TITANIC
#3
Postat 29 May 2008 - 09:03 AM
Mai ai de retusat vopseaua prin cateva locuri desi nu e chiar asa vizibil si mergeau si ceva "spalari" discrete care sa scoata in evidenta mai bine cateva dintre detalii.
Bafta!
PS. Ti-am unit cele doua topicuri (sau topice ) ca sa nu se rataceasca unul de celalalt.
#4
Postat 29 May 2008 - 09:11 AM
crios, la 29 May 2008, 10:03, a spus:
Mai ai de retusat vopseaua prin cateva locuri desi nu e chiar asa vizibil si mergeau si ceva "spalari" discrete care sa scoata in evidenta mai bine cateva dintre detalii.
Bafta!
PS. Ti-am unit cele doua topicuri (sau topice ) ca sa nu se rataceasca unul de celalalt.
Mersi mult,eu inca nu am invatat sa le unesc.
#10
Postat 29 May 2008 - 10:40 PM
#12
Postat 30 May 2008 - 07:04 AM
laure, la 29 May 2008, 23:40, a spus:
Ai dreptate Laure,linia de demarcatie era galben cadmiu,aproximativ aceasi culoare o aveau si cosurile.
Foarte bun link-ul pentru referinte viitoare.
@ Anakinu- Arata destul de frumos pentru scara asta,apreciez si munca depusa pentru intinderea "cablurilor" care ancorau cosurile !
Subscriu la ceea ce au zis si ceilalti ,referitor la linia de demarcatie de pe bordaj,ar fi pacat sa nu o reprezinti,insa nu din pensula ci "suflata" si folosindu-te de un sablon.
Eventual ceva detalii in plus pe nava nu ar merge ?
Spor la Britanic !
#14
Postat 30 May 2008 - 10:51 PM
Nu exista kit-ul "Britanic" (sau poate nu stiu eu). Am achizitionat un Titanic (Revell scara 1 : 570)pe care o sa-l transform...(sper)Am de facut o groaza de modificari...platforme,alte grui(parca asa se numesc),alte barci de salvare,etc.Si intentionez sa folosesc si fibra optica (pentru lumini)Sa vedem ce o sa iasa...
Longinus, la 29 May 2008, 22:53, a spus:
Fratele geaman(si parca mai era unul-Olympic-nu-i asa?)
"Nice"-ce kit?
#15
Postat 30 May 2008 - 10:57 PM
laure, la 29 May 2008, 23:40, a spus:
#16
Postat 31 May 2008 - 11:24 AM
Da Titanicul are tendinta sa devina un subiect cam"rasuflat"-toata lumea stie,toata lumea a vazut,Ballard l-a gasit,ba parca au adus si ceva artefacte de pe el gen robinete,vesela chiar si un tzucal etc.
Olympicul a avut o viata si un sfarsit lipsit de glorie,fiind dezmembrat prin anii'30 parca-poate tot asa sfarsea si Titanicul,daca n-avea"sansa"intalnirii cu un aisberg si conturile lui Celine Dion si diCaprio ar fi fost mai sarace cu ceva milioane de para'.
Deci ramine Britannic-ul transformat din "linner"in nava-spital.Nemtii se mai jura si acuma ca,in WW1,nu l-au torpilat ei si ca de fapt s-ar fi scufundat pe o mina,ba chiar mai mult,ca englezii ar fi carat odata cu ranitii,medicii si asistentele aferente,folosind crucea rosie drept paravan-lucru interzis intre timp,prin conventia de la Geneva-o portie zdravana de munitie pentru trupele de la Galipoli.Asa explica nemtii de ce nava a facut "buf"atat de violent;de la pansamente si membre taiate,in mod cert,nu.
Ma rog,cine sa mai stie(sau recunoasca)??
Proiectul tau este bun,inteligent si inedit,iar daca mai bagi cu"curentu"!!!
-vezi numai de documentaristica,deci mai pune-l pe kid la sapat pe net.Succes.
-Sau vant din pupa?
