
Deci daca vrei sa faci un concurs despre "Aliatii dupa WW2" eu din asta inteleg doar doua aliante care au existat dupa WW2: "Pactul de la Varsovia" si "NATO".
Trebuie clarificat!
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 01 June 2008 - 10:37 AM

#13 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 01 June 2008 - 11:37 AM

Fratilor! Va inscrieti sau faceti lectii de istorie???
Ziceti voi tema cu care vreti sa participati si va zice Laur daca se accepta sau nu! :dribble:

#14 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 June 2008 - 11:47 AM

Ca bine zici CATA@!!-cine poate si doreste,sa treaca la treaba;eu unul m-am oprit la '45cu ale mele,n-am decat un singur kit ce corespunde epocii,dar e un blindat sovietic,deci...daca se aproba de catre Laure@cred ca intru,uite,eu primul ca sa incepem odata. :dribble:
Deci,de la mine,pentru tinerii miri-un autotun ASU-57 cu inmatriculare sovietica din 1961-Traiasca Nasu'Mare,la multi ani cu sanatate.

#15 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 01 June 2008 - 12:16 PM

Intotdeauna mi-am dorit sa fac ceva din Vietnam. Iata ca mi se da si ocazia, oficial! Deci si 'da la mine: 'pa persoana fizica...: AERICANI IN VIETNAM !!!
Ce-o sa fie? Ce-o sa fie? Zburatoare, taratoare sau pokemoni? :dribble:

#16 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 01 June 2008 - 02:42 PM

Vezi postarearadub, la 1 Jun 2008, 11:36, a spus:

"Aliatii" este un termen care se poate aplica DOAR in cazul WW2

Exact, ca sa zic asa, fa un avion a lu' astia de care zici, avion care se regaseste dupa ww2.

Da-i unui machetist posibilitatea sa povesteasca si nu mai scapi de el. :dribble: La magazin am o gramada de "cazuri" care ii tin pe baieti din treaba cu povesti. Poate ar merita un topic separat: "Ce e machetisti, ce vrea ei si de ce vobeste mult".

#17 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 01 June 2008 - 04:21 PM

Romania nu a primit cobeligeranta conform Tratatului de la Paris, din 1947. In consecinta, Romania a fost "oficial" doar in tabara Axei. Daca vreti sa stabilim totul in conformitate cu adevarul istoric, o putem face. Dar termenul generic de "aliati" se foloseste pentru SUA, Marea Britanie si URSS. Restul, sunt doar polemici. In care pot intra, dar sa nu despicam firul in patru.

#18 Useril este offline   laure 

• Membru senior

Postat 01 June 2008 - 08:41 PM

Imi cer scuze ca nu am venit cu precizari mai devreme, dar nu ama vut acces la internet. Eu m-am gindit la Aliati, ca fiind coalitia formata din Marea Britanie, SUA si Rusia.
Cata, desi eu am deschis campania, nu am apucat sa ma inscriu. O sa particip cu citeva blindate bazate pe M113, inmatriculari din Vietnam.

#19 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 01 June 2008 - 08:45 PM

Si eu??? :dribble: pe mine ma primiti?

#20 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 01 June 2008 - 08:48 PM

Mai nenilor, acum o luam tare de tot pe aratura. Nu vrea sa ma cert cu nimeni si nici nu vreau sa starnesc zazanie.
Eu am cerut o lamurire si vad ca inca nu mi s-a dat un raspuns pertinent.
"Aliatii dupa WW2" este o fraza cam abigua si are cel putin doua intelesuri:
1) Aliatii dupa WW2, adica tarile de pe lista asta, dar ne concentram numai asupra ce s-a intamplat cu ele in perioada de dupa WW2?
2) Aliatii dupa WW2, adica tarile parte din acele aliantele care s-au format la diferite momente dupa WW2, cum ar fi Tratatul de la Varsovia sau Nato, alinatele africane sau asiatice, aliantele care au intervenit in Vietnam, Corea, Irak sau Balcani?
Acel "dupa" arunca subiectul in ambiguu.
Aia e problema! Eu am cerut o lamurire, si mi se raspunde de parca as fi un cretin care nu intelege istoria! Dar halatul doamna, cat e halatul?
Radu

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi