Forum Machete,Modelism,Hobby: TITANIC - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TITANIC

#1 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 29 May 2008 - 08:44 AM

Toate cele bune ! Astept parerile voastre.Cu stima,Alin

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_1.JPG
  • Imagine atasata: 100_3.JPG
  • Imagine atasata: 100_7.JPG
  • Imagine atasata: 100_9.JPG
  • Imagine atasata: 100_14.JPG

#2 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior

Postat 29 May 2008 - 08:53 AM

Mai multe poze o sa postez in galerie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_18.JPG
  • Imagine atasata: 100_19.JPG
  • Imagine atasata: 100_20.JPG
  • Imagine atasata: 100_22.JPG

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 29 May 2008 - 09:03 AM

Felicitari! Arata bine!
Mai ai de retusat vopseaua prin cateva locuri desi nu e chiar asa vizibil si mergeau si ceva "spalari" discrete care sa scoata in evidenta mai bine cateva dintre detalii.

Bafta!

PS. Ti-am unit cele doua topicuri (sau topice :dribble: ) ca sa nu se rataceasca unul de celalalt. :friends:

#4 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior

Postat 29 May 2008 - 09:11 AM

Vezi postareacrios, la 29 May 2008, 10:03, a spus:

Felicitari! Arata bine!
Mai ai de retusat vopseaua prin cateva locuri desi nu e chiar asa vizibil si mergeau si ceva "spalari" discrete care sa scoata in evidenta mai bine cateva dintre detalii.

Bafta!

PS. Ti-am unit cele doua topicuri (sau topice :dribble: ) ca sa nu se rataceasca unul de celalalt. :friends:

Mersi mult,eu inca nu am invatat sa le unesc.

#5 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 29 May 2008 - 09:31 AM

Vezi postareaanakinu, la 29 May 2008, 09:44, a spus:

Toate cele bune ! Astept parerile voastre.Cu stima,Alin

Felicitari!
Problema

Rezolvare
Circa 20 cutiute Revell, o cutiuta 3 cm diametru => Nava are cca. 60 cm lungime?

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 29 May 2008 - 02:22 PM

La ce scara este??si ce fel de kit? :dribble:
Trage mai bine linia de demarcatie intre "alb"si "negru"ca-i cam valurita.

#7 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior

Postat 29 May 2008 - 05:36 PM

Este un REVELL, scara 1:400 ; Are 67 cm

Vezi postareaLonginus, la 29 May 2008, 15:22, a spus:

La ce scara este??si ce fel de kit? :dribble:
Trage mai bine linia de demarcatie intre "alb"si "negru"ca-i cam valurita.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_29.JPG
  • Imagine atasata: 100_30.JPG
  • Imagine atasata: 100_31.JPG
  • Imagine atasata: 100_32.JPG

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 29 May 2008 - 09:53 PM

His Majesty Hospital Ship Britanic?? :dribble:
Fratele geaman(si parca mai era unul-Olympic-nu-i asa?)
"Nice"-ce kit?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 29 May 2008 - 09:55 PM

#9 Useril este offline   nicu_cap4 

• Membru deplin
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 24-October 07

Postat 29 May 2008 - 10:26 PM

Frumos si spor la treaba si poate ne spui si noua pasii pe care i-ai urmat.
Stima Nicu

#10 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 29 May 2008 - 10:40 PM

Frumoasa lucrare, parca mi-ai facut pofta sa ma apuc si eu de al meu, totusi am citeva circoteli: unele piese trebuiau debavurate, culoarea cosurilor nu mi se pare prea corect.a, iar daca imi aduc bine aminte Titanicul avea o linie aurie de demarcatie intre negru si alb. Uita-te putin si aici:TITANIC

#11 Useril este offline   gigione 

• Membru senior
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 30 May 2008 - 12:31 AM

Frumos.Asteptam Britannic-ul.

#12 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 30 May 2008 - 07:04 AM

Vezi postarealaure, la 29 May 2008, 23:40, a spus:

Frumoasa lucrare, parca mi-ai facut pofta sa ma apuc si eu de al meu, totusi am citeva circoteli: unele piese trebuiau debavurate, culoarea cosurilor nu mi se pare prea corect.a, iar daca imi aduc bine aminte Titanicul avea o linie aurie de demarcatie intre negru si alb. Uita-te putin si aici:TITANIC

Ai dreptate Laure,linia de demarcatie era galben cadmiu,aproximativ aceasi culoare o aveau si cosurile.
Foarte bun link-ul pentru referinte viitoare.
@ Anakinu- Arata destul de frumos pentru scara asta,apreciez si munca depusa pentru intinderea "cablurilor" care ancorau cosurile ! :dribble:
Subscriu la ceea ce au zis si ceilalti ,referitor la linia de demarcatie de pe bordaj,ar fi pacat sa nu o reprezinti,insa nu din pensula ci "suflata" si folosindu-te de un sablon.
Eventual ceva detalii in plus pe nava nu ar merge ?
Spor la Britanic !

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 30 May 2008 - 08:16 AM

Frumos!
Ca observatie: incearca sa corectezi liniile de demarcatie dintre culori. Foloseste masti, macheta este destul de mare, iti permite acest lucru.