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 May 2008 - 11:25 AM
#17
Postat 24 November 2008 - 11:43 PM
La modelul de 1 :570 as avea planuri destul de mari... din ce am observat are cateva probleme majore... la prova titanicul are un fel de gaura de aerisire...nus exact la ce foloseste sau ce e...modelul am vazutca nu o are... tot la prova ,unde in film dicaprio a fost tentat sa o impinga in apa pe winslet ca sa vada mai bine delfinii , trebuia sa fie inca o ancora...vad ca lipseste... o biola mare si neagra pt revell...si cea mai mare dezamagire a mea... "gardurile" de pe vapor pe modelul 1:570 sunt... sa zicem ca nu sunt si cu toata dragostea le voi smirghelui de pe model.... aici am nevoie de sugestii...cum as putea sa le fac eu sa arate ca in realitate... adik in loc de "pervazul" ala urat sa fie railing in adevaratul sens al cuvantului... ma gandeam sa pilesc din loc in loc sa las un fel de stalpi din marginea aia de plastic... apoi sa intind atza ca sa imite railingu/gardu de pe vapor... daca aveti solutii mai practice va rog din suflet nu va sfiiti.
apoi ca tot nu era de ajuns sa fac ceva cu macheta asta...vreau sa ii fac hublouri in adevaratul sens al cuvantului...adica sa gauresc gemuletele din el ca sa il pot ilumina.... asta e visul meu sa zic asa... din pacate fiind incepator am fost prea entuziasmat si cu prea putini bani ca sa fac diferenta intre modelul de 1:400 si asta de 1:570. dar nu vreau totusi sa renunt la idee doar pentru ca modelul nu e atat de detaliat pe cat mi-as dori...din punctul meu de vedere sunt mici defecte care pot fii remediate. dar am nevoie de experienta si sfaturile voastre.
#18
Postat 25 November 2008 - 12:48 AM
Spor
#20
Postat 30 April 2009 - 09:43 AM
bine ai venit in lumea celor care se "joaca" in mod util si placut, adica a modelistilor. Iata ce imi permit eu sa iti povestesc, ca un amator de nave.
Pentru partea cu bavurile plasticului, toate machetele au asa ceva, problema se rezova simplu: se taie cu o foarfeca (mie nu imi place cu acest instrument) sau cu un cuter piesa de pe rama, cat mai aproape de punctul de insertie al plasticului, dupa care se inlatura "ceea ce este in plus" cu o pila finsa sau cu smirghel pe suport. Nu e nevoie de scule scumpe, pilele chinezesti la set sunt foarte bune pentru asa ceva. Odata cu experienta iti vei mai lua si alte scule abrazive, de tipul celor confectionate din smirghel lipit pe un suport din plastic, cu diferite granulatii. Atentie, se recomanda ca de regula, sa vopsesti piesele mici pe suport (sunt piese care pot sai aiba doar cativa mm si sunt greu de vopsit ulterio), evidetn ca dupa teiere si eventual lipire va trebui sa mai corectezei zonele cu pricina.
Pentru treaba cu iluminatul, se gasesc mandrine de mana sau drill, pe siteurile de profil, care lucreaza cu burghie de diametre mici. Cu acestea poti da gauri care sa materializeze hublourile, pentru iluminare fiind posibile mai multe solutii: fie aplici in partea de interior o folie transparenta, fie folosesti un manunchi de fibre optice, cu care iesi prin acele hublouri, urmand a le taia la nivelul navei, cu un cuter foarte ascutit (ca forma), dupa care folosesti respectivele ghiduri de unda la iluminare. Este o treaba pretentioasa, pentru ca orice imperfectiune de vopsire va fi ulterior imposibil de rezolvat. De asemenea iti recomand folosirea de LEDuri, pentru ca beculetele incalzesc nedorit si deformeaza plasticul, daca sunt plasate prea aproape de unele repere.
Pentru treaba cu vopsitul, cred ca iti vor raspunde veteranii acestui forum, mult mai experimentati decat mine in acest domeniu, de altfel daca ai un pic de vreme si "rasfoiesti" cele existente, sigur vei gasi mult informatii despre vopsirea cu pensula sau aerograful, cu enameluri sau acrilice.
Spor la lucru, si baga mare ca placerea abia acu incepe.
Daca nu iti iese primul model asa cum ai sperat, sigur o sa iti reuseasca mai bine urmatoarele, si tot asa vei deveni din ce in ce mai priceput.