#14 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior

Postat 30 May 2008 - 10:51 PM

Ai dreptate, au fost trei nave din aceeasi clasa, dar erau construite de britanici...Olympic,Titanic si Britanic.Povestea Titanic-ului o stie toata lumea, Olympicul a fost "caraus de trupe" dar a rezistat si dupa W W 1, fiind apoi dezmembrat si dat la fier vechi, iar despre Britanic, (initial Gigantic) se presupune ca ar fi fost torpilat de catre un U - Boot.
Nu exista kit-ul "Britanic" (sau poate nu stiu eu). Am achizitionat un Titanic (Revell scara 1 : 570)pe care o sa-l transform...(sper)Am de facut o groaza de modificari...platforme,alte grui(parca asa se numesc),alte barci de salvare,etc.Si intentionez sa folosesc si fibra optica (pentru lumini)Sa vedem ce o sa iasa...

Vezi postareaLonginus, la 29 May 2008, 22:53, a spus:

His Majesty Hospital Ship Britanic?? :dribble:
Fratele geaman(si parca mai era unul-Olympic-nu-i asa?)
"Nice"-ce kit?

#15 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior

Postat 30 May 2008 - 10:57 PM

Mersi de aprecieri Laure,ai dreptate cosurile se vad cam naspa dar asa stie KODAK-ul meu sa scoata culorile...In realitate arata altfel. Cat despre culorile folosite te rog sa ma crezi ca am avut cel mai tare critic din lume...Fiul meu de 6 ani, care mi-a umplut PC-ul de poze cu Titanic-ul ,descarcate de pe toate site-urile posibile si imposibile.....

Vezi postarealaure, la 29 May 2008, 23:40, a spus:

#16 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 May 2008 - 11:24 AM

Asa am zis si eu"His Majesty"deci engelezesc.
Da Titanicul are tendinta sa devina un subiect cam"rasuflat"-toata lumea stie,toata lumea a vazut,Ballard l-a gasit,ba parca au adus si ceva artefacte de pe el gen robinete,vesela chiar si un tzucal etc.
Olympicul a avut o viata si un sfarsit lipsit de glorie,fiind dezmembrat prin anii'30 parca-poate tot asa sfarsea si Titanicul,daca n-avea"sansa"intalnirii cu un aisberg si conturile lui Celine Dion si diCaprio ar fi fost mai sarace cu ceva milioane de para'. :friends:
Deci ramine Britannic-ul transformat din "linner"in nava-spital.Nemtii se mai jura si acuma ca,in WW1,nu l-au torpilat ei si ca de fapt s-ar fi scufundat pe o mina,ba chiar mai mult,ca englezii ar fi carat odata cu ranitii,medicii si asistentele aferente,folosind crucea rosie drept paravan-lucru interzis intre timp,prin conventia de la Geneva-o portie zdravana de munitie pentru trupele de la Galipoli.Asa explica nemtii de ce nava a facut "buf"atat de violent;de la pansamente si membre taiate,in mod cert,nu.
Ma rog,cine sa mai stie(sau recunoasca)??
Proiectul tau este bun,inteligent si inedit,iar daca mai bagi cu"curentu"!!! :dribble:
-vezi numai de documentaristica,deci mai pune-l pe kid la sapat pe net.Succes.
-Sau vant din pupa?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 May 2008 - 11:25 AM

#17 Useril este offline   Nym 

• Nou venit
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 21-November 08

Postat 24 November 2008 - 11:43 PM

Salut oameni buni... tocmai mi-am cumparat si eu pachetul cadou de la revell care contine 2 nave titanic una la scara 1:1200 si cealalta 1:570. problema e in felul urmator.. am zis ca nu ma apuc de ele nici sa ma bati pana nu ma documentez cum se face pentru ca e primul model. As vrea sa incep cu al micutz dar mi se pare imposibil sa pictez piecare componenta frumos fara sa "dau" pe langa. ma refer la lanturile care tin ancorele sau bancutele de pe punti. cum as putea sa le pictez separat cu maxima precizie avand in vedere ca vaporasul are 22 cm lungime? si inca o problema... am observat ca piesele au anumite resturi din turnare sau au o forma mai aiurea si nu se imbina perfect ... ma gandeam sa le iau la pila, eventual cu ceva chit p care sa il vopsesc... cu un ac incins sa refac gemuletele care nu au iesit bine la turnare.... astept sfaturi... cea mai mare neliniste a mea e vopsitul... am vazut n-spe mii d modele de la revell care erau vopsite atat de jalnic incat aproape k am regretat ca am cumparat kitu asta.

La modelul de 1 :570 as avea planuri destul de mari... din ce am observat are cateva probleme majore... la prova titanicul are un fel de gaura de aerisire...nus exact la ce foloseste sau ce e...modelul am vazutca nu o are... tot la prova ,unde in film dicaprio a fost tentat sa o impinga in apa pe winslet ca sa vada mai bine delfinii , trebuia sa fie inca o ancora...vad ca lipseste... o biola mare si neagra pt revell...si cea mai mare dezamagire a mea... "gardurile" de pe vapor pe modelul 1:570 sunt... sa zicem ca nu sunt si cu toata dragostea le voi smirghelui de pe model.... aici am nevoie de sugestii...cum as putea sa le fac eu sa arate ca in realitate... adik in loc de "pervazul" ala urat sa fie railing in adevaratul sens al cuvantului... ma gandeam sa pilesc din loc in loc sa las un fel de stalpi din marginea aia de plastic... apoi sa intind atza ca sa imite railingu/gardu de pe vapor... daca aveti solutii mai practice va rog din suflet nu va sfiiti.

apoi ca tot nu era de ajuns sa fac ceva cu macheta asta...vreau sa ii fac hublouri in adevaratul sens al cuvantului...adica sa gauresc gemuletele din el ca sa il pot ilumina.... asta e visul meu sa zic asa... din pacate fiind incepator am fost prea entuziasmat si cu prea putini bani ca sa fac diferenta intre modelul de 1:400 si asta de 1:570. dar nu vreau totusi sa renunt la idee doar pentru ca modelul nu e atat de detaliat pe cat mi-as dori...din punctul meu de vedere sunt mici defecte care pot fii remediate. dar am nevoie de experienta si sfaturile voastre.

#18 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 25 November 2008 - 12:48 AM

Sunt convins ca multi din cei ce lucreaza cu plasticul te vor indruma.Gasesti si o multime de materiale de referinta dar trebuie sa sapi dupa ele.Iti sugerez in primul rand sa alungi din minte daca vrei sa nu te influienteze nagativ, ideea de fata mare.Daca vrei sa o faci bine,va iesi bine.Mi-am dorit si eu modelul dar inca nu i-a venit momentul.Fiindca nu stiu despre ce e vorba incearca si ataseaza ceva imagini cu componentele si intrebari insotitoare iar daca nu va fi cineva mai experimentat care sa te indrume,dar eu cred ca vor fi,in masura in care nu voi considera ca te invat prostii o sa iti spun cate ceva din ce stiu ca sa te ajut.Am si ceva imagini asa ca se pot gasi niste solutii.Doar arata ce faci si spune unde ai probleme pe imagine.
Spor

#19 Useril este offline   michi 

• Membru senior
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 29-June 08

Postat 27 April 2009 - 08:31 PM

Salutare,
acu' am dat peste postul tau.
Este super lucrarea si cred ca in vitrina arata grozav.
La vapoare visam de cind eram mic dar n'am ajuns niciodata sa fac unul.
Poate va veni o vreme in care sa incep unu'!
Oricum, felicitari

#20 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 30 April 2009 - 09:43 AM

Salut Nym,
bine ai venit in lumea celor care se "joaca" in mod util si placut, adica a modelistilor. Iata ce imi permit eu sa iti povestesc, ca un amator de nave.
Pentru partea cu bavurile plasticului, toate machetele au asa ceva, problema se rezova simplu: se taie cu o foarfeca (mie nu imi place cu acest instrument) sau cu un cuter piesa de pe rama, cat mai aproape de punctul de insertie al plasticului, dupa care se inlatura "ceea ce este in plus" cu o pila finsa sau cu smirghel pe suport. Nu e nevoie de scule scumpe, pilele chinezesti la set sunt foarte bune pentru asa ceva. Odata cu experienta iti vei mai lua si alte scule abrazive, de tipul celor confectionate din smirghel lipit pe un suport din plastic, cu diferite granulatii. Atentie, se recomanda ca de regula, sa vopsesti piesele mici pe suport (sunt piese care pot sai aiba doar cativa mm si sunt greu de vopsit ulterio), evidetn ca dupa teiere si eventual lipire va trebui sa mai corectezei zonele cu pricina.

Pentru treaba cu iluminatul, se gasesc mandrine de mana sau drill, pe siteurile de profil, care lucreaza cu burghie de diametre mici. Cu acestea poti da gauri care sa materializeze hublourile, pentru iluminare fiind posibile mai multe solutii: fie aplici in partea de interior o folie transparenta, fie folosesti un manunchi de fibre optice, cu care iesi prin acele hublouri, urmand a le taia la nivelul navei, cu un cuter foarte ascutit (ca forma), dupa care folosesti respectivele ghiduri de unda la iluminare. Este o treaba pretentioasa, pentru ca orice imperfectiune de vopsire va fi ulterior imposibil de rezolvat. De asemenea iti recomand folosirea de LEDuri, pentru ca beculetele incalzesc nedorit si deformeaza plasticul, daca sunt plasate prea aproape de unele repere.

Pentru treaba cu vopsitul, cred ca iti vor raspunde veteranii acestui forum, mult mai experimentati decat mine in acest domeniu, de altfel daca ai un pic de vreme si "rasfoiesti" cele existente, sigur vei gasi mult informatii despre vopsirea cu pensula sau aerograful, cu enameluri sau acrilice.

Spor la lucru, si baga mare ca placerea abia acu incepe.
Daca nu iti iese primul model asa cum ai sperat, sigur o sa iti reuseasca mai bine urmatoarele, si tot asa vei deveni din ce in ce mai priceput.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi